Leyla Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 admirabilis6 napisał(a):Pipi a co z tymi biednymi krowami? Wiesz czyje one sa? Moze "pouczysz" tego wlasciciela ze je te peta bola. I sprawdz czy te pyszczki zakrwawione to krzaczki a nie jakis sadysta co je bije. Jesli by tak bylo, trzeba bedzie na niego naslac jakas interwencje :diabloti: sprawdź Pipi tego właściciela:roll: bardzo proszę:shake: Quote
enia Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Przemek napisał(a):dzisiaj zobaczylem na piasku pod moim oknem odbite lapki Shivy, jakos smutno mi sie zrobilo, bardzo bym chcial teraz z nia posiedziec pod blokiem i pomiziac po pyszczku , chcialem dzisiaj jechac do Pipi ale nie mialem karmy a na pusto troche nie bardzo ,ale mysle ze w niedziele za tydzien skoczymy jeszcze troche kasy na karme uzbieram i pojade z moim Skarbkiem Moniśka ta suczka czarno biala spi na tej kanapi pod smietnikiem trzeba uciekac spac to pa Pozdrawiam was wszystkich a może w szkole zrób zbiórkę karmy? w końcu Pipi wzięla bezdomną sunię bo nikt inny nie chciał, uważam ,że to dobra lekcja byłaby dla uczniów, tylko pod skrzydłami fajnego nauczyciela, jakieś plakaty, info, i może uda sie psom Pipi pomóc w ten sposób? niech choć co piąte dziecko przyniesie choć puszkę karmy to już będzie sukces:roll: a i w głowie pozostanie ,że ciągle są bezdomne psy w Waszym mieście:roll: Quote
AgusiaP Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Jestem... Jakie dobre wiadomości.:lol: Pipi jesteś kochana, że wziełaś Shive do siebie pomomo tego, że masz całą zgraję swoich piesków.Pipi proszę o numer konta prześle ci te 100zł które wcześniej obiecałam na dt.U shivy narazie wszystko jakoś się poukłdało ale te bidulki ze stacji i ta sunia o której pisała Monia z Tomkiem ... Boziu jak im pomóc. Jeszcze ta sunia w zaawansowanej ciąży. Znowu będą szczeniaki:-(:-(:-(:-(:-( Quote
enia Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 a może pomyślcie o założeniu fundacji? gdyby się z gminą dogadać i mieć zaplecze........ Quote
Moniskaa Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 enia napisał(a):a może w szkole zrób zbiórkę karmy? w końcu Pipi wzięla bezdomną sunię bo nikt inny nie chciał, uważam ,że to dobra lekcja byłaby dla uczniów, tylko pod skrzydłami fajnego nauczyciela, jakieś plakaty, info, i może uda sie psom Pipi pomóc w ten sposób? niech choć co piąte dziecko przyniesie choć puszkę karmy to już będzie sukces:roll: a i w głowie pozostanie ,że ciągle są bezdomne psy w Waszym mieście:roll: W zime była zbiorka karmy dla psów z Brańska. A teraz nie wiem jak stoi sytuacjia. Ja osobiście nauczycieli wole nie prosić o pomoc:shake: ewcia1994dg- *z Przemkiem ;) nie z Tomkiem. Quote
AgusiaP Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Słuchajcie mam pomysł. Monia3a a może tą sunieczkę o której mówiła Monia w zawansowanej ciąży można umieścic na tym tymczasie o którym pisałaś.Jeżeli jeszcze miejsce jest wolne to może można jej pomóc. Zbierzemy na sterylke i bedziemy szukac jej domku.Monia3a bardzo Cię proszę zadzwoń tam i zapytaj nie ma na co czekac:placz::placz::placz: Quote
AgusiaP Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Jejku a miałam taką, że chociaż tu szybciutko uda się pomóc jakiejś biedulce. Quote
Guest monia3a Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 ewcia1994dg napisał(a):Słuchajcie mam pomysł. Monia3a a może tą sunieczkę o której mówiła Monia w zawansowanej ciąży można umieścic na tym tymczasie o którym pisałaś.Jeżeli jeszcze miejsce jest wolne to może można jej pomóc. Zbierzemy na sterylke i bedziemy szukac jej domku.Monia3a bardzo Cię proszę zadzwoń tam i zapytaj nie ma na co czekac:placz::placz::placz: Bardzo mi przykro ale we środę do tego DT jedzie sunia z Białegostoku z interwencji, duża owczarkowata. Zaczyna się okres wakacyjny i nawet jeśli są jakieś wolne DT to długo puste nie stoją. Quote
