Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i po wszystkim , Pascal ma sie nwet nieźle, ale oczywiście wetci nie byliby sobą, jakby czegoś nie utrudnili- tym razem dali psiurkowi za duży kołnierz- powinien mieć 3, a nie 4 jak dla spaniela. No i Pascal jest mocno w tym kołnierzu nieszczęśliwy... Z młodym był Pankowiec i pewnie dlatego numer przeszdeł, ja bym zauważyła...ech, życie. No ale najgorsze za nami, teraz rekonwalescencja...

Posted

Hej, Gosiu:)
Będziesz może w weekend na treningu w Orłowie?? Może spróbowałabym przyjechać, zobaczyć. Na razie nie będę się zapisywać bo jadę na urlop dlatego nie dzwoniłam do Magdy. PS. super Luka wygląda na treningu:)

Posted

Nie wiem jeszcze czy będę w niedzielę, bo przyjeżdża do mnie koleżanka na weekend. Zabieram ją rano na zawody, nie wiem, czy będzie miała ochotę na całą niedzielę z psami. :cool1: :evil_lol: Niestety nie wszyscy moi znajomi są na punkcie psów jak ja. :p
Ale bardzo chciałabym przyjechać, mam nadzieję, że uda mi się ją wyciągnąć.:cool3:

Ja też nie wiem jak będzie z naszym agility w lipcu i sierpniu, bo szykuje mi się praca. :roll:

Zaraz zbieramy się na ostatni trening obi... Ostatni szlif przed zawodami (niedziela, 9:30, prosimy o kciuki :cool3: ). Traktuję te zawody na dużym luzie, bo to raczej taki egzamin. Od nas z grupy tylko 3 psy startują (razem z Luką). :roll:

Posted

Trzymam:bigcool: mocno kciuki i kibicuję Wam. Nie będę miała jutro od południa dostępu do internetu więc, mogę nie odebrać wiadomości. Może uda mi się przyjechać po południu do Orłowa to podejdę. Pozdrawiam

Posted

Gratulacje Gosiu!!!! Jesteście niesamowite:)
Nie wiem czy byłaś na agility, ale mnie nie było bo niestey zadziałała siła wyższa. Jak się ma samochód to z jednej strony jest się niezależnym, a z drugiej uzależnionym - kierowca rodzinny. Musiałam jechać z dzieciakami (siostra i kuzyn) nad jezioro. No, ale przynajmniej Dodka zaliczyła swoją pierwszą kąpiel w jeziorze. Ach, jaka była zaskoczona, gdy woda robiła się coraz głębsza. Po 15 minutowym namyśle poszła dalej i udowodniła, że pies potrafi pływać od urodzenia:) Pozdrawiam, jak wrócę z urlopu może uda mi się iść na agility.

Posted

Dzięki. :loveu:

aneane - byłysmy na agility - była zmiana i mieliśmy trening na 18:00, więc nawet dobrze, że się nie fatygowałaś, bo pewnie przyjechałabyś na 16:00...
Teraz będziemy mieli właśnie przesunięcie na późne popołudnie - 18-19, bo wcześniej nie ma co ćwiczyć, za gorąco... :roll:

Posted

Oto zdjęcia Luny z naszego urlopu. Byliśmy u znajomych pod Wieliczką koło Krakowa. Piękna i czysta okolica. Luna biegała tam po mokrej trawie po burzy. Ciekawe jest to, że jak wyschła to jej sierść była niesamowicie mięciutka i puszysta (bez szczotkowania). Nie miała takiej jeszcze nigdy, nawet po kąpieli. Nie sądziłam, że deszczówka to najlepsza odżywka dla psa (deszczówka na Śląsku gdzie mieszkamy tak niestety nie działa :shake:)

w świetle zachodzącego słońca

z kością

"nie cierpię suchych gałązek"

języczek po raz pierwszy

języczek po raz drugi

chłodna trawka jest przyjemna

drzemka - po kawie?? :razz:

na kolankach u pańci

"uwielbiam biegać po mokrej trawie- nocą"

Luna zmotoryzowana

moja najukochańsza mordka na świecie :loveu::loveu::loveu:

Posted

Ależ ona jest śliczzna :loveu: :loveu: :loveu: uwielbiam wpadać tu do was i oglądac zdjęcia waszych kędziorków :) A o deszczówce już kiedyś gdzieś słyszałam i ponoć to prawda :cool3:

Posted

Uuuulala :) Troszkę mnie tu nie było :) I tyle nowości!

Aga: cieszę sie, że Pascalek ma się dobrze po kastracji! :) Teraz już będziesz jedyną kobietą w jego życiu ;)

Gosia: Gratuluje wygranej! :) I trzymam kciuki na zawodach w sierpniu! :) A Lukier wygląda z dnia na dzień coraz piękniej :'-) :loveu:

Tomek: Gratulacje dla Carmen! :) Wrzuć jakieś zdjęcia paskudo!

Ania M: gratuluje Twojej pięknej szczeniorki! :) Judy jest śliczna :loveu: W końcu się doczekałaś, co? :)

Goya: śliiiczne zdjęcia! :)

Aneane: Doda jest piękna! :) No, ale w końcu każdy bolończyk (i bochon) jest piękny :loveu:

Ja obecnie mam mało czasu, bo nadzoruję remont w domu :)

Posted

ela_1986 napisał(a):

Ania M: gratuluje Twojej pięknej szczeniorki! :) Judy jest śliczna :loveu: W końcu się doczekałaś, co? :)

noooo.. :loveu:

Posted

Dziękuję za miłe słowa:loveu:

AnnaM- oglądałam fotki Twojej Judy na "maltańczykach" - słodka, cudowna, śliczna- nie mam słów po prostu :iloveyou:

Elu- no właśnie, jak to jest z tymi bolończykami i ich grzywami? We wzorcu: "Szata długa na całym ciele, od głowy do ogona, od linii grzbietu do łap. Krótsza na kufie". Czy to znaczy, że bolończyków w ogóle się nie obcina? I co z tą grzywką? Na wystawach dorosłe psy mają podcietą grzywkę i widać oczy.

Niedługo wybieramy się na pierwszą wystawę z Luną (w klasie szczeniąt), żeby oswoiła się z atmosferą wystaw, tłumami ludzi i psów itd. Pytałam panią z naszej hodowli o "fryzurę" Luny i na razie poradziła żeby nic nie robić, ponieważ po pierwsze to jeszcze mały psiak a po drugie oczy mogą zacząć łzawić. Szczerze mówiąc Lunie ta grzywa czasami przeszkadza, szcególnie jak szuka aportu.:evil_lol:

Może Tomek się zlituje i coś poradzi ... ma takie wspaniałe doświadczenia z Carmen na ringu.

Tak wyglada wzorowy bolończk:

Posted

goya napisał(a):

AnnaM- oglądałam fotki Twojej Judy na "maltańczykach" - słodka, cudowna, śliczna- nie mam słów po prostu :iloveyou:

miło mi ze sie podoba :cool3:

Posted

Luna jest śliczna! A grzywę ma jak Lukier, biała teraz też chodzi z taką czupryną - nie zauważyłam, żeby jej to kiedykolwiek przeszkadzało.

Dzisiaj trening agility podczas krążącej burzy - cieszę się bardzo, że ani grzmoty, pioruny ani siąpiący deszcz nie zrobiły na Luce żadnego wrażenia! :multi:

AnnaM - Twoje maleństwo słodkie! I takie.. malutkie. :evil_lol: :loveu:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...