Gosiapk Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Certusowa napisał(a):Sa juz deklaracje oplat? 30,- moge na pewno co miesiac. :multi::multi::multi: Quote
Gosiapk Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Kam napisał(a):deklaruję na stałe 10 zł miesięcznie (wiem, ze malutko :oops:, ale grosik do grosika...) okresowo może ciut więcej :multi::multi::multi: Quote
Asia_Klero Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 Dzięki kochani:loveu::loveu:zostawilam wiadomosc(zapytanie)o hotelik mariamic:razz:napisze jeszcze do osob,o ktorych mowila lilith27;) Quote
zachary Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Asiu, 30 zł mogę zadeklarować, tylko przypominaj mi, bo chyba mam już za dużo na głowie...Pewnie,że trzeba Puko wyciągnąć ze schronu.Szkoda,że nie ma tyle szczęścia, co znaleziony przeze mnie w styczniu niewidomy owczarek niemiecki Erni.Po dwóch tygodniach pojechał do najwspanialszego domku stałego do W-wy.Jest bardzo kochany! Wkrótce będzie miał okulary, chroniące oczy, bo tak szaleje, biega ze swoją przyjaciółką Jagą/ sunia owczarka, którą właściciele mieli wcześniej/,że hej! Quote
koss Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Asiu - jestem ,ale jak mogę pomóc; finansowo na razie :-(...ale w przyszłym miesiacu na pewno dorzuciłabym do hoteliku....mogę napisac mu tekst do ogłoszeń -ten jest ( ładny) za długi..., lilith ma rację ElzaMilicz -to czarodziejka od psów ...napisz -ja się boję -ona ma mnie juz po dziurki....co jeszcze mogę zrobić dla tego miśka ?aaa jeszcze Fortuna- odopcje holenderskie - na wątku Gacka http://www.dogomania.pl/forum/f85/gacek-pies-bardzo-oryginalny-pojechal-szukac-szczescia-do-niemiec-111445/index38.html- sprawdż sa dziewczyny od niemieckich adopcji -moze jeszcze IZIS.... Quote
fizia Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Biedactwo... Niestety nie mogę pomóc finansowo, ale trzymam z całych sił kciuki, żeby jak najszybciej pojechał do hoteliku Quote
marysia55 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 no i ja tez zaglądnęłam Asiu :loveu: . Asiu przeczytałam wprawdzie pobieżnie wątek, ale przeczytałam. Puko powinien znaleźć się w DT ( hotelik to według mnie ostateczność jako ratowanie zycia). Takie ślepe pieseczki 'widzą' świat i otaczających ich ludzi sałym swoim ciałkiem ( wszystkimi zmysłami) dla nich ważny jest kontakt z człowiekiem i jego zapach. Najlepszy hotelik tego mu nie da. Jedno jest pewnie trzeba go jak najszybciej wyciągnąć ze schroniska, aby nie doszło do zagryzienia. Nie jest to wbrew pozorom takie żadkie. Do dzisiaj mam w oczach i głowie starego, ślepego psa Bostona z krakowskiego wątku. Pomimo,że ruszyła akcja pomocy nie zdążylismy bo dobrali sie do niego koledzy z boksu. To naprawdę czasami godziny decydują o życiu lub śmierci psa. Może warto podsumować dotychczasowe wpłaty aby zorientować się jaką kasą dysponuje juz Puko.Na pewno sie dołoże tylko muszę przetrzepac portfel juz mam tyle zobowiązań, że nadziwić sie nie mogę skąd się tyle wzięło :lol: Jedno jest pewne Puko musi opuścić schronisko najszybciej jak można , a my mu w tym musimy pomóc od tego tu jesteśmy. Poza tym nie ma beznadziejnych przypadków, są tylko przypadki gdzie nasza nadzieja za szybko gaśnie. Quote
paros Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Dostałam link do tego wątku ale jeszcze nie przeczytałam. Najlepszy dla psiaka byłby dom z drugim psiakiem, który byłby jego przewodnikiem i jego oczami :-( Quote
