Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super wiadomości :multi::multi::multi: dwa dt.Słuchajcie ja nie wiem co wy na to , ale przecież Paulina jak dobrze zrozumiałam po sunie moze podjechac.A są jeszcze te szczeniaczki.Pipi może, któregos z nich dac na drugi domek tymczasowy.Przeciez one mieszkają na ulicy o nieszczęscie nie trudno. Teraz kwestia tego typu, która sunia na który dt by poszła. Pipi pisała jeszcze o suni z budy i o suni, która jest w ciąży ale jakoś daje sobie rade na ulicy.Tej przy budzie na łańcuchu na staci paliw napewno też chętnie by się pozbyli przeciez to też jest maleństwo z tego co pisała Pipi. Tam u was jest tyle bidulek, które potrzebują pomocy nie zmarnujmy tej szansy dla nich proszę. Nie szybko trafi się następny dt przecież jek same pisałyście idą wakacje.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A... przecież sunie, która jest w ciązy można wysterylizowac teraz wtedy nie będzie problemu z tym, że maleństwa trzeba uśpic. Wydaje mi się, że nie ma co czekac aż sunia urodzi małe. Nie raz czytałam na Dogo, że nie było dt a jak sie znalazł to dla psinki niestety było już za późno:-(

Posted

alevandra napisał(a):
Nie.. sluchajcie ja bym nie mogla uspac malych !!! Nie mam sumienia..Podaje swoje gg 6736404. A i moge dac 100 zl na transport - wiecej niestety nie mam ;(

Moniska a co z sunią? Widziałaś ją? Żeby tylko jej się nic nie stało na tej ulicy.

To chyba jest jasne w kwestii suni w ciazy. To moze lepszy dla niej Poznan? Bo oczywiscie lepiej wysterylizowac ale co jesli nie zdazymy? A nawet jesli zdazymy, to czy alevandra zrobilaby sterylke aborcyjna czy to tez nie?

A alevandra moze wzielaby inna suczke a dt, bez ciazy.

Posted

Ale tam z tego co wiem dwie sunie są w ciąży i ta trzecia przy budzie z małymi na staji paliw. Chyba:shake: Nie osądzajmy źle alevandry , że nie chce uśpic małych. Każdy jest ''inaczej'' wrażliwy. Ważne jest to, że dziewczyna ma złote serce i chce pomóc.Daje dt i dużo wolnego czasu żeby zając się sunią nawet w wakacje.;););)

Posted

Ojej, fajnie, że są dwa dt :multi: cioteczki, super :D trzeba to dobrze spożytkować :D zdecydować które psiaki potrzebują najbardziej pomocy.

Przypominam Wam też o pomocy dla Pipi.

Pipi, czy doszło moje 20zł?

Posted

Pamiętamy, pamiętamy. Ja wczoraj wysłsłam przez pocztę 120zł.Mam nadzieje, ze dzisiaj doją najpóźniej jutro. Mam nadzieję a raczej jestem pewna, że dziewczynki z Brańska i okolic dogadają się z tymi dt w sprawie tych biedulek. Wierzyc mi sie nie chce, ze gdyby nie wy to te psinki byłyby zdane tylko na siebie, że nikt inny nie interesuje się losem tych biednych psiaczków.

Posted

Dzisiaj mój znajomy widział tę suczkę, bo pokazywałam mu zdjęcia. Ja niestety nie miałam czasu dzisiaj wyjść na miasto i porozglądać sie za nią, byłam w szkole do 14 a potem na 15 zajęcia sportowe. Teraz dopiero jestem troche wolniejsza. Dzis wieczorem postaram porozmawiać się z alevandrą.
ewcia1994dg- troche źle zrozumialas to nie Paulina ma pojechać tylko ta osoba u której bylaby suczka na dt.

A teraz lece sie kąpac, to dobre na zmęczenie po sporcie :cool3:

Posted

admirabilis6 napisał(a):
To chyba jest jasne w kwestii suni w ciazy. To moze lepszy dla niej Poznan? Bo oczywiscie lepiej wysterylizowac ale co jesli nie zdazymy? A nawet jesli zdazymy, to czy alevandra zrobilaby sterylke aborcyjna czy to tez nie?

A alevandra moze wzielaby inna suczke a dt, bez ciazy.

Nie wiem dziewczyny - jezeli uwazacie ze dt w poznaniu bedzie lepszy dla suni w ciazy to niech tak bedzie. Ja w kazdym badz razie deklaruje swoja pomoc, nie dla niej to dla innego psiaka.

A sterylke moglabym zrobic..

Posted

Moniska napisał(a):
Dzisiaj mój znajomy widział tę suczkę, bo pokazywałam mu zdjęcia. Ja niestety nie miałam czasu dzisiaj wyjść na miasto i porozglądać sie za nią, byłam w szkole do 14 a potem na 15 zajęcia sportowe. Teraz dopiero jestem troche wolniejsza. Dzis wieczorem postaram porozmawiać się z alevandrą.
ewcia1994dg- troche źle zrozumialas to nie Paulina ma pojechać tylko ta osoba u której bylaby suczka na dt.

