Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

karka, to jest Napi na tym 1 zdjątku? Jak ja lubię takie scenakowe fryzurki, super zdjęcia tak wogóle!
:D
Marta, kurcze......co by Ci tu doradzić...Pascal tez płacze, jak nas nie ma (na szczęście nie zadrza sie to częściej niz raz w tygodniu...). Moze spróbujcie go jakos maksymalnie zmęczyć zanim wyjdziecie z domu? To bedzie sobie spał, zamiast płakać. Czasem pomaga tez super atrakcyjna nowa zabawka do obgryzania. Z siusianiem to jest tak chyba, ze najlepiej z psem wychodzić co jakieś 2 godziny, ale ciężko tak wychodzić w nocy...Karać też chyba nie ma co. A ona miał jakieś stałe miejsca jako sceniorek do sikania? Np Pascal też jeszcze podsikuje w domu, jak nas nie ma 9 godzin to nie ma wyjscia, ale robi to w przedpokoju na gazete...

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzieki Agnieszka,

Pakulo nie mial stalego miejsca, bo go mialam od 4 m-cy i byl srednio schludny. Gazet nigdy nie stosowalam, ale on nie piszczy, zeby wyjsc, to jest najgorsze. W lecie bylo nieco lepiej, bo mogl wyjsc na taras jak nas nie bylo i tam sie zalatwic. A teraz jest za zimno... :cry:

A jak zabek Pascalinskiego ?

Posted

A ząbek dziękujemy, jakoś nie dokucza, odpukać.
Wczoraj Pankowiec bawił się z naszym poodlem w dzikie szczeniaki- ja jestem przeciwna takim wygłupom, bo Pascal potem pokazuje, że w domu dominuje nie Irek, tylko on, no ale nie zawsze to trafia do mojego męża. No i doczekał się- Pascal mu niechcący porządnie nadgryzł ucho. No i musiałam robić za pogotowie...
Marta, a moze spróbuj sowicie nagradzac Paco jak się zsiusia na dowrze? To jest dosć upierdliwe, trzeba z psem często złazić na dwór, motywować go, ale daje efekty. My Pusinka tez mieliśmy jak mała skończyła 4 miesiące i bardzo szybko nauczyliśy ją sikać na dworze- nie było potrzeby uczenia na gazetę, bo malutka była już po wszystkich szczepieniach wymagających kwarantanny. Kurcze, swoją droga-- 28 grudnia rok minie jak ja wzięliśmy, a już jej nie mamy od ponad 3 miesiecy...

Posted

Alutka, a jakiego Ty masz fajowego czarnuszka! Kto to jest, napisz nam o nim troszku!
A teraz Pascal zimowy- ja mam najgorszej jakosci zdjecia, ale co tam, też wkleje!
Pascal cwałujący:

Pascal ryjacy w śniegu (tzn po tej czynności)

A tak wogóle to mamy problem- Pascalkowi zaropiało oczko i jest bardzo czerwone. Dałam mu kropelki, które mam jeszcze po Pusi, jak nie przejdzie, ttrzeba będzie pedzić do weta. Czy zapalenie spojówek moze być tylko w jjednym oczku??

Posted

Stadko fakt liczne, ale już starsze bo aż pięć emerytek . Agnieszko
ten czarny maluszek to Uranka - dziesięcioletni pudelek -toy. :P
Ma 23 cm w kłębie, a 10 lat temu pudel toy musiał mieć od 25 do 28 cm
w kłebie więc nie mogła być wystawiana a szkoda bo była bardzo ladna.
Teraz dolna granica wzrostu nie jest ograniczona. :eek2:
Ciekawostka: Uranka - czarna jest siostrą Uncji - apricotki ( tej która
odnosi same sukcesy.) Uncja jest w górnej granicy wzrostu tzn. ma
28 cm. w kłebie. :bluepaw: W miocie były tylko dwie i są z mojej hodowli. :Dog_run: :Dog_run:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

Faktycznie jest maleńka, jak Yoreczki! Głupota z tymi granicami, zwłaszcza dolnymi- pies powinien być proporcjonalny, mieć piękną sierść- to jest przecież najważniejsze! A Uncja ile ma lat? Bo wygląda bardzo młodo :wink:
Wogóle dopiero przy Pascalu odkrywam, jaki świetne są pudle!