AgusiaP Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Posty skaczą. Ona jest malutka. Nie robiłyście dziewczynki żadnej rezerwacji w dt???Jak ona jest taka mała to może szybciej znajdzie się dt:-(:-(:-( Quote
Moniskaa Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Suczka którą wczoraj widzieliśmy, zdjęcia nie za ładne bo było już ciemno. Dodam jeszcze że przy koszach na śmieci stało łóżko i suczka bez problemu wskoczyla. Być moze to był kanapowiec? http://i43.tinypic.com/34y21pw.jpg Quote
Leyla Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 ona tu wygląda tak, jakby oczekiwała pomocy:placz: jest bazradna i zupełnie sama:placz::placz: Quote
AgusiaP Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 I te przerazająco smutne oczka:-(:-(:-(Miałam taką nadzieję,że jeszcze to miejsce bedzie wolne, ale to by było za duzo szczeście na raz:placz: Quote
Moniskaa Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 W suczce można wypatrzyć troche chcichuahy (mam nadzieje że dobrze napisałam :cool3:) co do tych oczek. Ale mówie Wam taka przyjazna że szok. Kurcze lada chwila może urodzic a ona nawet nie ma stałego miejsca:-(. Podejzewam że biega po Brańsku. Dzisiaj poniedziałek pewnie liczba bezdomnych psów znowu się zwiększy :shake: że też wybrali sobie ten Brańsk do wywożenia psiaków :cool1: Quote
Pipi Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Enia,co do zbiórki karmy w szkole,to ja mam smutne doświadczenie.Mój Artur zbierał karmę i przy sklepiku szkolnym postawił skarbonkę i nawet dyrekcja się zgodziła,ale miała przykrości od rodziców i p.dyrektor kazał zaprzestać.Wezwali mnie wtedy i powiedzieli,że bardzo jest im przykro,ale nie chcą kłopotów.Rodzice zrobili zebranie w szkole i mnie wezwali i była bardzo przykra rozmowa.Na tym zebraniu było 60 osób i tylko dwie nie miały nic przeciwko zbieraniu żywności.A młodzież zamiast kupić bułki,dawała kto ile miał i cieszyli się że mogą pomóc.Nie wszyscy,ale większość.Przyjeżdżali nawet do nas,kilka osób młodych.Raz nawet wysprzątali całe podwórko.Szybko jednak zapomnieli i tylko czasami,któryś z kolegów zapyta"a jak tam twoje psy,masz jeszcze?" A o założeniu fundacji już nie raz myślałam,ale nie wiem jak to zrobić i czy to coś pomoże,przecież fundacje też potrzebują pomocy.Potrzebne jest kilka osób,a przychylni i wyrozumiali dla mojej sytuacji jesteście Wy kochane,ale każda z Was jest daleko. Moniśka,ty pilnój sunię i jak się oszczeni daj znać,albo sama do uśpienia zanieś, tak będzie lepiej.Jeśli nie dasz rady ja to zrobię.Już nie raz musiałam być mordercą.Lepsze to dla tej suczki i jej dzieci,niż mordęga,bezdomność,głód i chłód.U mnie w Wyszkach mama Demonka też już w ciąży i pilnuję i zrobię to,bo nie ma innego wyjścia.Potem już ją wysterylizuję,bo dzielna to suczka i radzi sobie na wolności. Jamników nie widać już nie stety.Ponoć ten jeden jest u księdza,ale byłam i w końcu zapytałam,a ksiądz mówi,że jedzenie wynosi,ale on gdzieś biega i tylko czasami widzi go na posesji.Czyli tak jak by jeden jeszcze żyje.Nie widzę jednak,nie potrafie go znaleść. Podam tutaj swoje dane.Może Moniśka na pierwszą przenieś,albo w podpis postaram sie wstawić. [FONT=Arial Black]Potrzebuję pomocy,proszę pomóżcie,kto może i jak może[/FONT] [FONT=Arial Black]---------------------------------------------------------------------------------------------------------[/FONT] ciężko mi,Shiva to duża suczka,no i zjeść to ona może,ojojoj???? co do ogłoszeń,to chyba nie ma sensu na razie,bo cieczka,a sterylizować można trzy miesiące po długa droga dla Shivy,do nowego domu,chociaż może z cieczką ktoś jakimś cudem by się znalazł i się zakocha? Irena Jankowska 17-132 Wyszki Falki 57 Kredyt Bank 331500 1344 1113 4012 5839 0000 jankowska.irena@wp.pl Quote