A teraz lece sie kąpac, to dobre na zmęczenie po sporcie :cool3:

No Moniśka rzeczywiscie teraz przeczytałam jeszcze raz i masz racje, ale tak to jest jak czyta się w biegu. :oops::oops::oops: W kazdym razie na chwilę obecną dwa dt są wolne???

Posted

ewcia1994dg napisał(a):
No Moniśka rzeczywiscie teraz przeczytałam jeszcze raz i masz racje, ale tak to jest jak czyta się w biegu. :oops::oops::oops: W kazdym razie na chwilę obecną dwa dt są wolne???

Tak, ja osobiscie pieska dalabym dla alevandry. Moze nie powinnam tak z gory oceniać że jest i będzie wszystko ok ale może jednak? Jeszcze dzisiaj jak znajde czas to pogadamy.

Lece na miasto zobaczyc czy suczka gdzies sie szwęda. Trzymajcie kciuki

Posted

Widziałam się z suczką, była na blokach tych gdzie Shiva. Dałam jej suchej karmy, troche zjadła. Ona się chyba oszeniła :shake: szukaliśmy z Przemkiem szczeniaków i nie znaleźlismy. Ja już nie mam pojęcia co dalej robic :shake:

Posted

Dla sprostowania odnośnie tego podjechania w jakieś miejsce to nie pisałam ja tylko taką dostałam odpowiedź od dziewczyny, która oferowała ten DT. Dziewczyna pewnie by gdzieś podjechała ale nie wydaje mi się, że całą trasę. Z resztą to nie ja będę decydować, tylko Wy. ;) I jest jeszcze kwesta tego, jak się dogadują sunie z innymi psami, bo dziewczyna ma swoje własne...

I jeszcze jedna moja prośba, chciała bym aby zapadła jakaś decyzja na 100% do którego domku pojedzie sunia, bo ten przestój w decyzji uniemożliwia być może pomoc innej suni, którą mam na oku do podania jako propozycji tej dziewczynie.

Posted

Moniska napisał(a):
Jezeli sunia pojedzie do dt to mysle ze do alevandry, ale nic nie jest na 100% pewne, tak jak pisałam wcześniej- suczka oszczeniła sie.:-(

Ja przepraszam, że tak nalegam. Ale chciałam wiedzieć decyzję odnośnie tego czy pojedzie do Poznania czy nie, jeśli nie to zaproponuję pani inną suczkę. ;)

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Dla sprostowania odnośnie tego podjechania w jakieś miejsce to nie pisałam ja tylko taką dostałam odpowiedź od dziewczyny, która oferowała ten DT. Dziewczyna pewnie by gdzieś podjechała ale nie wydaje mi się, że całą trasę. Z resztą to nie ja będę decydować, tylko Wy. ;) I jest jeszcze kwesta tego, jak się dogadują sunie z innymi psami, bo dziewczyna ma swoje własne...

I jeszcze jedna moja prośba, chciała bym aby zapadła jakaś decyzja na 100% do którego domku pojedzie sunia, bo ten przestój w decyzji uniemożliwia być może pomoc innej suni, którą mam na oku do podania jako propozycji tej dziewczynie.

Jezeli sunia pojedzie do dt to mysle ze do alevandry, ale nic nie jest na 100% pewne, tak jak pisałam wcześniej- suczka oszczeniła sie.:-(

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Ja przepraszam, że tak nalegam. Ale chciałam wiedzieć decyzję odnośnie tego czy pojedzie do Poznania czy nie, jeśli nie to zaproponuję pani inną suczkę. ;)

Do Poznania nie pojedzie ;) a i dzięki za zaangazowanie :calus:
Pozdrów Mickeya ;)

Posted

nareszcie moge do Was wrocic:) po przerwie ''weselnej''

super ,ze Shiva juz bezpieczna ,nie wiedzialam ,ze juz u Pipi i Moniska wyslalam do Ciebie szelki i troche smakolykow dla suni.

Posted

Witam...W sumie to nie wiem co pisac... Szkoda dziewczynki, że zrezygnowałyście z tego dt w Poznaniu:-(Mozna było przecież wykorzystac go i dac szanse jakiejś innej suni z waszego miasta albo dla tych szczeniaczków:-(:-(:-(. Ale to wy jesteści na miejscu i wiecie najlepiej co robic.Mam totalnego doła ryczec mi się chce...jak przeczytała jeszcze wątek tego pieska, w wątku wklejonym powyżej ""Pies przeżył własną sśmierc"" Życ się odechciewa:placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

Cześć ewcia. Widzę, że też byłaś na wątku tego biednego psiaka. Nie mogę się skupić na pracy. Czekam aż w końcu coś sie wyaśni i pies zostanie odebrany temu skur...

Posted

Becia mówię Ci nie mogę sobie znaleśc miejsca... Cały czas tam zaglądam i nie mogę poprostu nie moge uwiezyc, że są naprawdę tacy ludzie.:placz: Tylko po co go wzieli spowrotem tego nie mogę zrozumiec. Pierw chcą go zatłuc na śmierc a potem zabierają go spowrotem. Co to biedaczysko musi teraz przezywac:-(:-(:-(