Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam że się nie odzywałam ale pisałam kilku osobom że mam wyjazd i nie bedzie mnie w czwartek i piątek. Dopiero wrocilam. U Shivy nie widac tej cieczki ale swoj 'narząd' ma tak jakby powiększony.. krwi ani śladu, wiec moze jeszcze warto zrobić styrelke?
Pipi szukałaś mnie w szkole?? Czemu ja nic o tym nie wiem?

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Moniska']Pipi wzięła Shive do siebie na DT! Potem wkleje Wam fotki ;)

ojejku, Pipi, ukłony dla Ciebie :loveu: to super! dzięki Tobie pozna co to dom, i tak może łatwiej uda się jej dom znaleźć :loveu: jesteś przewspaniała!

A tą sytuacją psiaków to nie przejmuj się :( i tak już tyle pomagasz, zobacz, uratowałaś Shivę... jesteś już i tak wielka!

Posted

xmartix napisał(a):
no to extra!!!!!:multi:

Teraz tylko trzeba wspierać Pipi, bo przy tej jej całej gromadce (z tego co zrozumiałam) to będzie dla niej dodatkowy ciężar... ale ona ma wielkie serce! :loveu:

Posted

[quote name='LILUtosi']Wielkie serce i pustą kase.
Mozesz takie komentarze zachowac dla siebie? Pipi jest wielka po tym co zrobiła dla tych wszystkich psów. A z kasą jakoś sobie poradzimy!

Moje Słońce:loveu:

Pipi napisz koniecznie co tam u Shivy! ;)

Posted

Ja myślę, że finansowo Pipi nie zostanie zostawiona sama z problemem... ;)

Kochana mordeczka już bezpieczna :loveu: kolejne psie życie uratowane :loveu:

Posted

Moniska napisał(a):
Mozesz takie komentarze zachowac dla siebie? Pipi jest wielka po tym co zrobiła dla tych wszystkich psów. A z kasą jakoś sobie poradzimy!

Pipi napisz koniecznie co tam u Shivy! ;)

Moniska, nie wiem po co te nerwy. Napisałam w skrócie że trzeba pomóc wyzywic tą ferajne!!! Własnie robie zdjęcia do bazarku.

Posted

LILUtosi napisał(a):
Moniska, nie wiem po co te nerwy. Napisałam w skrócie że trzeba pomóc wyzywic tą ferajne!!! Własnie robie zdjęcia do bazarku.

Dziewczyny, spokojnie :p

Posted

Jestem i juz piszę.Trochę zamieszania było,bo jedne na drugich warczały przez ścianę.Shivia warczy co chwilę.Na smyczy,ani rusz.Jeść nie,pić nie.Artur wziął na ręce,zaniósł do kojca.Tam siedzieliśmy z nią do tej pory.Po jakiejś godzinie zaczęła jeść chrupki.Cały czas stała,a my ją głaskaliśmy i całowaliśmy.W końcu wzięłam za obrożę i zaciągnęłam na posłanie.Usiadła,a po chwili sie położyła.Poszłam do domu,a syn został.Potem zaniosłam jej konserwę z rosołkiem.Wszystko zjadła,zrobiła siku i sama juz się położyła.Zostawiliśmy ją samą.Przed chwilą poszłam zobaczyć co u niej,a ona tak mocno zasnęła,że jak zagadałam do niej,to aż podskoczyła.Misio przez szpary zagląda do niej,a ona warczy na niego.Ja myślę,że zostawię ja na noc w tej zagrodzie.Tam jest spokojna,a w domu chociaż w oddzielnym pokoju,to draka niesamowita.Niech śpi i odpoczywa,a jutro będzie ciąg dalszy zapoznawania się z otoczeniem.Raniutko pojadę tylko do Białegostoku po leki dla Saby,a jak wrócę to już całe dwa dni bede w domu.Jakoś to będzie, mam nadzieję,że ona szybko dom znajdzie.Jest niesamowita,taka przylepa,ale nienachalna.
Aaaa,jeszcze zapomniałam,że piłeczka bawiła sie z Arturem.On podrzucał,ona łapała i nie chciała oddawać.Zdjęcia jutro dobrze?.Jakoś wolno chodzi dzisiaj internet.No i pójdę do Shivy jeszcze posiedzę,bo siedzi już sama pół godziny.Musiałam posiedzieć też chociaż troszeczkę z Poświętnymi.
To do jutra kochani,pa pa.

