Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przeklejam wypowiedz Leny z watku Dżiny:
,,Pukuś jest najfajniejszy, choć to nie jego wątek, muszę o nim wspomnieć bo on często siada przy Dzinie i na nią „patrzy”, tak jakby chciał powiedzieć nie łam się mała razem damy radę. Kiedy Dzina odpoczywa na tapczaniku, on siada na fotel i tak sobie siedzą, Pukuś normalnie rozwala. Swoim zachowaniem taka słodka psia istotka."

• Replies 714
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Każdy pies ma indywidualne potrzeby, dla tego miejsce dla niego musi być dostosowane do jego potrzeb. Mamy osobny budynek dla psów, znajduje się tam pokój Dziny, oraz obok za ścianą są jeszcze trzy boksy, w każdym jest dywanik, łóżeczko, są to pokoje na noc. W dzień psy są głownie na wybiegach, czyli chodzą sobie po całym obiekcie lub gdy się nie lubią, mają wydzielone 5 ogrodzonych podwóreczek w zależności od sympatii jaką się darzą to ze sobą przebywają. Dodatkowo w drugim budynku, są jeszcze trzy miejsca, pokoiki dla psów, ich urządzenie czyli te dywaniki i meble mają na celu przystosować je do adopcji, aby zdawały sobie sprawę, np. ze nie wolno niszczyć lub się załatwiać w domu. Puko jest moją prawą ręką nie zgadza się tylko z 3 psami, reszte uwielbia dla tego chłopak jest moim asystentem, wszędzie go pełno, mieszka w domu bo...Pukuś marznie na dworze jak mu za długo to siada trzęsie się jak osika podnosi łapkę w geście proszącym czyli w wolnym tłumaczeniu oznacza ja chcę do domu bo tu zimno a ja mam taką krotką sierść, a jak nie reaguje dostatecznie szybko to szczeknie na znak ej co jest rusz się inwalidę do domu nie wpuścisz. O ile latem nie szło Puka do domu zagonić to teraz przy tej pogodzie nie można go na dwór wyciągnąć. Dodatkowo w domu na parterze przebywają psiaki, które korzystają z pokoi (po remoncie się to zmieni nie będą mogły już tam być), Puko ta sprawa jednak nie dotyczy bo on z domu się wyrzucić nie da. Ale mam jeszcze kuchnie gdzie spokojnie zmieści się Puka legowisko i trzy inne pomieszczenia w tym jedno przy łazience, jest dostatecznie duże aby tam urządzić dla Puka kwaterę główną. Nie wyobrażajcie sobie mnie jak nawiedzonej co w domu ma tylko psy, można wszystko pogodzić jednocześnie dbając o czystość i estetykę.
ps. Puko głupawkę dostaje tylko jak przyjeżdża Asia, wtedy daje popis, że wstyd, na co dzień to super fajny koleś.

• 2 weeks later...
Posted

[FONT=Century Gothic]Gorace caluski dla Pukunia:Dog_run::buzi::ylsuper:piekne podziekowania dla Lenki:multi::Rose::bigcool::ylsuper:za [SIZE=4]serducho dla psiakow:loveu::loveu::loveu:[SIZE=3]Asienko ja jutro wplace za ...pazdziernik ...wybaczcie [/FONT]

Posted

alma2- 10zł
Asiowy_kubut - 25
Acha44 - 10
Ab-agnieszka - 50
Agata51 - 20
anciaahk - 10
Alaa - 60
Bjuta - 20
Certusowa - 30
Ewa_gonzalez - 10
Funia - 10
Gonia13 - 10
gibon301 - 10
iwona213 - 10
kam - 10
Kometa - 10
Lilith27 - 20
Mari23 - 15
Nikus - 20
Syla - 50
zachary - 30
izabela124 - 10

BRAKUJE WPŁATY OD MYSI.

Posted

[quote name='Asia_Klero']dzieki Myszko:evil_lol::loveu::loveu:[/QUOTE]

zawsze wysyłam na Puko i Kiera w tym samym czasie, a teraz już nie ma Kierusia
[*] :-( i chyba dlatego wypadło mi to z głowy :roll: ale przelewik juz powinnien być u Kuby na koncie ;)

Posted

Mysia_ napisał(a):
poszła wpłata za dwa miesiące, mi musicie przypominać 100 razy czasem :evil_lol:

Ja na deklaracje mam stałe zlecenia, żebym nie pogubiła się i nie zapomniała, za to za telefon zapomnialam zapłacić i wezwanie dostałam:evil_lol:

Posted

mari23 napisał(a):
Ja na deklaracje mam stałe zlecenia, żebym nie pogubiła się i nie zapomniała, za to za telefon zapomnialam zapłacić i wezwanie dostałam:evil_lol:

ja prawie wszystko co mam do zrobienia to mam w "przypomnieniach" na telefonie :evil_lol: