AgusiaP Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Witam ... Niestety nie mam dobrych wiadomości. Rozmawiałam wczoraj z panią z Fundacji. Bardzo mi przykro ale nie ma szans na domek tymczasowy dla suni. Pani u siebie w domu ma dwa swoje pieski i w piatek wzięła trzeciego bo nie ma miejsc w DT wszystko przepełnione. Wiecie co wzieła go bo właścicielom znudził się 9 miesięczny piesek i chcieli go uśpic. Może spróbujemy zebrac pieniążki i zróbmy tą sterylke i zapłacmy za ten hotelik. A potem będziemy martwic sie co dalej. Może do tej pory znajdzie sie jakaś dobra duszyczka i przygarnie Shive. Quote
eliza_sk Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Nie chce się wtrącać, ale jkp ma rację i myślę, że sterylka powinna być priorytetem, teraz jest problem ze znalezieniem tymczasu dla jednej suni, a co będzie jak się (tfu,tfu,tfu) oszczeni ... :placz: ? Quote
monika083 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 eliza_sk napisał(a):Nie chce się wtrącać, ale jkp ma rację i myślę, że sterylka powinna być priorytetem, teraz jest problem ze znalezieniem tymczasu dla jednej suni, a co będzie jak się (tfu,tfu,tfu) oszczeni ... :placz: ? eliza ,wszyscy wiemy ,ze sterylka to w tym wypadku priorytet ,ale po zabiegu sunia nie moze wrocic na ulice i tutaj niestety kolo sie zamyka ,dopuki nie znajdziemy chociazby dt nic nie da sie zrobic:roll: Quote
monika083 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 eliza_sk napisał(a):Nie ma żadnej opcji, żeby po zabiegu została na szpitaliku - chociaż to niezbędne minimum ? to jest jakies rozwiazanie ,ale juz trzeba zbierac kase na to .. Moniska ,wypytaj sie o jakas lecznice i koszty sterylki i te kilka dni pobytu suni po sterylce , Quote
eliza_sk Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 monika083 napisał(a):eliza ,wszyscy wiemy ,ze sterylka to w tym wypadku priorytet ,ale po zabiegu sunia nie moze wrocic na ulice i tutaj niestety kolo sie zamyka ,dopuki nie znajdziemy chociazby dt nic nie da sie zrobic:roll: Nie ma żadnej opcji, żeby po zabiegu została na szpitaliku - chociaż to niezbędne minimum ? Quote
AgusiaP Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Jeżeli jest wogóle u Was w okolicy taki weterynarz, który ma szpitalik u którego sunia mogłaby zostac po sterylce.:shake: Quote
jkp Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Jesli bedzie opcja sterylki i pobytu po w lecznicy np. TO DOPŁACE DO TEGO. Uchronimy przynajmniej tę jedna suczke (i tak bedzie wysyp maluchów od suczek ,ktore nie zwrociły niczyjej uwagi przed urodzeniem małych) Quote
AgusiaP Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Mam takie same zdanie na ten temat. Moniska a co z tymi małymi i ich matką co penetrowały ogródki działkowe??? Quote
AgusiaP Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Słuchajcie bo ja po pracy nie mam dostępu do komputera a czy Shiva ma już zaklepaną kolejke do DT? Jesli nie to może warto jej zarezerwowc jakis tymczasik. Quote
Moniskaa Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Tutaj nie ma zadnego szpitalku, jest jedna wetka ktora zajmuje się zwierzakami domowymi i to właśnie u niej bylismy na wizycie. Ale wiem że właśnie robi styrelki. A co z tym że lepiej zrobić styrelke po pierwszej cieczce bo jest większe prawdopodobieństwo na choroby? Sama mam suczke w typie owczarka i czekam na tą pierwszą cieczke zeby potem ciachnąć. Mysle że co do hoteliku to macie racje ale gdzie jest dobry i tani? Ceny są nie do pomyslenia :shake: Po styrelce można by było ją gdzieś 'ulokowac' ale po tym na ulice trudno by bylo ją znow wypuscic. Styrelka i potem na cito hotelik.. Quote
Moniskaa Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 zrobiłam allegro Shiva mix molosa i shar peia! Pilnie szuka domu! (636155665) - Aukcje internetowe Allegro Quote
eliza_sk Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 U mnie też sunia cały czas ma kilka aukcji, ale mimo to cisza :( Quote
__Lara Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 eliza_sk napisał(a):U mnie też sunia cały czas ma kilka aukcji, ale mimo to cisza :( Kilka aukcji? :crazyeye: pamiętajcie, ze wystawianie jednego "przedmiotu" na allegro na kilku aukcjach jest zabronione i jak to dostrzegą to wszystkie aukcje usuną. Quote
Leyla Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 A może postarajmy się o stałe deklaracje...Zobaczymy ile uda nam się zebrać na Shivię. Nie możemy jej tak po sterylce zostawić ...nawet po kilku dniach. Ja się deklaruję na 50 zł miesięcznie. Quote
