Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O Cocerek, to Ty nauczycielką jesteś! Nie wiem, czego uczysz, ale poddaj pomysł np pani od biologii czy przyrody czy innej nauki o ziemi- myślę, że będzie to dla dzieciaków lepsze niz nauka o pantofelku czy innej motylicy wątrobowej

Posted

No więc jutro akurat jedziemy usunąć te kły na górze na które już narosły stałe. No i zobaczymy też dół bo chyba ten jeden kiełek tez jakis taki dziwny jest. Jutro wieczorem jak wrócimy napisze na pewno co i jak ;) A co tam z Pascalkiem? Jak jego zębolki?

Posted

:lol: Gosia ciesz się, raz że będziesz mieć spokój, a dwa o wiele bezpieczniejszy transport psa w samochodzie ;) Luczka to taki mądry piesek :P
A do Neli transportera wciąż się Toffi ładował :lol:

Posted

Cieszę się bardzo, że jej się podoba. Kupiłam z myślą o lutowych zawodach, które odbędą się w hali (o ile wystartujemy :roll: ) - będzie pewnie spory harmider, chcę, żeby Luka miała swój azyl, bezpieczne schronienie, gdzie będzie mogła się zrelaksować. A specjalnie kupiłam teraz, żeby zdążyła się przyzwyczaić.

A Toffika widziałam fotkę w transporterku. :lol: Może też powinnaś mu klateczkę sprawić?? :lol:

A mi już nikt nie wmówi, że klatka to dręczenie psa. :lol: To jest chyba najlepsza rzecz, jaką możemy naszemu psu sprawić. :lol: Własna nora w tym obcym, dwunogim świecie. :wink:

Posted

Ja jak tylko Nelkę wkładam do niego i do samochodu, to ona od razu aasiu idzie. A Toffi to się wszędzie wpycha, najpierw w ten transporter a potem jeszcze do Neli kojca się ładował. Myślałam że jest zazdrozny ale jednak chodziło o to że on chciał spać koło nas. Neli buda stała koło nas, a jego po drugiej stronie pokoju. Cwaniak co? A teraz jak juz ma budę koło naszego łóżka, to zamiast tam spać, wskakuje na łóżko. Niby na rogu ale się skuli i udaje głupa. I tak oto z drugiego końca pokoju wylądował w cieplutkim miękkim łóżeczku. I niech mi ktoś powie teraz że pies nie mysli ;)

Posted

Gosia,

Ale gustowny kontenerek! :D Luka bedzie miala swoja bezpieczna norke na Zawody, treningi i do transportu :-) Super!
Moja tez takowy posiada i jest zbawieniem np. podczas dluzszych podrozy :-)

Czesto do niego wchodzi, aby odpoczac od calego swiata, chociaz zdecydowanie woli polegiwac na kolanach lub fotelu ;)

A czasami na mnie zerka tak:

BTW a gdzie zdjecie uradowanej Luczki?

Posted

Anka, szkoda że nie wiesz kogo to bichonek, bo mnie az oczy zabolały jak
zabaczyłam ,że głowa jest szersza niż wyższa.
Taką mam ochotę wziąść nożyczki i przyciąć włos na uszach, zaraz
by się zrobiło " na okągło ".tak jak powinno być.
I pomyśleć jak to przez nieumiejetne strzyżenie można zeszpecić psa.
Szkoda

Alutka poszperałam w katalogu kieleckim i wyszło mi po numerkach że na tym pierwszym zdjęciu jest suczka QUARINA BLANCHE ze Stribrneho luhu, a drugi to piesek CARAMELO Sowie Oczy.

aaaa i przy okazji gratuluję płomyczka :drinking: :drinking:

Agnieszka ja też jestem, to znaczy Radek :roll: na etapie gubienia ząbków. Już popadłam w hiterię co tu robić bo nowe kiełki na dole już rosną, a stare siedzą na zabój. Poleciałam do wetki, ale powiedziała że jeszcze czas na rwanie, i same wylecą. Przeczekałam tydzień i nic więc poleciałam znowu i umówiłam się na piątek na zabieg. W czwartek jeden mocno siedzący kiełek zniknął :lol: Więc na rwanie poszłam już z mieszanymi uczuciami bo może drugi też sam wyleci. Wetka oczywiście znowu mnie pogoniła :wink: :lol: i całe szczęście gdyż po niedzieli drugi kiełek też wyleciał. :lol: Teraz widzę że kiełkują górne ale już nie będę tak szaleć tylko obserwować i pomagać w rozruszaniu.

