Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję Karinko za fotkę. :buzi: Widać, że młody bichonek ( ale już nieco zażółcony ) i zniezbyt szczęśliwą minką, :roll: Ja niestety wycofałam
zgłoszenie mojej Bazi z Katowic. Stwierdziłam, że może niepotrzebnie
będzie zajmować miejsce innemu pieskowi. Nie dość, że jej się nie chce
ładnie pokazać to nawet nie chce pozować do zdjęć ,a kiedyś była
prawdziwą fotomodelką. :fadein: Chyba ma dość i już ! Ende :wallbash:

:D dobrego nigdy za wiele

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='"Agnieszka76"']
Alutka, to, co napisałaŚ tylko potwierdza, ze pudel to zwierze lubiące elegancję!

Prawda Agnieszko ! nie ściąga, nie podkrada tylko elegancko prosi
i to tak długo, że człowiek nie ma sumienia aby coś dobrego nie rzucić.
a łapie w locie, Zwinne, zgrabne, zaradne i sprytne. :evil_lol:
Wokół stołu nie mam krzesełek tylko wsuwam taborety pod stół, wtedy
mam wszystko bezpieczne. I psy ( że się nie połamią ) i produkty :hmmmm:

Posted

Moja Luka żebrając ode mnie też grzecznie prosi (maksimum, do jakiego jest w stanie się posunąć, to tryknięcie mnie nosem albo popchnięcie łapą). Za to swoje najlepsze popisy rezerwuje dla tych, którzy jej dają -w szczególności dla taty. 8) Jemu to potrafi wyrwać kanapkę z ust. :o :roll: Ale on to lubi, więc cóż mogę poradzić... :roll: 8)

Posted

Niestety jeśli chodzi o jedzenie to nie ma żadnego dzielenia, który ukradnie ten pożera. Pomocnikiem niekiedy okazuje się kot który zrzuca z szafki jabłka lub inne zjadliwe rzeczy.
Ja niestety mam kuchnię z oknem na pokój, w oknie przymocowany jest blat, który służy w kuchni za stół, a w pokoju pod tym oknem stoi wersalka i po tej wersalce bez problemu urządzają sobie wspinaczkę na stół. :evil:
Najśmieszniej jest jak Gizmo widzi kogoś jedzącego, patrzy zahipnotyzowany w jedzenie i kiedy ktoś po dłuższej chwili chce mu coś dać to po otwarciu pyska wylewa się z niego lit śliny. Normalnie bernardyn. :lol: :lol:

Posted

Nie mogę spokojnie jeść jak widzę te błagające oczy mówiące daj
kawałeczek :eating: to też z jedzonkiem umykam szybko tam, gdzie
psy nie mają wstępu. :fadein:
A meble zmieniłam i przestawiłam tak by mój gang nie miał do nich
dostępu. Wyobrażacie sobie osiem psów na stole ? :Help_2: Muszę więc
sprytnie rozwiązywać problemy :bigok:

Posted

[quote name='Alutka']Nie mogę spokojnie jeść jak widzę te błagające oczy mówiące daj
kawałeczek :eating:
A na mnie wszyscy w domu mówią: sadystka, bo ja potrafię jeść kanapkę z szynką pod Luki nosem. Jej maślane oczęta na mnie nie działają. :lol: A to dlatego, że to ja zachrzaniam jak głupia po mięsnych, kupuję najlepsze piersi z kurczaka (zazwyczaj za swoją kasę), pichcę to, karmię dwa razy dziennie, piekę ciasteczka wątróbkowe, kupuję najsmaczniejsze smakoszki (które nierzadko zamawiam przez internet, bo w zoologicznych takich nie ma 8) ), że po prostu mam w nosie, że ona chce MOJĄ kanapeczkę z wczorajszego chleba! :evilbat: :lol:

Ale i tak się dzielę, jak nikt nie widzi... 8)

Posted

Gosia a jednak ! te małe literki dużo znaczą ! :klacz:
Może ten wczorajszy chlebek jest lepszy niż najlepsza pierś
z kurczaka,ciekawość trzeba zaspokoić . :hmmmm:
A tak na serio to pies staje się "żebrakiem ", oraz nadmiernie
tyje, więc dla jego dobra nie podrażniajmy my kubków smakowych
i jedzmy w miarę możliwości tam gdzie go w danej chwili nie ma.
:Dog_run:

Posted

Alutka, mam jeść tam, gdzie nie ma Luki? W piwnicy?? Czy na dachu?? :roll: :lol: Ona jest przy mnie non stop. :roll: Zresztą bez przesady - nie będę uzależniała moich posiłków od psa. :roll:

Luka na pewno od tego nie utyje - ma za dużo ruchu. Ale żołądek ma swoje ogranczenia i napchana wyżebranym żarciem nie ma jużochoty na swój, wartościowy posiłek... I to mnie najbardziej zawsze martwi.

Jedyne co dobre, to udało mi się przekonać rodzinę, że jeśli już chcą coś dać ze stołu, absolutnie nie może to być wędlina, przyprawione mięso (choć my i tak baaardzo mało przyprawiamy) czy słodycze (czekolada). Jak już koniecznie muszą coś jej dać, niech to będzie żółty serek, kawałek rozdrobnionego ziemniaka albo kawałek chleba z masłem. Na szczęście zrozumieli i stosują się do tych ograniczeń.

