C&B Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Hejka. Mam psa w typie pekińczyka z chorą trzustką i jelitami. Podajemy jej intenstinala, ale słyszałam, że jest jakaś specjalna karma dla psów właśnei z tymi problemami.Tylko nie znam nazwy...Chodzi oczywiscie o RC. Przy intenstinal psu nic się nie dzieje, ale żeby zjadła go z chęcią trzeba trochę oszukać i czymś jej polać...:roll: Może ktoś zna nazywę lub może polecić? Quote
moon_light Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Nie słyszałam o żadnym nowym royalu. Za to mój 13 letni pies, przeszedł niedawno ostre zapalenie jelita. Lekarz powiedział żeby karmić go RC Intestinal. Pies jadł, ale po jakimś czasie odmówił. Szukając alternatywy trafiłam na karmy weterynaryjne Specyfica. dla psów z problemami jak nasze (trzustka,jelita) jest ta: Specific Dog Digestive Support CID - karmy weterynaryjne - Pies - CzteryLapki - karmy, akcesoria są też puszki. Spróbuj :) Quote
Agnes Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Royal Canin Intestinal to karma jelitowa, natomiast trzustkowa to: Royal Canin Veterinary Digestive Low-Fat Canine kar-ma.com.pl/product_info.php?cPath=21_25_43&products_id=236 Oczywiscie Intestinal tez sie podaje przy chorej trzustce - ja mialam psa z niewydolnoscia trzustki i zapaleniem jelita grubego, wiec podawalismy z powodzeniem Intestinal. A - royal trzustkowy nie jest nowa karma;) Quote
C&B Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 [quote name='moon_light']Nie słyszałam o żadnym nowym royalu. Za to mój 13 letni pies, przeszedł niedawno ostre zapalenie jelita. Lekarz powiedział żeby karmić go RC Intestinal. Pies jadł, ale po jakimś czasie odmówił. Szukając alternatywy trafiłam na karmy weterynaryjne Specyfica. dla psów z problemami jak nasze (trzustka,jelita) jest ta: Specific Dog Digestive Support CID - karmy weterynaryjne - Pies - CzteryLapki - karmy, akcesoria są też puszki. Spróbuj :) Hmm..Cena przyzwoita ;) Puszki odpadają bo mój pies ich nie preferuje:) I co, pomaga ta karma? Moja już sie z tymi problemami od szczeniaka boryka( pseudo:-() i nei chcę, żeby jej się pogorszyło... My u weta zamawiamy intenstinala, narazie jest dobry, ale może zmiana dobrze jej zrobi?:roll: Agnes - słyszałam, ze nowy...:roll: Zobaczę... Cenhy w sumie podobne mają... Quote
moon_light Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Domka_Czika napisał(a):Hmm..Cena przyzwoita ;) Puszki odpadają bo mój pies ich nie preferuje:) I co, pomaga ta karma? Moja już sie z tymi problemami od szczeniaka boryka( pseudo:-() i nei chcę, żeby jej się pogorszyło... My u weta zamawiamy intenstinala, narazie jest dobry, ale może zmiana dobrze jej zrobi?:roll: Agnes - słyszałam, ze nowy...:roll: Zobaczę... Cenhy w sumie podobne mają... Sprawdza sie, pies czuje sie tak samo dobrze na royalu intestinal, i na specyfic'u. Roznica tylko taka, ze specyfic mu bardziej smakuje :). Nie zamawiaj karmy u weterynarza, tylko w internecie. Zapewne wyjdzie dużo taniej :) Quote
moon_light Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Domka_Czika napisał(a):A jest tam podział na 'rozmiary' psów:evil_lol:? Nie ma :). w karmach weterynaryjnych zazwyczaj nie ma podziału :) Quote
C&B Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 moon_light napisał(a):Sprawdza sie, pies czuje sie tak samo dobrze na royalu intestinal, i na specyfic'u. Roznica tylko taka, ze specyfic mu bardziej smakuje :). Nie zamawiaj karmy u weterynarza, tylko w internecie. Zapewne wyjdzie dużo taniej :) A jest tam podział na 'rozmiary' psów:evil_lol:? Quote
Agnes Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Domka_Czika napisał(a):Agnes - słyszałam, ze nowy...:roll: Zobaczę... Cenhy w sumie podobne mają... ten RC ktory podalam byl w sprzedazy juz 6 lat temu Quote
Agnes Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Chefrenek napisał(a):Nowy to może być skład albo miejsce produkcji...made in Poland.:cool1: o ile wiem nie tyczy sie to karm wet. - te sie nie zmienily;) Quote
Chefrenek Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Nowy to może być skład albo miejsce produkcji...made in Poland.:cool1: Quote
Recommended Posts