Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Shiva juz ma sie bardzo dobrze oczka ma czyste 0 ropy juz nie chodzi smutna zaczela jesc tylko przez wczorajsze ciaganie jej po wetkach mniej mi ufa juz nie podchodzi jak wczesniej:-( wy sie znacie , jak mozna zaufanie psa zdobyc?

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sorki że wczesniej nie napisałam ale nie było mnie w domu i nie mialam jak napisać. Bylismy dzisiaj u Shivy i rozpuscilismy jej w mleku leki (bałam się rozpuszczac w mleku ale pytalam wetki i powiedziala że mozna). Z oczkami jest wszystko ok ;) myślę że to po tych lekach.
No najgorsze z tym zaufaniem...jest tak że jak pierwszy raz w dniu widzi to podejdzie bez problemu a już za drugim razem się boi ale dalej merda ogonkiem...smakołyki pomoglyby ale ona nawet nie chce podejść to jak inaczej? Kurcze żeby chociaz umiala chodzic na smyczy to ułatwiloby sprawe. Ale z tym to kolejny problem:-( bo z doświadczenia psy uczą się szybko a z nią to co innego..

Posted

Przemek napisał(a):
wy sie znacie , jak mozna zaufanie psa zdobyc?

Moim zdaniem potrzeba przede wszystkim cierpliwości i dobroci dla zwierząt a szczególnie tego jednego. Ona z czasem przekona się, że Ty nie chciałeś jej skrzywdzić tylko pomagałeś jej.

Posted

Mam złe wiadomości :placz:
dosłownie przed chwilą napisała mi smsa ta kobieta z ktora rozmawialam przedwczoraj, nie zaadoptują Shivy. Wzieli psiaka którego bardziej byli pewni. :placz: :placz: :placz:

Posted

ato łobuzy:mad:
teraz to i Moniki mi szkoda biedna bardzo chciala by Shiva znalazla dom
strasznie teraz przezywa
niestety juz tak bywa ale mam nadzieje ze jeszcze ktos dobroduszny sie znajdzie i wezmnie do domku:-(

Posted

monika083 napisał(a):

aha ..jaka duza jest Shiva ?? bo shar peie nie sa az takie wiellkie a ona na zdjeciach wygada na ogromna ...

popros Monike zeby wstawila fotke na ktorej jest ze Shiva to porownasz jedyne co wiem to ze ma z ok 30kg

Posted

zeby pies byl bardziej ufny potrzeba duuuzo czasu i odpowiednich warunkow -normalnego domu i cierpliwych opiekunow,
w takich warunkach w jakich Shiva jest napewno nie da jej sie za bardzo oswoic..

biedna sunia ..na molosach tez zadnego odzewu ,

a co z tym Jarkiem -nie moze nic zalatwic??

aha ..jaka duza jest Shiva ?? bo shar peie nie sa az takie wiellkie a ona na zdjeciach wygada na ogromna ...

Posted

monika083 napisał(a):
a co z tym Jarkiem -nie moze nic zalatwic??

p.Jarek niestety nie moze nic zalatwic. Tak samo jak ja, gdyby wiedzial ze bedzie pewny DS to moglby ja zamknac czy cos. Bo ma problem ze swoją suczką ona nie toleruje innych psow..

Shiva jest troche wieksza od shar peia. Podaj mi gg na PW to wysle Ci zdjecie ze mną.

Posted

Witanko. U Shivy wszystko ok ;) tylko nie chciala jesc karmy :-( to oddalam dla tych innych psiakow co są tam. Potem Przemek dal jej jakies mieso to wziela i odeszla od nas. Tak w ogole to ona szybko sie nudzi. Podejdzie, pogłaszczemy ją i odchodzi a już drugi raz przyjsc nie chce. Mam dokladniejsze zdjecia jaka jest z wielkosci. Zaraz wysle link do zdjęcia Monice, chyba że ktos jeszcze chce?

Posted

Moniska napisał(a):
Mam złe wiadomości :placz:
dosłownie przed chwilą napisała mi smsa ta kobieta z ktora rozmawialam przedwczoraj, nie zaadoptują Shivy. Wzieli psiaka którego bardziej byli pewni. :placz: :placz: :placz:

To kanał :( taka piękna sunia i dalej biega na wolności :(

Posted

Nie takich wiadomości sie spodziewałam myslałam, że jednak Ci państwo zdecyduję sie na nasza suczkę:placz::placz::placz:Ta bezsilnośc jest straszna a najgorsze jest to, że nie ma hoteliku.

Posted

Dziewczynki a nie macie tam u was jakiejś gazety, w której mogłybyście zamieścic ogłoszenie. Ja ogłaszałam u nas sunie, której szukałam domku i miałam bardzo dużo telefonów.

Posted

Moniska napisał(a):
oj nie mamy tutaj 'miastowej' gazety.

Hmm to może jeśli nie gazeta to ogłoszenia na kartkach?
Każda z nas gdyby wydrukowała trochę i rozwiesiła po swojej okolicy to była by szansa, że ktoś się w niej zakocha. Tyle, że była by rozbieżność w odległościach...

Posted

ewcia1994dg napisał(a):
Dziewczynki a nie macie tam u was jakiejś gazety, w której mogłybyście zamieścic ogłoszenie. Ja ogłaszałam u nas sunie, której szukałam domku i miałam bardzo dużo telefonów.

oj nie mamy tutaj 'miastowej' gazety.

Posted

Szkoda moja sunia wprawdzie znalazła domek nie z ogłoszenia w gazecie ale właśnie przez ogłoszenia, które miały byc rozwieszane. Znajoma znajomej dała ogłoszenia rodzicom żeby rozwiesili u siebie w okolicy a rodzice po przeczytaniu i zobaczeniu zdjęcia suni sami zdecydowali się ją zostawic u siebie. Mnie to ogłoszenie robił facet, który ma naprawdę o tym pojęcie naprawdę piękne a jak je czytałam to samej mi sie ryczec chciało. I teraz dzięki temu sunia ma naprawdę kochający domek.