Pipi Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Sunia zupełnie,jak moja Balbinka.Końca nie widać.A ta z pod Waszej Moniśka szkoły,to kto wie,czy też już nie w ciąży.Ku. . . .jego m..ć. muszę jechać dzisiaj wcześniej.trzymajcie się,jeszcze pójdę poku. . . . .ć trochę za stodołę,zanim do ludzi pojadę. Quote
Moniskaa Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Pipi napisał(a):Moniśka,ty pilnój sunię i jak się oszczeni daj znać,albo sama do uśpienia zanieś, tak będzie lepiej.Jeśli nie dasz rady ja to zrobię.Już nie raz musiałam być mordercą.Lepsze to dla tej suczki i jej dzieci,niż mordęga,bezdomność,głód i chłód. Bez bicia się przyznaje że ja tego nie zrobie :placz: Za bardzo to przezywam tym bardziej że sami uspalismy swojego kota z powodu cięzkiej choroby i pewności że nie przezyje. Jezeli dalej będe widziec suczke to postaram się dokarmiać ją. Quote
AgusiaP Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Pipi pewnie idz za tą stadołe:cool3: człowiekowi zawsze ulży jak wyrzuci to z siebie. Pipi postaram się dzisiaj wysłac te pieniązki najpóźniej jutro chociaz tak Ci mogę pomóc. Quote
Becia2222 Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Pipi wysłałam własnie deklarowane 100 zł. Pod koniec tygodnia postaram się jeszcze coś dorzucić.Trzymaj się Kochana i ucałuj Shivie. Quote
Becia2222 Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Bardzo martwi mnie ta mała sunia błąkająca się po Brańsku. Zastanawiam się jak mogłybyśmy jej pomóc. Jestem nowa na dogo i nie znam tu jeszcze nikogo. Chyba gdzieś musimy zwrócić się z prośbą o pomoc. Tylko gdzie??? Nie mogę skupić się na pracy, cały czas o tym myślę. Quote
AgusiaP Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Ja podobnie jak Becia nawet nie wiem jak można pomóc taj suni i tym szczeniaczkom i ich matce.Słuchajcie nie możemy ich tak zostawic.Jesli chodzi o te szczeniaczki to jak dobrze zrozumiałam są na stacji paliw czyli przy jakiejś drodze to może sie źle skończyc.Goraca prośba to Moniśki i Przemka .Jak mielibyście chwilkę czasu to może założylibyście im osobny wątek. Tej suni ze zdjęc również. Wspólnymi siłami może coś zdziałamy.Tak o ich smutnym losie wiemy tyklo my a jest tyle osób na dogo, które może przyłączą się do nas. Musimy tylko podnosic watek. Quote
Moniskaa Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Sluchajcie ta suczka ze szczeniakami ze stacji to co innego, jej zdjęcia wklejała Pipi. Ja ich nie widziałam i u nich nie byłam. A druga suczka która jest w ciązy i wklejałam jej zdjęcia to tak jak Shiva wczesniej, wałęsa sie. Tylko że Shiva trzymała się bardziej tych bloków a tamta suczka po calym mieście chodzi. Jak bylam w kościele to przyszla na podwórko 'kościelne'. Bedziemy starali się jakoś pomóc jezeli bedziemy ją mieli na oku. Quote
Becia2222 Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Ja nawet nie potrafię tego banerka (czy tak to się nazywa?) umieścić u siebie. Wchodzę na kilka wątków na dogo i przynajmniej Shivia byłaby widoczna. Jak to się robi??? Quote
Paulina_mickey Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Sunia jest w bardzo zaawansowanej ciąży? Ja napisałam do pewnej dziewczyny, która oferowała mi jakiś tymczas dla suni. Co prawda bernardynki, ale myślę, że mniejszy piesek nie przeszkadzał by jej. Czekam na odpowiedź. Quote
Moniskaa Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Becia2222 napisał(a):Ja nawet nie potrafię tego banerka (czy tak to się nazywa?) umieścić u siebie. Wchodzę na kilka wątków na dogo i przynajmniej Shivia byłaby widoczna. Jak to się robi??? http://www.dogomania.pl/forum/f36/instrukcja-edycji-podpisu-dla-laikow-poczatkujacych-111821/ Prosiłabym kogoś o zrobienie banerka, najlepiej 'szukamy DS' czy cos w tym stylu. ewcia1994dg- dla nas to satysfakcja pomagać psiakom;) i potem ten widok szczęśliwego psa...mmm...:loveu: Rycze w takich chwilach :eviltong: posty przeskakują :angryy: Quote
Recommended Posts