lena13 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Są hotele i hotele nie można wrzucać wszystkich do jednego worka, nawet w hotelu można zapewnić opiekę takiemu psu. Nie chce się tu reklamować, nie prowadzę przedsiębiorstwa hotelowego, mam hotelik jednak przyjmuje ograniczoną liczbę psów, właśnie po to by zapewnić należytą opiekę, mieć czas dla nich zawsze kiedy tego potrzebują. Może dla tego trafiają do nas tylko psy fundacyjne sporadycznie prywatne. Przedsiębiorstwa Hotelowego nie zamierzam prowadzić bo to nie dla mnie, mnie cieszy widok podopiecznego w nowym domu. Jak znajdzie dom Aron to świętować będę chyba tydzień chłopaczek już na prawdę długo czeka. Natomiast ten chłopaczek ma ode mnie 10 zł, wiem niewiele ale zawsze coś. Quote
koss Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 ...i ja również :p...posty skaczą ten jest PO Marysi... Quote
lena13 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 marysia55 napisał(a):lena13, czuję że to chodzi o mojego posta, wiec od razu wyjaśniam , że nie było moim zamiarem urażać ludzi prowadzących hoteliki dla psów. Nie każdy kto prowadzi hotel tak podchodzi to tego jak Ty. Bardzo często w hotelu pies ma jedzenie, dach na głową i poczucie bezpieczeństwa, ale tez często nie ma poczucia ciepła i miłości. Z tego co piszesz gdybyś miała wziąć naszego Puko do siebie to japodpisuje sie pod tym obiema rękami :loveu::loveu: Nie uraziłaś mnie spokojnie, wiem o co Ci chodziło pisząc o hotelach, sama miałam okazje być w kilku, bardzo fajnie urządzone, bardzo fajnie machina działa ale jednak czegoś mi tam brakowało stąd pozwoliłam sobie napisać przedsiębiorstwa, moimi metodami działania na pewno nigdy nie osiągnę ich poziomu rozwoju i nie będę bogata ale za to będę mogła zasnąć z czystym sumieniem i popatrzeć w lustro. Gdziekolwiek mały trafi, ode mnie co miesiąc pójdzie jakiś grosik na niego. Quote
Brucio Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 dostalam link do watku Pukusia.Narazie tylko zaznaczam. Nie wiem czy bede mogla zadeklarowac comiesieczne wplaty:-( ale napewno cos wplace. Odezwe sie za kilka dni jak zrobie finansowy rachunek sumienia;) Quote
marysia55 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 lena13, czuję że to chodzi o mojego posta, wiec od razu wyjaśniam , że nie było moim zamiarem urażać ludzi prowadzących hoteliki dla psów. Nie każdy kto prowadzi hotel tak podchodzi to tego jak Ty. Bardzo często w hotelu pies ma jedzenie, dach na głową i poczucie bezpieczeństwa, ale tez często nie ma poczucia ciepła i miłości. Z tego co piszesz gdybyś miała wziąć naszego Puko do siebie to japodpisuje sie pod tym obiema rękami :loveu::loveu: Quote
mariamc Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Jeśli wcześniej nic nie znajdziecie , to od połowy lipca rezerwuję mu miejsce u mnie. Nawet u nas , jeszcze w przytulisku, mamy parę ślepaczków i świetnie sobie radzą. Mamy osobne pomieszczenie dla staruszków ,Geriatria;) Quote
sonikowa Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 mariamc napisał(a):Jeśli wcześniej nic nie znajdziecie , to od połowy lipca rezerwuję mu miejsce u mnie. Nawet u nas , jeszcze w przytulisku, mamy parę ślepaczków i świetnie sobie radzą. Mamy osobne pomieszczenie dla staruszków ,Geriatria;) Witamy, jak miło, że jesteś!:loveu::loveu::loveu: Już tu była o twoim hoteliku mowa i wiele psiaków nie może się lipca doczekać.. Szkoda, ze to nie już.. Quote
