Jaaga Posted December 26, 2025 Posted December 26, 2025 Już na szczęście zjadła z apetytem. Aż mi ulżyło 2 Quote
Aska7 Posted December 26, 2025 Posted December 26, 2025 Dnia 26.12.2025 o 17:28, Jaaga napisał: Już na szczęście zjadła z apetytem. Aż mi ulżyło Mi też. Quote
Grażka123 Posted December 28, 2025 Posted December 28, 2025 Dnia 26.12.2025 o 17:28, Jaaga napisał: Już na szczęście zjadła z apetytem. Aż mi ulżyło Mi też. Quote
Jaaga Posted January 2 Posted January 2 Luna dostała kolejne opakowanie insuliny gratis z przychodni. Dużo śpi; na dwór, kiedy jest tak zimno, nie chce wychodzić, więc załatwia się w domu. Jest to uciązliwe przy psie tej wielkosci, ale nie ma co innego z tym zrobić. Bardzo się boi wychodzenia odkąd straciła całkiem wzrok, więc nawet do otwartych drzwi, skąd wieje, nie podchodzi. Próbowałam się dodzwonić dziś do przychodni, ale nie udało mi się. Nie wiem czy jest dziś czynna. Chodzi o ustalenie leczenia nerek, skoro już mamy podawanie insuliny opanowane. Po odwodnieniu brzuch niestety nie zmniejszył się jakoś szczególnie, a białko nadal ucieka przez te nerki. Otrzymaliśmy wpłatę za Lunę za grudzień, dziękuję. 1 Quote
Tola Posted January 4 Posted January 4 Na koncie ZEA są wpłaty dla Luny: 560 zł - Jo37 (15.12.) 555 zł - Grażka123 (29.12.) 1 Quote
Tola Posted January 4 Posted January 4 Opłacona faktura za hotelowanie: 560 zł Faktura Jagna 11.pdf Quote
Tola Posted January 4 Posted January 4 Opłacona faktura za hotelowanie: 555 zł Faktura Jagna 12.pdf Quote
Jaaga Posted January 24 Posted January 24 Poproszę o puszki dla Luny. Najlepiej Disugual. Gdyby dało się więcej, to jeszcze Rocco. Podajemy naprzemiennie, bo czasem którejś nie chce jeść, wtedy zjada suchą z drugą. Na razie jest stabilna dzieki regularnym posilkom i podawanej podczas nich insulinie. Mamy trzecie opakowanie insuliny podarowane z zapasów przychodni, wkrótce trzeba będzie ją już kupować. Quote
Grażka123 Posted January 25 Posted January 25 Zamawiam puszki dla Luny. Jagna, jak będzie trzeba coś jeszcze daj znać. Insulinę pewnie zamawia się w przychodni, proszę o wiadomość jak będziemy płacić. Serdeczności Quote
Grażka123 Posted January 25 Posted January 25 Zamówiłam dla Lunki karmę mokrą. Pisałaś, że ma problemy z nerkami więc zamówiłam taką. Napisz proszę czy będzie odpowiednia, ewentualnie popytaj w przychodni czy właściwa. Są trzy różne do sprawdzenia. Pozdrawiam Quote
Jaaga Posted January 25 Posted January 25 Dnia 25.01.2026 o 09:40, Grażka123 napisał: Zamawiam puszki dla Luny. Jagna, jak będzie trzeba coś jeszcze daj znać. Insulinę pewnie zamawia się w przychodni, proszę o wiadomość jak będziemy płacić. Serdeczności Nie ma aktualnie niestety weterynaryjnej. Trzeba kupować ludzką. Chciałam tylko zasygnalizować, że to będzie wkrotce kolejny koszt. Quote
Jaaga Posted January 30 Posted January 30 Dnia 25.01.2026 o 10:18, Grażka123 napisał: Zamówiłam dla Lunki karmę mokrą. Pisałaś, że ma problemy z nerkami więc zamówiłam taką. Napisz proszę czy będzie odpowiednia, ewentualnie popytaj w przychodni czy właściwa. Są trzy różne do sprawdzenia. Pozdrawiam Karma dotarła. Luna potrzebuje jeszcze suchej diabetic. Ma na parę dni. Ta, co ostatnio, jak najbardziej może być. Z puszkami ją zjada. Quote
Jaaga Posted January 30 Posted January 30 Luna ma dostawać suplement zawierający kwasy omega 3, 6, 9. P doktor poleca dla niej Nefrokrill. Bardzo proszę o zakup suchej karmy i suplementu, bo przez wysikiwanie ogromnych kałuż moczu na podłogę, opieka nad nią jest naprawde uciążliwa i chciałabym miec ją maksymalnie zabezpieczoną, żeby uniknąć pogorszenia i wysikiwania zawartości pół wiadra co 2 godziny, jak było wcześniej. Przy jednym psie to mniejszy klopot, ale przy innych zanim sie zorientujemy, to juz wszystko rozdeptane, śmierdzi moczem i znowu cale podlogi do mycia. Luna wychodzi z domu średnio raz na 5 dni. Zapiera się i zawraca, miota sie już w drzwiach. Nie da się jej wystawić, bo wpada w panikę. Na razie jest stabilna, woda z brzucha też opanowana. Oby tak dalej. Quote
