Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jedno pytanie: czy to jest miasto Brańsk czy gmina Brańsk, dokładnie na czyim terenie znajduje się suka, proszę podać ulicę lub miejsce w którym sunia zazwyczaj przebywa, Pilne!!!

Posted

Kopiuję z Czarnych Kwiatków:

"Warszawa/Praga Północ
nicki z dogo:mortikia:
szuka dla siebie owczarka do pilnowania jej i kawalerki!
posiadała już kilka owczarków niemieckich (czym się głośno chwali) z którymi nie wiadomo co się stało... nie jest osoba starą, więc to nie możliwe żeby pieski dożyły u niej późnej starości...
Miała na tymczasie u siebie owczarka, który jej uciekł a potem cudownie odnalazł sie na paluchu... kwarantanna skończyła mu się w październiku razem z jej zainteresowaniem tym psem...
[Warszawa] OWCZAREK NIEMIECKI PORZUCONY W LESIE SZUKA DOBREGO DOMU !!!
Posiada tez owczarka samca, któremu szuka nowego domu..."

Tu chcecie wsadzić sunię:shake: ?

Posted

Jaanno019, na wątku domów tymczasowych znalazłam teraz bardzo ładną reklamę profesjonalnego hoteliku dla psów prowadzonego przez mortikię.Domek jest pod Mińskiem Mazowieckim.Nie wiem, czy to są te same osoby??? co ta na Czarnych kwiatkach.Na dogo są dziewczyny z Mińska Maz. można do nich napisać prośbę o info.Co tym sądzisz?

Posted

o matko..mnie to tez interesuje..bo wlasnie do minska maz do mortikiki mialysmy oddac nie dlugo naszego szorsciaka frania...

Posted

Clo, nie wiem, czy to ta sama osoba, nick jest ten sam, a na wątku domów tymczasowych napisane jest: dt u mortikii w Warszawie i Mińsku Mazowieckim. Z tego co wiem, na dogo dwie różne osoby nie mogą mieć tego samego nicka, więc to chyba ta sama osoba.Sprawdzić mogą ciotki z dogo z Mińska Mazowieckiego.

Posted

A tak na marginesie, ta kwota 450 zł za hotelik plus karma to bardzo dużo jak na możliwość ciotek dogomaniaczek.Nawet, jak nazbieracie kwotę za 1 miesiąc to za następne mogą być już kłopoty i co wtedy? Drogie domki nie będą miały skrupułów i każą zabrać sunię...Jeśli jest zagrożona otruciem lub w inny sposób, to należy ją choćby do schronu umieścić aby zabezpieczyć przed tragedią.Tylko, jaki jest najbliższy schron i " ludzki" na dodatek????który zechce przyjąć???

Posted

[quote name='zachary']Clo, nie wiem, czy to ta sama osoba, nick jest ten sam, a na wątku domów tymczasowych napisane jest: dt u mortikii w Warszawie i Mińsku Mazowieckim. Z tego co wiem, na dogo dwie różne osoby nie mogą mieć tego samego nicka, więc to chyba ta sama osoba.Sprawdzić mogą ciotki z dogo z Mińska Mazowieckiego.

dokładnie............

Posted

Ustaliłam co następuje:
-pani w Urzędzie Miasta Brańsk powiedziała, że psami z ich terenu zajmuje się Emir, nie było dziś urzędnika zajmującego się tym bezpośrednio więc nie wiem na jakiej zasadzie (umowy czy porozumienia)
-pani w Urzędzie Gminy Brańsk stwierdziła że nie maja z nikim podpisanej umowy na odławianie bezdomnych zwierząt
-Schronisko w Białymstoku ma podpisane porozumienie z Brańskiem z 2000r, w którym stoi że mogą odbierać od Brańska psy, (nie muszą) wtedy kiedy dysponują wolnym miejscem w schronie, o tym wolnym miejscu nie ma co marzyć.

Pozostaje dzwonić do Emir i zapytać czy to prawda, że psy z tego terenu są pod ich opieką lub błagać schron w Białymstoku.
Moim zdaniem inne rozwiązania nie wchodzą w grę, żaden podejrzany dt za 450 + żarcie:shake:

Posted

Słuchajcie dzisiaj w szkole zadzwonił do mnie Pan i pytał czy sprawa z Shivą jest jeszcze aktualna. Nie moglam rozmawiać więc powiedzialam że po szkole odzwonie. Zaraz właśnie bede dzwonić. Trzymajcie kciuki.

