Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki Wam. Za to że pomagacie. Dzięki Lilmo za tekst. Jutro porobie ogłoszenia i allegro. Jak tylko wrócę z hotelu dla psiaków.
Sunia chyba w środę pojedzie do weta i stamtąd nie wiem dokąd. Nie wiem czy dom ją jeszcze potrzyma. Bo coś mi się nie podoba. Małą muszę zabrać. Ją i Santę (inny wątek).

No i odłowić owczarka z Unii Lubelskiej, czarnego, który tam powoli popada w apatię.
I nie mamy nikogo do pomocy.

Posted

Dziewczyny , zobaczcie to malenstwo tu :

http://www.dogomania.pl/forum/f28/5tyg-malenstwo-lilu-znowu-walczy-o-zycie-zbieramy-na-leczenie-pomozcie-134188/

Tez chory byl i podejzewyno nuzyce ,ale to nie byla nuzyca .

diagnoza to ropne mlodzieñcze zapalenie skóry. jeszcze poszly badania w kierunku grzybów. Dostaje Keflex, Encorton, kropelki do oczek i do mycia Hexoderm. leczenie potrwa ok 2 tygodni.
Ciagle by jadla, brzuszek ma jak balonik. Wczoraj siê przejadla. Trzeba uwa¿aæ. Musi jeœc male porcyjki a czêsto. No i nie chce sama siedzieæ. Dzisiaj pojechala do Budryska bo w lecznicy strasznie plakala. Bêdzie mogla bawiæ siê z Gwiazdeczka Na szczêœcie to nie jest zarazliwe.
http://www.dogomania.pl/forum/f28/5tyg-malenstwo-lilu-znowu-walczy-o-zycie-zbieramy-na-leczenie-pomozcie-134188/index24.html

Posted

[quote name='niufek']Dziewczyny , zobaczcie to malenstwo tu :

http://www.dogomania.pl/forum/f28/5tyg-malenstwo-lilu-znowu-walczy-o-zycie-zbieramy-na-leczenie-pomozcie-134188/

Tez chory byl i podejzewyno nuzyce ,ale to nie byla nuzyca .

diagnoza to ropne mlodzieñcze zapalenie skóry. jeszcze poszly badania w kierunku grzybów. Dostaje Keflex, Encorton, kropelki do oczek i do mycia Hexoderm. leczenie potrwa ok 2 tygodni.
Ciagle by jadla, brzuszek ma jak balonik. Wczoraj siê przejadla. Trzeba uwa¿aæ. Musi jeœc male porcyjki a czêsto. No i nie chce sama siedzieæ. Dzisiaj pojechala do Budryska bo w lecznicy strasznie plakala. Bêdzie mogla bawiæ siê z Gwiazdeczka Na szczêœcie to nie jest zarazliwe.
http://www.dogomania.pl/forum/f28/5tyg-malenstwo-lilu-znowu-walczy-o-zycie-zbieramy-na-leczenie-pomozcie-134188/index24.html

Też miałam skojarzenie z Lilu, to niekoniecznie nużyca. Bardzo bym chciała ją wziąć, ale teraz kilka wyjazdów w planie i chyba nie damy rady z maleństwem. :shake:

Posted

supergoga napisał(a):
Ona miała stwierdzone ropne zapalenie skóry ale ponoc juz zaleczone - w środę mała będzie u mojej wetki. Zrobie jej nowe zdjecia i przedstawuię diagnoze.
Błagam o tymczas dla niej. Mam tylko opcję kojca z budą. Tam nie da sobie rady.

O Mateńko...tylko nie do budy..taka kruszynka...na pewno nie da rady:-(:-(:-(:-(

Posted

Ona miała stwierdzone ropne zapalenie skóry ale ponoc juz zaleczone - w środę mała będzie u mojej wetki. Zrobie jej nowe zdjecia i przedstawuię diagnoze.
Błagam o tymczas dla niej. Mam tylko opcję kojca z budą. Tam nie da sobie rady.