Posted

Uncja jest miotową siostrą Uranki ma też l0 lat. Uranka ma długi ogonek
dlatego, że jak się urodziła to miała 5 ( pięć ) dkg !!!!!!!!!
( słabe ) Ogonki należy obcinać między 3 a 5 dniem życia. Baliśmy sie, że tego
zabiegu poprostu nie przeżyje. Postanowiliśmy obciąć jej ogonek jak
urosnie ( pod narkozą ), a że nie urosła , więc ogonek został ( po co
niepotrzebnie zadawać psu ból ). :shock:

Posted

No pewnie, Pascal też ma ogon i super nim merda! Zresztą dobrze, ze teraz jest zakaz obcinania psom ogonów, przecież to taki psi atrybut!
A swoja drogą nigdy bym nie dąła Uncjii 10 lat....

Posted

Pascal - czarnuszek MIODZIO!

hihi, ja tu dziś tylko wchodzę po to, żeby komplementa prawić! Ale jak widzę takie cuda,to cóż mam robić?? :roll: :lol: :lol: :lol:

Wróciłam właśnie z białą ze . U nas śniegu NIET. I doszłam do wniosku, że już chyba wolę śnieg, niż to, co nam pogoda aktualnie funduje - jest zimno, wietrznie, mokro, co chwilę pada śnieg z deszczem, na dodatek jest ciemno jak podczas nocy polarnej. Ja już powoli depresji dostaję... :roll:

Posted

Karka,

Swietne masz te gole doopalki :lol: Podobnie jak u Alutki, do zimy jestescie w pelni przygotowani! :D

Agnieszko, dla Pascalka to pierwsza zima, wiec pewnie radoche ma na maksa :-) Po zasniezonym ryjku widac, ze lubi norowac w zaspach ;)

Gosiu, co tak wzielo Cie na zakuwanie? :o Do sesji jeszcze troche czasu, wiec moze warto wyluzowac ;)

Posted

No Alutka świetne fotki :klacz: Widać towarzystwo nic sobie nie robi z zimy :)
Agnieszko moja Napi też ma upodobanie w ryciu pyszczkiem pod śniegiem :lol: Pascalino jest zajefajny 8)Dobrze ,że ząbek już mu nie dokucza .
Marta nie bardzo wiem co mogę ci poradzić na siuranie w domu chyba tylko tyle- klatka bąź kojec .Są psy , ktore bardzo szybko uczą się czystości a są niestety i takie co potrafią siurać w domu bardzo długo .

Posted

Jest mi niezmiernie miło,ze podoba się Wam moj Gang. :buzi:
Dziękuję Ci Agnieszko, Gosiu i Wind za słowa uznania :modla:
Pracy mam co "nie miara" ale nagrodą właśnie jest docenienie tego
i ładny wygląd moich pupili, oraz ich świetne zdrowie jakim się do
tej pory cieszą. :Rose:

Posted

Juuuu ile pieknych zdjęć gołych dooopek :lol: :lol: i stadko Alutki też niesamowite. :lol: :lol:
Pascalkowi zima jak widzę pasuje, a Radarkowi już nie :cry: dooopsko marznie, po śniegu nie chce chodzić, ale wcale mu się nie dziwię.

A Tomek to już tak całkiem zaginął ????

Posted

Ania widziałam Wasze fotki na grzywaczach :iloveyou: ale chłopaki sa opalone :o Radarek musi się przyzwyczaić do zimna po prostu w końcu nasze psiaki mają włos , który je jednak chroni przed zimnem a Twoje nie :roll: No właśnie nie widziałaś Ty gdzie Tomka :o

Posted

Karka napisał(a):
Alutka pracy dużo przy takim stadku ale jaka to przyjemna praca :)

To szczera prawda Karinko. !!!!!!!!!
Fotki może nie najlepsze, ale były ograniczone możliwości ze względu
na sporą ilość śniegu. :buzi:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...