Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o domy trudno gdziekolwiek dla psa z ulicy -nie rozumiem jak dom gdziekolwiek moze byc gorszy niz ulica.jesli liczysz ze ktos z daleka przyjedzie po psa z ulicy to moze suka tego nie doczekac

Posted

Ja miałam o tyle lepszą sytuację, że pani z Fundacji wypatrzyła mnie na Dogomani pomogła znaleśc tymczas i wtedy szukałam suni domku. Trwało to od stycznia do połowy kwietnia. Wprawdzie w tym czasie z gazety zgłosiła sie babka, której nie przeszkadzało to, że to typowa kundelka nie chciała nawet wiedziec jak sunia wyglada ale co z tego jak na drugi dzień rano już kazała po sunie przyjechac bo podobno załatwiała im sie w domu i zdrapała jej całe drzwi. Ten tymczas byłby najlepszy bo sunia napewno znajdzie domek ale to może trochę potrwac.

Posted

mtf zalesie napisał(a):
o domy trudno gdziekolwiek dla psa z ulicy -nie rozumiem jak dom gdziekolwiek moze byc gorszy niz ulica.jesli liczysz ze ktos z daleka przyjedzie po psa z ulicy to moze suka tego nie doczekac

sluchaj nie znasz sytuacji to nie oceniaj. Wiele osob zna sytuacje jaka jest w Brańsku i sądze że popierają moją decyzje. Właśnie licze na to że ktoś zainteresuje sie Shivą (nie z branska). Bo znowu wierze! A wiara czyni cuda.

Posted

Ewcia- a nie wiesz gdzie można znależć suni niedrogi -a najlepiej niepłatny -tymczas? dobrze tak radzić komuś drugiemu , ale trudniej znalezć ok.300-400 zl/m-c za taki ewentualny DT ....Jeśli masz taki na oku -będziemy wdzięczni .Najlepiej za 200-250 /m-c max -albo darmowy- , bo kasy na DT dla suni -poki co -nie ma wcale ...A Monisia i Przemek dwoją się i troją i karmią psa za swoje pieniądze. A tymczas dla suni może trwać nawet kilka m-cy a może i dłużej -jak sama wiesz ....No i psów w takiej i dużo gorszej sytuacji niż Shiva -jest dużo więcej ,niestety....:(

Posted

Dziewczyny nie wiem czy to do mnie, że was źle oceniam czy do mtf zalesie. Ja napisałam tylko, że ja miałam akurat szczęście , że wypatrzyła mnie pani z Dogo. Absolutnie jeśli o mnie chodzi to nie chcę się wymądrzac. Dalej podtrzymuje swoją deklaracje, że jeśli będą potrzebne pieniążki na tymczas to mogę wpłacic 100zł.

Posted

Moniska a ile kilometrów jest z Brańska do Katowic? Mogę zapytac ta panią Z fundacji czy mają jakies wolne miejsce bo będe się dzisiaj z nia widziała. Ale nic nie obiecuje bo z tego co mówiła mi ostatnio to juz na miejsce mojej suni weszły dwa pieski.

Posted

ewcia1994dg napisał(a):
Moniska a ile kilometrów jest z Brańska do Katowic? Mogę zapytac ta panią Z fundacji czy mają jakies wolne miejsce bo będe się dzisiaj z nia widziała. Ale nic nie obiecuje bo z tego co mówiła mi ostatnio to juz na miejsce mojej suni weszły dwa pieski.

wlasnie sprawdzilam .jest 488km ,troche sporo

Posted

No sporo :shake: To teraz musicie się zastanowic czy dacie rade załatwic jakiś transport.Jak widzicie po moich postach jestem na dogomani nowa. I teraz sama nie wiem czy pytac sie tej pani dzisiaj czy nie o ten tymczas. Jak myślisz?

Posted

ewcia1994dg napisał(a):
No sporo :shake: To teraz musicie się zastanowic czy dacie rade załatwic jakiś transport.Jak widzicie po moich postach jestem na dogomani nowa. I teraz sama nie wiem czy pytac sie tej pani dzisiaj czy nie o ten tymczas. Jak myślisz?

mozesz zapytać, może jakis transport zalatwilo by sie na dogo.

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Porozsyłałam plakaty, jakby komuś nie doszło to napiszcie. Wyślę jeszcze raz.
A teraz mam pytanko, czy chcecie abym u siebie w Lublinie też rozkleiła?

Jak masz chęć i czas to oczywiście!

Posted

ewcia1994dg napisał(a):
Ok w takim razie zapytam. Moniśka myślisz, że gdybym nie miała najszczerszych chęci to pisałabym tu z wami.

Nie mysle tak, tamten moj post to broń Boże nie byl skierowany do Ciebie.

Posted

Witajcie:cool3: Pozdrowienia dla Was od Shivy :loveu: Dziewczynka z dnia na dzien jest coraz piękniejsza :loveu: Na wołanie merda ogonkiem i kręci puperkiem :loveu: W aparacie jakies fotki mam i ktoregos dnia wgram i wkleje;)

Zadnych telefonow nowych nie ma...:-(

Posted

jkp napisał(a):
Czytam ten watek od dawna. Niestety myśle ,ze adopcja takiego psa " z ulicy" to marzenie. Konieczny jest pobyt w hoteliku lub nawet schronisko ( wiem , wiem co takie miejsce znaczy)

Szukamy caly czas DT:roll: Dlaczego kazdy mysli tak pesymistycznie? Schroniska są przepelnione a takie pierwsze lepsze schronisko nie bedzie lepszym schronieniem niz tamte osiedle (przynajmniej tak uwazam). Bo zlych warunkow to ona nie ma..

"(...)nawet jeśli je ochroni ( nie zostana zabite przez samochody, dzieci ich nie powrzucaja do studni lub nie ukamienują , chłopaki nie wydłubia im. oczek itd ...)"
moglas/es sobie darowac... O dzieci nie ma co sie martwić, są ok, tez karmią Shive.

Posted

Czytam ten watek od dawna. Niestety myśle ,ze adopcja takiego psa " z ulicy" to marzenie. Konieczny jest pobyt w hoteliku lub nawet schronisko ( wiem , wiem co takie miejsce znaczy) . Mamy wiosnę za chwile suczka będzie szczenna , małe przyjdą na świat i co dalej.... obrona małych i walka o ich życie to dla suczki wyzwanie , nawet jeśli je ochroni ( nie zostana zabite przez samochody, dzieci ich nie powrzucaja do studni lub nie ukamienują , chłopaki nie wydłubia im. oczek itd ...) to jaki los takie niechciane psie dzieci czeka, w najlepszym razie przypadkowy dom i połowa z nich tez wyląduje na ulicy ! WIEC W IMIE TYCH MAŁYCH PROSZĘ dajmy jej chociaż sterylkę . Może uda sie uzbierać na zabieg i pobyt w hotelu po zabiegu potem jesli nawet wróci na ulice to chociaz nie pomnoży swojego nieszczęścia.