Posted

Nie wiem już gdzie ją umieścić. Biedna mała. Na allegro wystawię ogłoszenie w środę, jak porobię jej nowe lepsze fotki. I dowiem się dokładnie co jej jest.

Może ktoś pomoże i przygarnie. Bo może się zdarzyć, że w środę u wetki zostanie - i co ja z nią zrobię. Nie wiem.

Posted

Do środy trochę czasu mamy...trzeba rozsyłać wątek gdzie się da i komu sie da..na NK można też...jestem pewna, ze taka pieknotka maleńka znajdzie jakis domek...a tym bardziej DT...nie możemy jej oddac do budy- to jest pewne..jesli nie znajdziemy DT do srody- to niech zostanie u tej wetki-a my tu zrobimy jakąś zrzutke na opłaty gdyby były potrzebne pieniążki za czas pobytu...a to byłby szpialik..tak?/Czy o co chodzi konkretnie????
Co z tą rodzinka u ktorej jest obecnie???Na pewno przetrzymaja ja do srody????Bo troszke sie zmartwilam tym co pisalas ostatnio- ze ocs Ci sie tam nie podoba...:razz::razz::razz:

Posted

gonia66 napisał(a):
a to byłby szpialik..tak?/Czy o co chodzi konkretnie????

Ja zrozumiałam, że ci ludzie po prostu zostawią małą u wetki i trzeba będzie Śnieżkę od niej zabrać.
W Poznaniu jest tylko 1 szpital dla zwierząt - koszt za kota to ok. 100 pln za dobę...

Do kojca z budą taką chorą Śnieżkę... :shake:

Posted

Nasza wetka nie ma szpitalika - to przychodnia, ale wetka super. MOże uda się, żeby po wizycie Śnieżka jeszcze wróciła do tej dziewczyny. Postaram się. TYlko coś mi mówi, żeby nie, a w każdym razie nie na długo. Obawiam się że jak znajdzie kogoś, kogokolwiek, to mu odda psa i nie będzie wiadomo jak trafi.
Nie mam pomysłu. Nie zawiozę jej do hotelu, bo tam też tylko kojec.
Czas mam do jutra na myślenie.
To mało.
Nie spałam w nocy, martwi mnie ta sunia i ta druga - Santa - znaleziona przez tych samych ludzi.

Posted

Goga, od poniedziałku 20 kwietnia mogę wziąć Śnieżkę na DT, ale jeden wielki problem jest - mieszkam w Mielcu i nie mam możliwości pojechania po sunię:( Może ktoś mógłby pomóc w tej kwestii? DT byłby do sierpnia, bo potem wyjeżdżam do Anglii! Oczywiście bezpłatny! Ale myślę, że taka ślicznotka znajdzie domek przez ten czas!

Posted

Jak to przez tych samych ? :crazyeye: Sunie były znalezione razem nad Wartą czy Ci ludzie mają po prostu takie "szczęście" ( a może inaczej, są jedynymi z nielicznych, który w takich sytuacjach nie są wstanie przejść obojętnie ) ?

Posted

Biedna kulka, to starszne co napiszę, ale dziś odprowadzam mojego tymczasowicza Piotrusia za TM, o 19,00 .
Będę miała wolne miejsce na tymczasie.
Mieliśmy odpocząć i spróbować pogodzić się z losem, ale może to tak właśnie miało być.....
Nie wiem, myślę głośno, ale w razie alarmu- czerwonego światła, wezmę Snieżkę ?

Tyle, że na leczenie trzeba zorganizować środki, bo u mnie krucho, sama szukam i proszę o pomoc na opłacenie hoteliku dla 3 psów z interwencji!

Posted

wspaniale jest patrzyc jak los psa nie jest obojetny dla ludzi dobrego serca, mnie mała tez na sercu lezy,

agusiazet - trzeba by watek transportowy załozyc, ale zobaczymy co Goga powie

czia a czy Ty masz mozliwosc podjechania chociaz troche po sunie?
na leczenie srodki beda, bedziemy zbierac w razie czego, damy rade