Grażka123 Posted February 1 Posted February 1 Cieszy stabilizacja jej zdrowia ale przykro, że jest, powiedzmy, kłopotliwa w opiece. Ze swojej strony zrobię co w mojej mocy, żeby Was, Jagna, możliwie odciążyć. Zamawiam karmę suchą Hills i suplement. Quote
Jaaga Posted February 2 Posted February 2 Dnia 1.02.2026 o 11:29, Grażka123 napisał: Cieszy stabilizacja jej zdrowia ale przykro, że jest, powiedzmy, kłopotliwa w opiece. Ze swojej strony zrobię co w mojej mocy, żeby Was, Jagna, możliwie odciążyć. Zamawiam karmę suchą Hills i suplement. Myślałam, że Tola dala Wam też znać, że Zea zamówiła jej 2 worki suchej karmy. Kiedy Luna jest stabilna, to problem jest mniejszy, ale gdy nie miała karmy i była bez insuliny, to było okropne przy innych niepełnosprawnych psach. No i szkoda, że nie wychodzi już prawie wcale. Mam badzieje, że to się zmieni, jak zrobić się ciepłej. 1 Quote
Grażka123 Posted February 2 Posted February 2 Nie wiedziałam ale będzie miała zapas. Myślę, że 10 kg worek będzie miała na jakieś 3 tygodnie, chyba, że z dodatkiem mokrej karmy to na dłużej. Mam nadzieję, że karma dobra. Byle do wiosny! a będzie lepiej. Quote
Grażka123 Posted February 2 Posted February 2 Dnia 2.02.2026 o 14:02, Jaaga napisał: Myślałam, że Tola dala Wam też znać, że Zea zamówiła jej 2 worki suchej karmy. Dziękujemy ZEA za karmę. Quote
Jaaga Posted February 2 Posted February 2 Dnia 2.02.2026 o 14:15, Grażka123 napisał: Nie wiedziałam ale będzie miała zapas. Myślę, że 10 kg worek będzie miała na jakieś 3 tygodnie, chyba, że z dodatkiem mokrej karmy to na dłużej. Mam nadzieję, że karma dobra. Byle do wiosny! a będzie lepiej. Nie zaglądam tu czesto i myslalam, że jesteście w kontakcie. Wcześniej Luna jadła mało, teraz już zjada całe swoje porcje. Bardzo cieszę się, że udało się unormować jej funkcjonowanie. Mam nadzieję, że zapas jak najbardziej się przyda. Quote
Jaaga Posted February 3 Posted February 3 Dotarł Nefrokrill od Grażka123, dziękuję . Dziś dostanie do posiłku pierwsza dawkę. 1 Quote
Jaaga Posted February 3 Posted February 3 Rozliczenie za styczeń faktura na fundację zea 550 zł + do zwrotu za strzykawki do insuliny, jakie kupiłam na początku miesiąca. Quote
Grażka123 Posted February 3 Posted February 3 Dnia 3.02.2026 o 12:23, Jaaga napisał: Dotarł Nefrokrill od Grażka123, dziękuję . Dziś dostanie do posiłku pierwsza dawkę. W opakowaniu jest 60 tabletek. Ile ona dostaje dziennie, na ile to starczy? Quote
Jaaga Posted February 3 Posted February 3 Dnia 3.02.2026 o 14:09, Grażka123 napisał: W opakowaniu jest 60 tabletek. Ile ona dostaje dziennie, na ile to starczy? Ma 2 dziennie dostać wg wagi, więc na miesiąc. Wątpie czy jest jakiś zamiennik z takim składem. Kiedyś kupowałam mojej mamie dla jej yorki i wiem, że bardzo podrożały w połowie zeszłego roku. Ogólnie ta firma ma doskonałej jakości środki. Quote
Grażka123 Posted February 3 Posted February 3 Dnia 3.02.2026 o 14:56, Jaaga napisał: Ma 2 dziennie dostać wg wagi, więc na miesiąc. Wątpie czy jest jakiś zamiennik z takim składem. Kiedyś kupowałam mojej mamie dla jej yorki i wiem, że bardzo podrożały w połowie zeszłego roku. Ogólnie ta firma ma doskonałej jakości środki. Zobaczymy czy to zadziała Quote
Jaaga Posted February 4 Posted February 4 Chcialam dac znac, że dziś dotarło 10 kg karmy od Grażka123 Quote
Recommended Posts