Karka Twoje dzieciuchy takie szczęśliwe i coraz ładniejsze /jeśli to jeszcze wogóle możliwe/ :angel: :angel: A tego torcika sama bym zjadła :wink: :wink:

Posted

Anka W - dziękuję za gratulki.Uwinęłam się trochę, ale Tomek jest
znaaaaaaaaacznie lepszy. :user:

Co do bichonka, to zaskoczyło mnie to , żeby Czesi przyjechali na
wystawę z tak słabo przygotowanym pieskiem. No cóż pewnie nowicjusze.
Zawsze kiedyś jest ten pierwszy raz. :hmmmm:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

[quote name='"Wind"']

Czesto do niego wchodzi, aby odpoczac od calego swiata, chociaz zdecydowanie woli polegiwac na kolanach lub fotelu ;)

A czasami na mnie zerka tak:

Fakt kontenerki są wręcz niezastąpione i teraz produkują takie gustowne.
Slicznie w nim prezentuje się Twoja dzielna i mądra yorczka. :bigok:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

Majeczka jest boska! A ten kwiatek! :angel:

Fotki jakieś będą, choć cyfrówka nam się spsuła i trzeba ratować się komórką... Profanacja zdjęć. :roll: :wink:

Wind, a obiecywałaś jakieś fotki nowego image'u Majutka - a'la airedale. :lol: Czekam i czekam... :D

Posted

[quote name='Gosia_i_Luka']Słuchajcie, mój pies oszalał... :roll: Kupiłam jej dziś to:

wyjęłam kratkę, postawiłam na podłodze i... od 15 minut nie ma psa. 8) Wlazła, położyła się i zasnęła! :o :D :D :D

Chelołki wszystkim1 :P Gosia - mamy identyczny transporterek - bardzo fajny! :P

Posted

Gosia_i_Luka napisał(a):
Może jeszcze sobie kiedyś z białą popodróżuję. :wink: :lol:

A ja też sobie chciałam ze swoją białą ;) popodróżować do Anglii w te wakacje. Ale jak zobaczyłam te ich wymogi to wymiękłam. :cry: Jak ja bym miała tyle krwi pobrać Neli ile wymagają do badań, to by mi chyba odjechała :roll: I w ogóle te testy itp..

Posted

Fajnie, ze moja sucz, ktora wcale takim aniolkiem nie jest sie podoba :-)

Gosia, cykaj telefonem i nam pokazuj :-)

A jak tam treningi? Cwyczycie? A co z druga czescia kursu?

My wczoraj bylysmy na lekcji, po chyba 3 tygodniach przerwy. Padalo nam na glowy, wialo ziabem, ale dalysmy rade :-)
Fajnie bylo ... ulubionym cwiczeniem mojej sucz jest kwadrat :-) Przeszlysmy do drugiego etapu nauki, ale wciaz bez warowania :-) Po nas na lekcje przyszla Ania i Frodo :-) Z przyjemnoscia obejrzalam ich trening i zobaczylam jak obie (Agnieszka i Ania), tak pobudzily psa, ze komende waruj robil z takim impetem jak niejeden border :D
Potem musialysmy juz isc, bo Majka dawala mi zbyt glosno do zrozumienia, ze jest wielce niezadowolona, ze to Frodo aportuje a nie ona ;) :lol:

Posted

Gosia - kontenerek super rzecz, chociaż Gizmo nie bardzo chce do niego wchodzić, ale za to Radek ma tam swój azyl przed kotem :evilbat:

Alutka - to dobrze że Cie zaskoczyło :lol: :wink: bo te biszonki są w polskich rękach :roll:

Wind - sunia wygląda prześlicznie :angel: :angel:

Posted

Wind, Maja jest cudna! :angel:
Ania, co do ząbków Pascala- to mnie uspokoiłaś. Patrz, to nas chyba z Pusia trochę naciągnęli skubańce. 0X Pewnie te kły same by wypadły. Ciekawe, jak tam Cocerkowa Nelcia...
Pascalowi na razie wyrosły same koniuszki kłów, więc też myślimy, że mamy jeszcze czas...Zwłaszcza, ze dolnych pozbył sie bez kłopotu.

Posted

Ech, też chciałabym mieć takie "szczeniakowe" problemiki. :wink:

My dziś rano znowu byłyśmy na boisku z Forestem (a'la sznaucer - włóczęga :wink: ). Jako jeden z niewielu jest w stanie rozbawić moją Lukę. :lol: Ganiały się w berka, co chwilę na mnie wpadając. :roll: Skończyło się, gdy Forest dostał takiej korby, że zaczął podszczypywać Lukę - na to to ona nie pozwoli. :wink: 8) Ale pies jest super - widzę go w agility. :lol: Bardzo szybki, zwinny, skoczny, a przy tym baaardzo zwraca uwagę na mnie, jeden cmok, a już jest przy mnie. Najprawdopodobniej właściciele wypuszczają go "żeby sobie pobiegał" - nigdy nie jest głodny, sierść też OK. Takich ludzi bym zadusiła. :evil:

Luce pół godzinne poranne szaleństwo nie przeszkodziło w wymuszaniu na mnie zabawy w domu. 0X Dopiero 15 min. intensywnych komend ją zmęczyło. :roll: Ale nie ma lenistwa - idziemy na polko. 8) :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...