Godzinkętemu wróciłyśmy z socjalizacyjno - treningowego spacerku. Najpierw wybrałyśmy się do miasta, bo musiałam wstąpić do zoologicznego po piłkę na sznurku (zasiała poprzednią). Tam nafukał na nią kot (mało brakowało, a by ją zaatakował :roll: Sprzedawczyni mówi do mnie: "uwaga, bo kotek się rzuca na pieski", a ja na to: "no i co z tego, mój piesek jest na smyczy a kot lata luzem, niech pani go w takim razie stąd zabierze" :evilbat: :roll: ). Potem zawędrowałyśmy do parczku z mini placem zabaw dla dzieci. Oczywiście wykorzystałam okazję na mały trening skoków i przeskoków. :lol:
W pewnym momencie mówię do Luki "noga", chciałam ją puścić na przeszkodę. A ona odmówiła, pokręciła się, poprzymierzała i stnęła patrząc na mnie z wyrzutem. Myślę sobie - buntujesz mi się, małpo?? I dalej karzę jej wykonać komendę "noga". A ona znowu odmawia. Trochę się zmartwiłam-uwsteczniła mi się, czy co?? Odwracam głowę na lewo, patrzę, a lewym butem solidnie "wdepłam" w leżące obok goowienko. 8) :lol: Jednak psy są mądrzejsze od ludzi. :lol: :wink:

Posted

Gosia,

Jutro wszystko skrzetnie notuj, pytaj i dokladnie sluchaj! Czekam na Twoja relacje i opinie :-) Oczywiscie nie ukrywam, ze interesuje mnie co Pani Sjosten mowi na temat szkolenia malych psow i czy w ogole rozgranicza metody szkoleniowe psow duzych i takich calkiem malych. Moze zapytaj ja o to? 8) A moze ma jakies wlasne doswiadczenia w tym temacie? Konkretne przyklady? Hmmm ... :-)

Posted

[quote name='"Gosia_i_Luka"']Alutka, mam jeść tam, gdzie nie ma Luki? W piwnicy?? Czy na dachu?? :roll: :lol: Ona jest przy mnie non stop. :roll: Zresztą bez przesady - nie będę uzależniała moich posiłków od psa. :roll:

A kto tu mówi o jakimkolwiek uzależnieniu ! Można Lukę zamknąć na 15 min. do piwnicy albo na dach jak sama proponujesz.Zresztą to Twoja a nie moja sprawa, zrobisz jak zechcesz. Ja w każdym razie nie miałabym
sumienia jeść kanapek z szynką psu pod nosem. :facelick:

.

Posted

Na Dobry Wieczór Mumiś :P

Jeszcze się pochwalę ,że Dereczek w Nowym Dworze Mazowieckim zakończył dorosły Championat Polski :B-fly: i otrzymał Zwycięstwo Rasy w porównaniu .Był tam także wystawiany mój "wnuczek"Amonek Kasjana w klasie szczeniąt .Już nie mogę się doczekać kiedy BiBi i Sonya wrócą do domu i prześlą mi fotki tego malucha 8)

Posted

Gosia, ja wszystkim psom na swiecei życzę takich złych Pańć jak Ty :wink:
Dzis właśnie wracałam z polka i zastanawiałam się, czy nas Pascalino jest z nami równie szczęśliwy jak Luczka z Tobą...

Posted

jasne ,że wkleimy fotki ja bądź dziewczyny jak wrócą.Jestem taka ciekawa tego mojego wnusia :oops: i I cieszę się przeogromnie z udanych występów Derka, sprawił nam i sobie miły prezent urodzinowy bo za parę dni kończy 2 latka :angel:
Aga ja sobie myślę ,że wszystkie nasze psy są bardzo szczęśliwe bo mają swój dom i swoją rodzinę 8)

Posted

[quote name='Karka']Na Dobry Wieczór Mumiś :P

Jeszcze się pochwalę ,że Dereczek w Nowym Dworze Mazowieckim zakończył dorosły Championat Polski :B-fly: i otrzymał Zwycięstwo Rasy w porównaniu .Był tam także wystawiany mój "wnuczek"Amonek Kasjana w klasie szczeniąt .Już nie mogę się doczekać kiedy BiBi i Sonya wrócą do domu i prześlą mi fotki tego malucha 8)OGROMNE GRATULACJE :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

Posted

Dzięki kochani ale te gratulki to BiBi się głównie należą bo Derek jest jej psem :) .U BiBi mieszka chociaż kocha nas obie chyba na równi bo gdy jesteśmy razem nie bardzo może się zdecydować , ktorej okazać więcej miłości :lol:

Posted

Cheloł Karinko! :P Mumiś - melancholik! :P Jest mi tu bratem :wink:
Gratulacje dla Bibi i KK :wink: !!!! :angel:
No i bolońcyki - hop na wierzchołek ozdobnych! Tam, gdzie należne Wam miejsce :wink:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...