Posted

No już jestem po rozmowe :loveu: Uff żeby Pan sie nie rozmyslił.
Więc sprawa wygląda tak. Zadzwoniłam do Pana porozmawialismy troche.
Bardzo sympatyczny. Pytałam gdzie Shiva nocowalaby. To już od niej zależy bo sami wiecie że niektorym psom lepiej sie spi na dworze. Ale ogolnie bedzie miala dostep do domu ;) Jest domek z ogrodkem. Dokladnie w Warszawie. Miesiąc temu zmarł im rottek :-( i przezywali to. Ze stryrelką nie bedzie raczej problemu bo Pan nie jest przeciwny. Powiedział że wieczorem jeszcze porozmawia z żoną co i jak i zadzwoni do mnie. Co do transportu to rodzina przyjedzie po Shive, posłużą się gps-em (tak to sie pisze? :roll:). Dzieci nie mają, ale wytlumaczylam że ona jest w takim miejscu gdzie są dzieciaki.Co jakiś czas bede dostawać fotki Shivy ;) Ogólnie wszystko jest ok. ;) Teraz tylko wieczorem bede czekać na telefon.

Moge już sie cieszyć? :multi:

Posted

[quote name='agaga21']NIE!
Poczekaj aż pies będzie w domu z tą radością.
:ices_bla:

Nie odpisałam kilku osobom na PW, z powodu tego iz troche się zmienilo. (powyzej)

Posted

lepiej z radością poczekać bo po co się później rozczarowywać.ale oczywiście nie zabraniam;) każdy się cieszy kiedy chce.ja w każdym razie poczekam.

Posted

monika083 napisał(a):
oj dobrze by bylo ..
a kiedy widzieliscie sunie ostatnio ?

Ja wczoraj, a do Przemka dzisiaj dzwoniłam i mówi że dzisiaj ją widział ale tak na szybkiego i z daleka.

Posted

Moniska napisał(a):
No już jestem po rozmowe :loveu: Uff żeby Pan sie nie rozmyslił.
Więc sprawa wygląda tak. Zadzwoniłam do Pana porozmawialismy troche.
Bardzo sympatyczny. Pytałam gdzie Shiva nocowalaby. To już od niej zależy bo sami wiecie że niektorym psom lepiej sie spi na dworze. Ale ogolnie bedzie miala dostep do domu ;) Jest domek z ogrodkem. Dokladnie w Warszawie. Miesiąc temu zmarł im rottek :-( i przezywali to. Ze stryrelką nie bedzie raczej problemu bo Pan nie jest przeciwny. Powiedział że wieczorem jeszcze porozmawia z żoną co i jak i zadzwoni do mnie. Co do transportu to rodzina przyjedzie po Shive, posłużą się gps-em (tak to sie pisze? :roll:). Dzieci nie mają, ale wytlumaczylam że ona jest w takim miejscu gdzie są dzieciaki.Co jakiś czas bede dostawać fotki Shivy ;) Ogólnie wszystko jest ok. ;) Teraz tylko wieczorem bede czekać na telefon.

Moge już sie cieszyć? :multi:

A to ma być domek stały? :D

Posted

Moniska napisał(a):
Tak, ale Pan jeszcze nie zadzwonił :-( ja glupia naiwna już sie cieszylam :cool1:

Spokojnie, ja mocno wierzę i ściskam kciukory :evil_lol:

Posted

Przemek napisał(a):
skocze zobaczyc jak tam Shiva sie ma:P jak ja sie ciesze ze ktos jest zainteresowany tym pieskiem (oby nie zapeszyc)

Przemek byles?
jak sie sunia ma ??

Moniska ,a pan umawial sie na konkretna godzine na tel. czy powiedial ,ze zadzwoni wieczorem (dla niektorych wieczor to moze byc 22.00) to czekajmy jeszcze cierpliwie ...eh jak ja czekac nie lubie:oops:

Posted

monika083 napisał(a):
Moniska ,a pan umawial sie na konkretna godzine na tel. czy powiedial ,ze zadzwoni wieczorem (dla niektorych wieczor to moze byc 22.00) to czekajmy jeszcze cierpliwie ...eh jak ja czekac nie lubie:oops:

umawial sie na wieczor.. nie no ja już stracilam wiare :shake: