Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Troche sie pogubiłam; to u kogo obecnie jest Funia?

Martwi mnie ten jej problem z wypróznianiem sie?
Może odpowiednia dieta by tu coś zmieniła?
Dodatek siemienia lnianego, samych glutów; na poslizg....

Nie chcę sie wymądrzać, ale może zamiast kubraczka ,wygodniej byłoby pieluche podwiązać gumką do szelek ?.
Mój Lolek tak ma mocowaną pieluchę, a uwierzcie mi ,to istny wariatuńcio jak to terier...
I mimo jego szaleńczych gonitw i skoków,pielucha dobrze sie trzyma...

Posted

Witam Serdecznie
Od dawna interesuję sie Funką i staram się szukać dla Niej domku.
Niestety prędzej jak się okazuje mój komputer nie pozwalał mi nic napisać. Teraz już mogę. Na pewno wesprę Funkę jeszcze bo to wspaniała psinka.
Pozdrawiam

Posted

Witam
Rozmawiałem ostatnio z panem Michałem i tak jak pisał Funka co jakiś czas łapie i prawdopodobnie będzie łapać zapalenia. Mówił, że jakieś pieniążki wpłynęły. Ja tez w poniedziałek się dorzucam. Ma trochę problem z dostępem do netu.
Na pewno Funka znajdzie domek. Jest śliczna i chyba padło określenie diabełek lub coś równie miłego. Znaczy ma się dobrze.
Pozdrawiam serdecznie

Posted

Witam
Piszę bo drugi raz mam ten sam problem. Proszony jestem o podanie konta dla wpłat zagranicznych dla Funki. Prosiłbym kogoś o pomoc. Ostatni raz ja otrzymałem pieniądze z zagranicy w kopercie i tu wpłaciłem, ale to była znajoma. Teraz to zupełnie obca osoba.
Bardzo proszę o podanie jakiegoś konta do wpłat z zagranicy.
Pozdrawiam serdecznie.

Posted

witajcie. przepraszam po raz kolejny za nieobecnosc ale znow bylem w rozjazdach(nadal jesatem), na dodatek nie mam internetu w domu i nie zawsze moge pisac,
na czas moich nieobecnosci funka przebywa u znajomych ktore duzo mi pomagaja w sprawie funki, sa zreszta na tym forum;)
funka nie musi nosic kubraczka juz dlatego ze odrosla jej juz siersc, po letniej"obcince";). gdy siersc byla krótka pielucha sie zsuwala i trzeba bylo zakladac kubraczek, a teraz juz nie trzeba tego robic.
odwiedzilem doktora krawczyka na dzien przed jego urlopem, przebadal funie i generalnie wszystko jest ok. to zapalenie powraca czasami dlastego ze jej narzad jest troszke rozwarty i latwo dostaja sie tam zarazki, zarowno z pieluchy jak i z ziemi gdy funka biega po dworzu bez pieluchy.
wystarczy dawac profilaktycznie 1/4 tabletki furaginum raz dziennie lub co drugi dzien i to zalatwia sprawe, jednoczesnie takie dawkowanie furaginum nie powoduje skutkow ubocznych.
co do przelewow zagranicznych to w poniedzialek zajde do banku w ktorym jest konto funki i o wszystko wypytam i dam znac na forum.
pozdrawiam wszystkich i dziekuje za wsparcie.
m.

Posted

Witajcie. Ja juz jestem w domu wiec Funia znow jest ze mna. Humor jej jak zawsze dopisuje:evil_lol:
Padlo pytanie o przelewy z zagranicy wiec wyjasniam:

Chcąc zrobić przelew z zagranicy podajemy nastepujace dane:

Magdalena Hamera
Bank PKO BP PL49 1020 5011 0000 9802 0091 1891 z dopiskiem „Dla Funi”.

Do rubryki kod SWIFT(BIC) wpisujemy: NDEAPLP2

Pozdrawiam wszystkich
m.

Posted

PRZEPRASZAM ZA ZAMIESZANIE.
POWYZSZY KOD (Z POPRZEDNIEJ WIADOMOSCI)JEST ZLY.

PONIZEJ NR KONTA Z OPISEM I WLASCIWYM KODEM.

[FONT=MS Shell Dlg 2]Magdalena Hamera
Bank PKO BP PL49 1020 5011 0000 9802 0091 1891 z dopiskiem „Dla Funi”.[/FONT]

[FONT=MS Shell Dlg 2]Do rubryki kod SWIFT(BIC) wpisujemy: BPKOPLPW[/FONT]

[FONT=MS Shell Dlg 2]dodatkowo osoba wplacaja pieniadze musi zaznaczyc kto pokrywa koszty przelewu ( w tym wypadku ona) i jak szybko maja pieniadze przeplynac na konto( jesli ktos chce zeby bylo bardzo szybko to musi za to dodatkowo zaplacic).[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie.[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]m.[/FONT]

Posted

Witam
Podsyłam informacje o funi w języku niemieckim, jaka znajduje się na stronie fundacji, która pomaga w szukaniu domu w Niemczech:

Notfälle

Jeśli klikniecie na górze strony w konkretną flagę, pojawi się tłumaczenie tekstu w innych językach.
Prosimy o pomoc w rozsyłaniu informacji do zaprzyjaźnionych fundacji, grup zajmujących się adopcjami w różnych krajach. Funia jest już u Michała ponad pół roku, już najwyższy czas, żeby znalazła nowy dom.

Posted

Pozwoliłem sobie dodać informację o niemieckiej stronie Funki do swojego opisu.
Czekam za nowymi zdjęciami Funki. Jeśli to możliwe to prosiłbym o to aby były jak najbardziej kolorowe. W przeglądarce są małe, a kolorowe będą widoczniejsze.

Dziękuję i pozdrawiam.

Posted

Witajcie. Zachecamy do rozsylania informacji o Funce. Za ok 1,5 do 2 miesiecy zaczynam prace w zwiazku z czym przez okolo 10 godzin nie bedzie mnie kazdego dnia w domu. To w sytuacji Funki nie mały problem. Teraz kiedy nie pracuje moge poswiecic jej wiecej czasu ale to niedlugo moze byc utrudnione. Oczywiscie sa jeszcze dobrzy znajomi ktorzy pomoga jak zawsze ale nie moge tez nadużywać ich dobroci.
Na dniach pojawi sie tez rozliczenie wplat na konto Funi. Teraz Funka ma mala kompanke Kruszynke i zabawy tych dwoch diabelkow:diabloti:wydaja sie nie mikec konca hehe:loveu:
pozdrowienia dla wszystkich
ps.niedlugo tez pare nowych fotek

Posted

[FONT=Times New Roman, serif]Witajcie, zgodnie z jedna z telefonicznych prosb podsylamy liste wplat na funie jakie mialy miejsce od początku funkcjonowania konta. Wszystkim wpłacającym goraco dziękujemy, bez Waszego wsparcia pomoc dla funi byłaby bardzo utrudniona. [/FONT]
[FONT=Courier New, monospace][FONT=Times New Roman, serif]Funia nadali liczy na pomoc w szukaniu jej domu. Rozsylajcie informacje gdzie się da.[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]Pozdrawiam goraco.[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]Lista wplat:[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]2009-10-12
EWA M.
[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]GRĘBOCIN
83,20 PLN
[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]2009-10-08[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]P.ELZBIETA[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]JELCZ-LASKOWICE[/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]50,00 PLN[/FONT]