Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

monia3a napisał(a):
Uważam, że Pipi mimo ogromnych chęci nie powinna suni brać do siebie, ponieważ ma pod swoją opieką naście psów i nie trzeba kolejnych póki nie wyadoptują się te, które ma przynajmniej część.

U nas niestety DT są zajęte ale ... jest szansa, że jedna sunia pojedzie niedługo i może coś się zwolni. Jest to DT płatny ( karma + opieka medyczna ). Wszystko wyjaśni się w weekend.

ale gdzie tu jest napisane że Pipi ma wziazc Shive do siebie? Przeczytaj poprzednią strone.

Posted

Moniska napisał(a):
ale gdzie tu jest napisane że Pipi ma wziazc Shive do siebie? Przeczytaj poprzednią strone.

Dokładnie, psiak nie ma iść do Pipi :) ale fajnie, że jest też wizja dt ;)

Guest monia3a
Posted

[quote name='monika083']byloby fajnie ,
monia ,a moglabys w przyblizeniu okreslic miesieczny koszt utrzymania suni?

Jeśli sunia jest zdrowa to kosztem byłaby jedynie karma a to w zależności jaka jeśli np. Bosh to na allegro można kupić za 75 zł za 20 kg i starczyłaby na ponad miesiąc.

Napisałam to na zaś - inaczej w razie czego :lol:

Posted

monia3a napisał(a):
Jeśli sunia jest zdrowa to kosztem byłaby jedynie karma a to w zależności jaka jeśli np. Bosh to na allegro można kupić za 75 zł za 20 kg i starczyłaby na ponad miesiąc.

Dawalam jej suchą karme to nie chciała :shake: nie wiem jakby to bylo z boshem.

Posted

Moniska napisał(a):
Dawalam jej suchą karme to nie chciała :shake: nie wiem jakby to bylo z boshem.

bo moze nie jest przyzwyczajona do suchej ,
moj bruno ma codziennie gotowane jedzenie ,ale jak jedziemy np na urlop ,gdzie nie mam mozliwosci mu gotowac to dobrej jakosci sucha zjada i jak jest czasami wieczorem glodny tez je sucha,wiec pewnie Shiva by sie nauczyla,

Posted

Nie mam dobrych wieści.Nie zgodził się.Nie wiem co robić.Mam jeszcze jedną alternatywę,ale nie wcześniej jak w sobotę.pojadę wtedy do Białegostoku po tabletki dla Saby,to zajadę i będe prosiła.Przykro mi bardzo,przepraszam za zamieszanie.Myślałam,żeby zabrać ją do mnie,puki co,ale to bardzo poważna sprawa.Mam 16 psów w tej chwili,adopcje stanęły w miejscu.Gdybym wiedziała,ze ona szybko znajdzie domek?Nie wiem co robić?.Kur. . . . .,życ sie nie chce.Idą wakacje. . . . .U mnie w Wyszkach od kilku dni dwa jamniki sie pojawiły i w dodatku przy Urzędzie Gminy śpią.Dzieci kanapki dają,Z fontanny wode piją,ale jak długo?Jak długo jeszcze będzie tyle bezdomnych zwierząt?Co za ludzie????Nie mogę nic robić,tak mnie to boli.Trzymajcie się,ja myślę. . .

Posted

Pipi tym jamnikom załóż wątek.. jakieś ciotki się znajdą żeby je na dt wziąć! zrób zdjęcia i coś wymyślimy
a co do Shivii - to nie wiem! coż trzeba w końcu wymyśleć!:shake:

Posted

xmartix napisał(a):
Pipi tym jamnikom załóż wątek.. jakieś ciotki się znajdą żeby je na dt wziąć! zrób zdjęcia i coś wymyślimy
a co do Shivii - to nie wiem! coż trzeba w końcu wymyśleć!:shake:

ale co?? w tym problem że nie ma co wymyśleć :shake:

Posted

I jeszcze te bidulki jamnisie. Ciekawe czy to sunie czy pieski.Kurcze a nadatek cieczki sie zaczęły.:-(Prosze was załużcie im wątek na małe pieski jest chyba jednak więcej chętnych tym bardziej jak to jamnisie.Macie racje życ się nie chce:placz:

Posted

O ile wiem -niedawno jeszcze Figomania ze Szczecina pomaga w adopcjach jamników -i to nie tylko w swoich stronach ,ale chyba w wielu regionach kraju .Nie jestem pewna na 100 % ,ale zapytać jej można -jej gg 5332264.
Napisalam wstępnie juz -przyznam się ..

Posted

Witajcie nowa rodzina zainteresowała się Shivą. Na wszystko się zgadzają, styrelka, umowa adopcyjna.Będą trzy Tyko z transportem byłby problem. Bo mieszkają w Katowicach. Pan ewentualnie do jakiegoś miasta by dojechał.
Powiem wam szczerze że dziwinie mi się z nimi rozmawialo. Chcem się poradzić Olgi7. Bo sama nie wiem co mam o tym myśleć. Zapytałam jaka data odpowiadalaby Panu przywozu suczki. Otrzymałam odpowiedz jak najszybciej.