Posted

__Lara napisał(a):
Dziewczyny, spokojnie :p

Ja się nie denerwuje. :evil_lol: Tylko się zdziwiłam że moj post został tak odebrany. :eviltong: Co do bazarku. To mam pytanko czy ktoś mógły takowy zrobić i trzymać piecze nad nim. Ja moge zrobić, ale uaktualniania na bieżąco nie bedzie. Dopiero wieczorkami mogę poświęcić czas na uaktualnienia.

Posted

LILUtosi napisał(a):
Napisałam w skrócie że trzeba pomóc wyzywic tą ferajne!!! Własnie robie zdjęcia do bazarku.

ja tak własnie to odebrałam
chodzi o to, żeby wspomóc Pipi kasą

Posted

Shivia spała całą noc.Raniutko poszłam z nią na spacerek,ale ani rusz z miejsca.Siedziała i już.Znalazłam jednak sposób,żeby się przeszła.Przyszła kotka,a Shivia za nią,ale nie szybko,tylko pomalutku,pomalutku i jakoś przeszła aż do bramy.Spowrotem jednak kotka nie chciała wracać z nami,więc,trochę niosłam,trochę ciągnęłam,a trochę sama podeszła.
Na przywitanie,dostaję od niej całuski.Z piesami tak łatwo nie pójdzie.Moje jak z domu wypuszczę na podwórko,to Shivia podrywa się z posłanka i drapie w tę bramkę i gryzie nawet deski i warczy.Moje podbiegają się witać i nic,ale jak Mona podbiega,to awantura gotowa.Myślę jednak,że się ułoży.Wypuściła bym ją,ale się boję,że ucieknie.Nie martwcie się jednak,bo nie jest źle.Początki zawsze są trudne.Ona leży i ja nie widzę żeby chciała biegać,czy wyjść.Ożywia się tylko jak suki moje zobaczy.A ha,na posłaniu jest krew.Moniska,ona wylizywała sobie i dlatego nie było widać,ale na kocu jest.
Bardzo proszę o pomoc w karmie.Nie dam rady.Shivia,to jest oddzielny tymczasowicz i będzie nie uczciwie,jeśli będę karmić ją z wpłat jakie otrzymuję.Wierzę,że mi pomożecie.Ona zjada bardzo grzecznie wszystko co jej zaniosę.Nawet marchewki i skórki od ogórka.Witaminy jakieś by jej sie przydały.A wiecie,ona ma niebieski język.Teraz popracuję trochę nad zdjęciami.Fotosik itd.,same wiecie. . .

Posted

[quote name='Pipi']Bardzo proszę o pomoc w karmie.Nie dam rady.Shivia,to jest oddzielny tymczasowicz i będzie nie uczciwie,jeśli będę karmić ją z wpłat jakie otrzymuję.

Jak pogoda dopomoze i jak wyrobimy sie z kupieniem karmy to wpadniemy jutro

Posted

czy na shive były jakieś deklaracje finansowe?
jeśli tak to można by potraktować pipi jako taki płatny tymczas i jej wysyłać pieniążki co miesiąc(bo chyba nikt nie chciałby wykorzystać jej dobrego serca "za darmo";))

Posted

Pipi jesteś wielka!!! Bardzo się cieszę, że Shivia jest już bezpieczna. Czekam na nr konta. Skoro Shivia jest u Pipi najlepiej będzie deklarowane wpłaty przesyłać bezpośrednio na konto Pipi.

Posted

Ja też coś wspomogę, przynajmniej jednorazowo! Albo karmę podeśle. Pipi, dobrze by było żebyś nam numer konta podała :)

Jesteś wspaniała Pipi! :loveu: