xmartix Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Pomóż znaleźć dom FUNCE, suczce po przejściac (665368054) - Aukcje internetowe Allegro + gumtree.pl + ale.gratka.pl + kupiepsa.pl + drobne.centrumofert.pl + adopcje.org Quote
Ra_dunia Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Super! Mam nadzieję, że ktoś pokocha Funię taką jaka jest... Quote
mich Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 na koncie funki jest okolo 150 zl(ktos pytal wyzej)powinna byc jeszcze jedna wplata bo w wekend dzwonil jakis pan i mowil ze wplaci cos ale musz esprawdzic w banku. ogloszenia sa zamieszczane w lokalnej gazecie alke nic to nie daje. jest kontakt z osoba ktora zalatwia oadpcje pieskom w niemczech i z tym wiazemy sporte nadzieje. funka generalnie daje rade, ma tylko troche odparzen. trzeba stosowac masc. tweraz jestem z nia u rodzicow na wsi i generalnie funka ma tu sporo luzu. pozdrawiamy m. Quote
Zofia.Sasza Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 Boże, ona jest całkiem jak moja Rudzia :crazyeye: Troszkę tylko ciemniejsza. jak zobaczyłam banerek, serce mi stanęło :placz: Jeśli potrzebna kasa, bo nie przegryzłam się przez wątek, to po pierwszym coś wpłacę. Quote
Agata69 Posted June 25, 2009 Author Posted June 25, 2009 Zmieniłam tytuł jak prosił Michał. Ja tez uważam , że adopcja zagraniczna to może być szansa. Ni e wiem czy na wątku jest Negri, jesli nie zwróćcie się do niej. Ona zcasami załatwia adopcje zagraniczne. Quote
tralalala Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Ech Funia jest taka kochana a ja mam mieszkanie w bloku...co prawda mam za domem ogromny las...ale przeciez nie moglabym jeje zostawic samej w domu z pielucha na 8h:( A ja ja uwielbiam jest cudowna sliczna i w ogole chcialabym zeby miala swoj domek z ogrodkiem i zeby mogla biegac i czuc sie swobodnie:( Quote
mich Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 byl nadzieja ostatnio bo dzwonila Pani z solca kujawskiego i mowila ze chce adoptowac funie. ma dom z podworkiem i wydawala sie ok. bylismy umowieni na wczoraj ale niestety do spotkania nie doszlo:shake:. moze ta Pani jeszcze sie odezwie. pozdrawiam. Quote
mich Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 funia zmienila dzisiaj miejsce zamieszkania. z malo przytulnego bloku teraz mieszkamy w kamienicy w samym centrum torunskiej starowki. fajnie tylko z ciekawymi miejscami na spacery troche gorzej.:p Quote
mich Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 funka generalnie ma sie dobrze. niestety caly czas musi przebywac w pieluszcze no i ma troche odparzen ale jest smarowana mascia ktora pomaga. m. ps.podnosimy funie Quote
tralalala Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 ja funke uwielbiam...i sledze co sie z nia dzieje....kochana psina...koniecznie potrzebuje domku z ogrodkiem koniecznie.... Quote
Ra_dunia Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 taka adopcja za granicę to byłaby cudowna szansa dla Funii... Quote
tralalala Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 trzymam kciuki za Funieczke bo jest przecudowna Quote
diuna_wro Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Czy lekarz nie wspominał o wyciskaniu moczu z pęcherza, by uniknąć zastoin powodujących stany zapalne? Wtedy też, po takim wyciśnięciu, można zostawić bez pieluchy bo pęcherz jest pusty. Czy mocz Funii ma ciemny kolor i intensywny zapach? USG pęcherza by się przydało. Na takie stany zapalne ja podawałam Itiemu antybiotyk CIPHIN. Trochę dziwi mnie stwierdzenie, że zapalenia są od pieluch. Zapalenia dróg moczowych są przez bakterie, a co mają do tego pieluchy? Może to ktoś wyjaśnić? Wiem, z doświadczenia z Itim (z mojego podpisu), że stymulacja pewnych mięśni zarówno w nogach, jak i w ogonie przywraca sprawność zwieracza odbytu. Quote
diuna_wro Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Michał. Przeczytalam raz jeszcze cały wątek i jednak męczy mnie wciąż stwierdzenie, że psina ma zapalenie dróg moczowych od pieluch. Jak to od pieluch? Jeśli sunia miewa co jakiś czas krew i ropę w moczu koniecznie trzeba zrobić badanie moczu, najlepiej z posiewem, ustalić rodzaj bakterii jaka ją atakuje i zastosować leczenie kierunkowe, na konkretny szczep bakterii. Augmentin działa tylko na określony rodzaj, wrażliwy na amoksycylinę. Krew natomiast jest też bardzo niepokojącym objawem, zarówno wskazuje na nerki jak i na pęcherz. Konieczne USG. No i niech mała pije jak najwięcej. A po takim delikatnym, jak piszesz, naciśnięciu brzuszka to Funia wysikuje dużo czy tylko trochę, a resztę posikuje np. podczas ruchu? Quote
togaa Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 No proszę....pieluchowców jest jak widać całkiem sporo na dogo... Jest Frotka u JoSi': http://www.dogomania.pl/forum/f85/sparalizowana-frotka-zostaje-na-zawsze-u-josi-100800/ Ja mam zapieluchowanego Lolusia z mojego podpisu...;) I jeszcze Czucz u demi: http://www.dogomania.pl/forum/f1155/sparalizowany-czucz-u-demi-ofiara-wakacji-uraz-kregoslupa-wroc-117577/index54.html I Itek Diuna wro ; http://www.dogomania.pl/forum/f28/czy-iti-musi-umrzec-brakuje-srodkow-szansy-na-dom-126579/ Michał, podziwiam Cię że sobie radzisz.!!! Jesteś absolunie wyjątkowy.. Quote
diuna_wro Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Togaa, ja mam wrażenie, że coraz więcej ich przybywa. To znaczy coraz więcej takich psów pozostawianych jest przy życiu. Problem zaburzeń czynności fizjologicznych jest jak sama wiesz skomplikowany i nie każdy od razu wie, co robić. Co wet, to inna terapia. Jak dzieci we mgle... Może jakiś osobny wątek należałoby założyć. Pt. "pieluchowce". Quote
togaa Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 To całkiem mądry pomysł...Sama nawet o czyms takim myslałam, / może raczej o grupie wsparcia.;) gdy miałam różne doły i momentami nie radziłam sobie..../ Wymiana doświadczeń jest bezcenna....! Zwłaszcza dla osób dopiero co zaczynajacych życie z pieluchowcem... To co Diuna... Zakładaj wątek! Quote
diuna_wro Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 OK, jutro, bo już padam, a u Itka muszę być o 6tej. Michał, trzymaj się!!! Quote
Ra_dunia Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Dziewczyny - świetny pomysł. Przecież teraz też u Promyczka może się to przydać... (choć mam nadzieję, że jednak nie). A co słychać u słodkiej Funi? Quote
ewa36 Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Halooooo, co to tak pusto ? :shake: Śliczna Funia szuka domku ! Quote
ewa36 Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 :no-no-no: Halooo ponawiam wołanie ! Funia nie może zostać sama Cioteczki i Wujkowie proszę ! Nie zostawiajmy Funi i Michała ! Quote
ewa36 Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Witaj Ciociu Saphiro :lol::lol::lol: Jak miewa się Funia ? Jak stany zapalne pęcherza ? Czy któraś z Cioteczek może nam napisać ? Quote
Recommended Posts