Posted

kontakt tel. do Katowic - pod wieczor -jak uzgodnialm z Moniską ..jesli bedą chętni do rozmowy i nie pogonią mnie -oczywiście ...no i zgodza się na wizyte przedadopcyjną -/ i Shiva predko nauczy się chodzić na smyczy :)-najlepiej ,bo to moze być problemem dla nich ..

dodam tylko -a jak już mowilam Monisce -że Figomania nie zajmuje się juz pomocą jamnikom-niestety..:( pomaga tylko finansowo na dogo ...zatem - poprzednia ifnformacja o Figomanii-nieaktualna

Posted

olga7 napisał(a):
O ile wiem -niedawno jeszcze Figomania ze Szczecina pomaga w adopcjach jamników -i to nie tylko w swoich stronach ,ale chyba w wielu regionach kraju .Nie jestem pewna na 100 % ,ale zapytać jej można -jej gg 5332264.
Napisalam wstępnie juz -przyznam się ..

Isadora7 zajmuje się też adopcją jamników, a deer1987 prowadzi stronę adopcyjną jamników i jamnikopodobnych.

Posted

[quote name='Moniska']Witajcie nowa rodzina zainteresowała się Shivą. Na wszystko się zgadzają, styrelka, umowa adopcyjna.Będą trzy Tyko z transportem byłby problem. Bo mieszkają w Katowicach. Pan ewentualnie do jakiegoś miasta by dojechał.
Powiem wam szczerze że dziwinie mi się z nimi rozmawialo. Chcem się poradzić Olgi7. Bo sama nie wiem co mam o tym myśleć. Zapytałam jaka data odpowiadalaby Panu przywozu suczki. Otrzymałam odpowiedz jak najszybciej.

a umowe podpiszesz Ty? czy jakaś org.?

Posted

[quote name='Moniska']Witajcie nowa rodzina zainteresowała się Shivą. Na wszystko się zgadzają, styrelka, umowa adopcyjna.Będą trzy Tyko z transportem byłby problem. Bo mieszkają w Katowicach. Pan ewentualnie do jakiegoś miasta by dojechał.

Dzisiaj rozwieszałam ogłoszenia w Katowicach, więc może poskutkowało :loveu::loveu:

Posted

Wygląda na to ,że to dzięki ogłoszeniu Lary -ktoś wypatrzył Shivę .:)
Być może okaże się ,że to będzie dom dla suni ,ale Lara i cioteczki z Katowic będą mialy okazję sprawdzić same domek -bo to w Szopienicach .Jutro będę znow rozmawiać tel. z tym mężczyzną w sprawie suni . Larę proszę moze o kontakt na GG -jesli można .

Posted

Nie mam kontaktów na tyle,by pomóc Pipi s w sprawie tych biedaków-jamników bezdomnych w jej okolicach - niestety... Serce mi się kraje ,gdy czytam o bezdomnych jamnikach ..../.sami mieliśmy jamnika prawie 15 lat / wierzę jednak ,że te jamniki nie zostaną bez pomocy Pipi oraz innych dobrych ludzi z Dogo i nie tylko .Na ilę będę umiała pomóc -to pomogę .

Posted

Boziu aż sie boję cieszyc.Oby sie udało żeby trafiła się Shivusi naprawdę kochająca rodzina.:multi:Czekamy z niecierpliwością na wieści.Wiecie co nie chcę zapeszac ale gdyby z sunią było wszysko ok to może te pieniążki, które były na nią przeznaczone przeznaczylibyśmy na te biedne jamnisie.A tak swoją drogą to wczoraj kuzyn pytał mnie czy nie chce nikt właśnie jamnisia bo jego koleżanka znalazła jamniczka - pieska młodziutkiego . Teraz jest u niej w domu ale nie może go zostawic bo sama ma juz pieska MASAKRA :shake::shake::shake: To sie nigdy nie skończy.

Posted

olga7 napisał(a):
Wygląda na to ,że to dzięki ogłoszeniu Lary -ktoś wypatrzył Shivę .:)
Być może okaże się ,że to będzie dom dla suni ,ale Lara i cioteczki z Katowic będą mialy okazję sprawdzić same domek -bo to w Szopienicach .Jutro będę znow rozmawiać tel. z tym mężczyzną w sprawie suni . Larę proszę moze o kontakt na GG -jesli można .

olga, moje gg: 3285033. Nr tel: 506 493 005. Pisałam już z Pipi, że mogę nie dać rady pójść na wizytę, ale znam inne ciotki z Katowic, więc jakby co służę pomocą i tak ;)