Becia2222 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Jak pisałam już wcześniej deklaruję stałe wpłaty w kwocie 100 zł. Trzymam kciuki za sunię. Quote
Moniskaa Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 A moze zrobilibysmy tak że po styrelce wzielabym ją do siebie, kilka dni na dojście do siebie i potem na cito hotelik? Tylko że trzebabylo by juz planowac jaki hotelik i transport jakis. Quote
AgusiaP Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Dziewczyny jak pisałm wcześniej mogę wpłacac po 100zł miesiecznie. Jezeli będzie taka potrzeba to mogę przesłac te pieniążki w następnym tygodniu mogą iśc na sterylke tylko napiszcie nr. konta. Jesli chodzi o dobry hotelik to ja nie mam pojęcia, ale może inne osoby z Dogo moga podac jakieś namiary. Quote
eliza_sk Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 __Lara napisał(a):Kilka aukcji? :crazyeye: pamiętajcie, ze wystawianie jednego "przedmiotu" na allegro na kilku aukcjach jest zabronione i jak to dostrzegą to wszystkie aukcje usuną. Robię tam od ponad pół roku, każda psina ma 3 aukcje pod rząd - tyle że na różne województwa. Albo województwa robią różnicę, albo nie znalazł się jeszcze nikt życzliwy z donosem :evil_lol: Quote
Becia2222 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Niestety mam remont w domu i jestem odcięta od świata.Znikam do poniedziałku. W poniedziałek rano melduję się na wątku Shivii i trzymam mocno kciuki za hotelik lub domek tymczasowy. Moja deklaracja oczywiście jest aktualna. Quote
AgusiaP Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Ja też nie mam przez wekend dostepu do internety więc melduje się w poniedziałek chyba, że uda mi sie jutro pa dobre duszczyczki;) Quote
__Lara Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 To już jest 250zł stałych deklaracji :multi::loveu: Quote
Przemek Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Witam mam nowe nagranie Shivy widac na nim jaka jest radosna odzyskalem jej zaufanie codziennie daje jej jedzonko spi pod moim oknem jak wyszedlem z domu to naskoczyla na mnie i zaczela radosnie podskakiwac .kurde jak ja bym chcial miec tego psa w domu ale moja babka jest chora umyslowo i drze jape jak przyniose jakiegos psa\ dzisiaj otrzymalem niemily komentarz od faceta i jego zonki z bloku przyczepili sie ze karmie tego pieska i ze teraz spi pod blokiem powiedzieli tez ze jak chcem to zebym se go do domu zabral i tam go karmil jak bedzie Monika to wstawi nagranie Quote
Pipi Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Słuchajcie!,przeczytałam wątek po "łebkach",ale Brańsk jest 10 km od mojej wsi i miałam już kilka piesków z Brańska,które wzięłam z ulicy.Dwa oddałam do adopcji,a jedna suczka Mania,która miała obcięty języczek i miała chore serduszko była u mnie do końca.Leczyłam,kochałam,ale odeszła po dwóch latach.Nie o tym jednak chcę napisać. Ja chyba wiem czyja to jest suczka.W mojej wsi jest pani,która wzięła szczeniaczka identycznego jak ta suczka od kogoś z Brańska.Psa trzymali w chlewie i nie stety padł.Kiedy był skrajnie wyczerpany dopiero przyszli do mnie.Nie jadł,nie pił,był i żygał.Kazałam kupić tabletki na robaki,ale było za późno. Zaraz ubiorę się i pójde do tych ludzi wypytam,od kogo wzięłi szczeniaka. To może być suka,siostra tego pieska,albo może matka?.Nie doczytałam ile ona ma lat,czy miesięcy,ale raczej jest młoda ze zdjęć. Odezwę się jak najszybciej,jak tylko od nich wrócę. Mam smutne doświadczenia jeśli chodzi o Brańsk. Trzeba sukę z tamtąd zabierać,to cud że jeszcze nie zginęła,albo na łańcuchu nie wlądowała,albo w chlewie,bez okien,bo taka tu "moda". Jestem w szoku,że są jednak wrażliwi ludzie i to tak młodzi w tym miasteczku. Dziękuję Wam kochani,że nie dajecie jej zginąć.Wiem,jak ciężko jest w takim środowisku pomagać dla psa.Powodzenia,pomogę Wam jak tylko będe mogła,nie martwcie się.Zaraz wracam. Może podam telefon,albo gg: tel.085/737 13 36 kom. 669 024 515 gg:716 34 14 Quote
monika083 Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Pipi chyba z Nieba nam spadlas, ale nawet jesli sunia jest od tych ludzi to i tak nie mozemy jej tam oddac spowrotem do takich warunkow, Pipi,ja wiem ,ze Ty masz juz psiaki na dt a czy nie znalazlabys jeszcze miejsca dla Shivy? sa stale deklaracje 250zl i napewno jeszcze bedziemy wiecej zbierac -mysle ,ze 300 zl napewno na miesiac na platny dt uzbieramy.. Quote
Recommended Posts