mariamc Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Ja też nie mogę się doczekać, przede wszystkim odbioru schroniska.;) Pomiędzy biurem a pierwszym kojcem z wybiegiem, jest wstawiona duża, szklana witryna i to będzie nasz ,schroniskowy oddział staruszków. Muszą być pod stałą opieką:lol: A hotelu też będą bezpieczne i kochane. Quote
Ra_dunia Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 W weekend nie miałam dostępu do netu, ale widzę, że pięknie wszystko ruszyło :) Asiu - jeszcze lilith27 deklarowała 20 PLN miesięcznie :loveu: Mariamc - jaki jest koszt hoteliku u Ciebie? Quote
mariamc Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Psy wyciągane ze schronisk będą miały zniżkę. Jeśli sam w kojcu .to 15 dzienne, w tym podstawowa opieka lekarska, tz odrobaczenie, odpchlenie i szczepienia. Jedzenie gotowane i sucha na przegryzkę. Jeśli karma specjalistyczna , to na wasz koszt. Jesli znajdzie TZ,to płacą za wspólny pobyt w kojcu po 10 dzienne od pieska. Kazdy pies ,nim trafi do kojca, zostanie wykąpany i ostrzyżony, jeśli będzie taka potrzeba. Gabinet wet. na miejscu,opieka calodobowa . Osobny wybieg i spacery . Quote
Asia_Klero Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 A jak to ogolnie wyglada?czy to hotel przy schronisku czy osobny?bo sie nie orientuję:oops: lena13 a u Ciebie jak to wyglada?ile mniej wiecej trzeba by bylo liczyc pieniedzy?Lena13 ma Aronka z naszego schroniska i wiem ze ma sie u Ciebie dobrze no i nie jest daleko wiec bylby szybki dojazd..Jesli udaloby nam sie go szybciutko wyciaganac to pojechalby do leny13?:roll:trzeba wszystko przemyslec no i jeszcze dozbierac pieniedzy bo teraz mamy deklaracji na 135zł :roll: Quote
lena13 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Jak to wygląda u mnie, może napisze na przykładzie Arona, to nie on dostosował się do nas tylko my do niego a mianowicie, Aron za skarby świata nie chciał siedzieć w zamkniętym pomieszczeniu, o boksie więc nie mogło być mowy. Dostosowaliśmy się więc do jego potrzeb a mianowicie wielki kojec z otwartą przestrzenią wokół tym sposobem Aron ma kojec w nim budę, który jest otwarty non stop wybieg mniejszy do dyspozycji non stop. Dodatkowo wychodzi ale to już za moim pozwoleniem na wybieg większy, oraz na spacery. Jemu to pasuje, wydaje mi się nawet, że jest szczęśliwy zważywszy na fakt, że ma fajne koleżanki, 3 sunie ale są one moje prywatne, psie terapeutki z nimi Aron nudzić się nie może. Specjalnie dla Arona został dostosowany kojec i buda. Tak to wygląda u nas dostosowujemy się do potrzeb psa nie one do nas. Ja nie chce się tu reklamować, mam masę pracy przy psach fundacji, one bardzo szybko się zmieniają bo nie ukrywajmy szybciej znajdują domy zresztą boksie trzymane są zupełnie w innych warunkach. Mamy niewiele psów i tym sposobem dostosowujemy się do ich potrzeb, o kosztach finansowych też decydują rożne sprawy i koszt pobytu psa u nas rozważany jest indywidualnie. Quote
Asia_Klero Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 Robie ogloszenia...powiesz w domu kultury z ligocie i u mojej mamy w szkole z prośbą o fundusze na Dt..zobaczymy:razz: Quote
Maszaberla Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Dziekuje za zaproszenie na watek Wspanialy kontaktowy pies, az trudno uwierzyc ze zupelnie nie widzi :oops: Na pewno bede tu zagladac Quote
Recommended Posts