Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już jestem.Dowiedziałam się tylko tyle,że właściciel tego szczeniaka,którego mieli u mnie we wsi,to się pozbył suki i już jej nie ma.Gdzie mieszka,nie powie,bo nie chce kłopotów.
A czy ta suczka jest młoda i czy szczeniaki już miała?
Może poprostu facet wywalił sukę na ulicę?
Przecież takich psów nie ma chyba w Brańsku więcej.Na pewno jeśli to jest suka człowieka o którym mślę,to on jej nie szuka.
Trzeba sukę ratować i koniec.
Muszę skontaktować się z chłopakiem,który nią się opiekuje,Przemkiem i będziemy coś mysleć.Do siebie nie mam gdzie jej zabrać,ale znam trochę osób w Brańsku,może gdzieś ją uda się umieścic na jakiś czas.Muszę tam pojechać i zobaczymy.Szkoda,że dzisiaj nie ma jak,bo najlepiej by mi pasowało.
Nie ma na dogo,ani Przemka,ani Moniśki,a chyba tylko oni sa z Brańska.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jestem. Niestety nie wiemy czy suczka miała szczeniaki ale z wyglądu ma mniej więcej około roku. Jezeli chcesz cos wiedziec wiecej dzwon bo nie zawsze jestem na komputerze 517091001

Posted

Wrocilam jakis czas temu ze spotkania z Pipi.
Pipi w miare możliwości bedzie szukać dla Shivy tymczasu. Spryskała suczke fripexem przed kleszczami (za to bardzo dziękujemy :loveu:). Jutro raczej będziemy wiedziec co z tym tymczasem.
Bardzo podziwiam Pipi za tą pomoc którą ofiarowuje psom.. Jest niesamowita.

Guest monia3a
Posted

Nie czytałam całego wątku ale napiscie mi ile latek ma sunia, jak dogaduje się z innymi psami, czy umie chodzić na smyczy, jeśli jest chora to na co i jakie są w tej chwili koszty jej leczenia.

Posted

monia3a napisał(a):
Nie czytałam całego wątku ale napiscie mi ile latek ma sunia, jak dogaduje się z innymi psami, czy umie chodzić na smyczy, jeśli jest chora to na co i jakie są w tej chwili koszty jej leczenia.

Ma około roku, na smyczy nie umie chodzic. A z psami to róznie bywa :shake: Jak sie boi to potrafi warknąć ale ma też zaprzyjaznionych swoich "kolegów" z którymi dogaduje się i jest ok. Shiva nie jest chora, bylam z nią u wetki i powiedziala że jest zdrowa.

Posted

W Brańsku nie stety nikt z moich znajomych nie zgodził się wziąć piesię do siebie.Jest szansa,że do wsi Liza,w moich stronach może pojedzie.Są to rodzice mojej koleżanki z pracy.Wspaniali ludzie.Mają dwa psy i jak na dt to może wezmą.Jeździłyśmy dzisiaj do nich i zgodzili się,ale tam mieszka jeszcze brat mojej koleżanki i nie było go w domu,a przez telefon nie chciał nawet słuchać.Moja kumpela jednak powiedziała,że się nie podda i go przekona.Nie mogłyśmy czekać na niego bo już późno było i ciemno zaczęło sie robić,a ja musiałam zastrzyk dla Saby zrobić.Jutro zobaczymy,bo pojedziemy tam rano jeszcze raz.Trzymajcie kciuki.Nie mogę przeżyć,że ona na ulicy,sama,bezradna.Nie ma człowieka dla niej.Boże,dlaczego ten Świat jest taki piękny,a jednocześnie taki okrutny?!.
Shiva,trzymaj się malutka,może już nie długo. . . . . . .

Posted

Pipi napisał(a):
W Brańsku nie stety nikt z moich znajomych nie zgodził się wziąć piesię do siebie.Jest szansa,że do wsi Liza,w moich stronach może pojedzie.Są to rodzice mojej koleżanki z pracy.Wspaniali ludzie.Mają dwa psy i jak na dt to może wezmą.Jeździłyśmy dzisiaj do nich i zgodzili się,ale tam mieszka jeszcze brat mojej koleżanki i nie było go w domu,a przez telefon nie chciał nawet słuchać.Moja kumpela jednak powiedziała,że się nie podda i go przekona.Nie mogłyśmy czekać na niego bo już późno było i ciemno zaczęło sie robić,a ja musiałam zastrzyk dla Saby zrobić.Jutro zobaczymy,bo pojedziemy tam rano jeszcze raz.Trzymajcie kciuki.Nie mogę przeżyć,że ona na ulicy,sama,bezradna.Nie ma człowieka dla niej.Boże,dlaczego ten Świat jest taki piękny,a jednocześnie taki okrutny?!.

Mocno ściskamy kciuki żeby się udało!

Posted

Pipi napisał(a):
Bardzo zaciskam kciuki aby się udało :kciuki:

Posted

monia3a napisał(a):
Uważam, że Pipi mimo ogromnych chęci nie powinna suni brać do siebie, ponieważ ma pod swoją opieką naście psów i nie trzeba kolejnych póki nie wyadoptują się te, które ma przynajmniej część.

U nas niestety DT są zajęte ale ... jest szansa, że jedna sunia pojedzie niedługo i może coś się zwolni. Jest to DT płatny ( karma + opieka medyczna ). Wszystko wyjaśni się w weekend.

byloby fajnie ,
monia ,a moglabys w przyblizeniu okreslic miesieczny koszt utrzymania suni?

Guest monia3a
Posted

Uważam, że Pipi mimo ogromnych chęci nie powinna suni brać do siebie, ponieważ ma pod swoją opieką naście psów i nie trzeba kolejnych póki nie wyadoptują się te, które ma przynajmniej część.

U nas niestety DT są zajęte ale ... jest szansa, że jedna sunia pojedzie niedługo i może coś się zwolni. Jest to DT płatny ( karma + opieka medyczna ). Wszystko wyjaśni się w weekend.

Posted

Monia3a czekamy na wieści w sprawie tego zwalnianego w weekend dt.To byłaby super sprawa.Tylko za karmę i opiekę wet.Na tę wieś, gdzie ewentualnie ludzie się godzą, ale ...nie wszyscy, bo brat nie chce słuchać...absolutnie na siłę bym psiny nie wciskała, bo źle może się to skończyć:shake: