Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Turecki przepis na ciasto bananowe
230 g cukru , 2 jaj ,120 ml oleju ( ja dałam stopioną margarynę )
26o g mąki tortowej, 3 do 5 dojrzałych babanów, 1 łyżeczka proszku do
pieczenia i 1 łyżeczka sody oczyszczonej, garść rodzynek, orzechy włoskie
kilka kropel olejku cytrynowego i pomarańczowego

Zmiksować cukier z tłuszczem, dodać jajka, mąkę, proszek sodę i banany
To wszystko ma stworzyć jednolitą masę. Rodzynki zalać wrzącą wodą ( niech postoją ) osączyć, dodać do masy. dodać posiekane orzechy
wymieszać LYZKA. Wlać do formy posmarowanej tłuszczem, piec
w 180 o C ponad godzinę.

:D Czy dobrego nie za wiele

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnieszko ta bida jest łudząco podobna do Pusi tylko bardzo zaniedbana :( ale kto wie co przeszło to maleństwo.Byłoby cudownie gdyby to była Pusia.Trzymajcie się :thumbs:

Alutka serdecznie dziękuję za przepis :) to musi być bardzo smaczne ciasto :eating:

Posted

[quote name='Karka']
Bardzo się cieszę z doopkowego klubu Ań :wink: :)
AniaW ciekawe czy nasz kloob dooopkowy będzie miał kiedyś jakiś członków :cool1: -bo my oczywiście Panie Prezesowe :megagrin: ja tylko tak w biegu tu wpadłam,dzisiaj miałam gości i sama też się pogościłam,Muminek słoodki jak zawsze,Karka masz miodzio te dzieciaki swoje :o

Posted

Panie prezesowe ! Zwracam się z prośbą o przyjęcie mnie do Waszego
klubu. Nadmieniam, że moje doopki są wszystkie owłosione i to mocno.
Jednak za przychylne (u)stosunkowanie się dziękuję. :wink:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

Dzięki Karka dzięki za poparcie. Wiedziałam, że na Ciebie zawsze
można liczyć.Mam jeden argumen ważny ! mogę zrobić pudla na lwa
i też będzie doopa goła . :lmaa:

Posted

Szanowne panie Prezesowe!
Zwracam się z prośbą o przyjęcie mniei erdelka do Waszego Klubu "Gołych Doopek".
Zgadzam się na stanowisko szeregowego członka ale pragnę zaznaczyć, że ze względu na rozmiary Eklerka, będę największym Waszym członkiem. Proszę o uwzględzienie tego faktu przy wydawaniu ewentualnej legitymacji.
Prośbę swą motywuję zbliżającym się zimowym trymowaniem Eklerka na łysolka :wink: Terierek zostanie przerobiony na golaska już po wystawie w Raciborzu czyli po 13 listopada. Mam nadzieję, że z tym dniem staniemy się pełnoprawnymi członkami 8)

Posted

marta&paco napisał(a):
A do tego ide w slady Eklersa, tez zaczynam miec brzuch, tyle ze na razie nie mam az takich skokow nastroju, za to zasypiam wszedzie.
:lol:

To ostatnio jakaś epidemia na dogomanii. Ja się zaraziłam na terierkach a teraz ty chwyciłaś ode mnie :D :wink:
Marta! A może my też jakiś klub założymy i będziemy Prezeskami?

Posted

Bosche! Alutka! Ale mi smaka na to ciasto zrobiłaś!!!
Chyba będę piekła :lol:

Monusia wróciła szczęśliwie ale nie do końca wszystko jest w porządku :(
Wg moich obliczeń strasznie przytyła :evil: Przybrała prawie 1/3 wagi sprzed wyjazdu :smhair2: Jest po prostu GRUBA! Zmieniło się też jej zachowanie. Zniknęła nasz mała radosna sprężynka. Teraz tylko śpi i je.
Już wczoraj w ramach odchudzania zabrałam ją na spacer z Eklerkiem ale widzę, że będzie ciężko :cry:
Jak jeszcze o Eklerze ktoś mi powie, że mam chudego psa - to :2gunfire: :snipersm: :chainsaw:

Posted

Karka dzieki za propozycje ! A na co Ci je przyslac, na pw ?

A Eklersik, ty masz racje, stworzmy klub Okraglych brzuchow :D

Co do ciasta bananowego, robie juz dzis !!! A tarty sa ok, dosc latwe i mozna rozne "wkladki" dodawac. Jagodowa jest np pycha ! :P

Posted

Cheloł, moi Mili Vanili!!!! (do ciągotek zapędów pasi :wink: )
Widzę, że jednym się poprawia (Okrągłe Brzuchy), a innym pogarsza (Gołodupce) :wink: Jak już fotele Prezesów Jaśnie pańskich są zajęte, to ja wskakuję na Dyrektora Zatwierdzającego Stowarzyszenia Różnorakie i Ich Prezesów Koniecznie Pogiętych! :evilbat: :lol: :wink:
Zaznaczam, jednak, że Prezeska Klubu Gołodupców winna chodzić na okrągło (bez względu na wiatry i mrozy) z otwartą przyłbicą (czytaj - z gołą pooopą), a Prezeska Klubu Okrągłych Brzuchów - non stop z takimże brzuszyskiem. :evilbat: :lol: :wink:

Posted

Eclairs napisał(a):

Jak jeszcze o Eklerze ktoś mi powie, że mam chudego psa - to :2gunfire: :snipersm: :chainsaw:

A ja się wcale nie boję!!! :B-fly:

Eklerku słodki - masz chudego psa! :lol: :wink:

Posted

"Klub okrągłych brzuchów "?
Ja np. mam bardzo okrąglutki , ale z innych powodów takich jak Mona
czyli jesteśmy poprostu grube i co dalej ? :Help_2:

Posted

Chwileczkę!!!!!!!! Anie - prezeski gołodupców
Marta i Ecklairs prezeskami - okrągłych brzuchów.
Tomek - dyrektorem ! a my Karka członkami ? no nie ! veto !
Tymbardziej , że ja spełniam aba warunki mam gołodooopce i okrągły
brzuch ! I jak to pogodzić ? :wallbash:

Posted

[quote name='Alutka']Chwileczkę!!!!!!!! Anie - prezeski gołodupców
Marta i Ecklairs prezeskami - okrągłych brzuchów.
Tomek - dyrektorem ! a my Karka członkami ? no nie ! veto !
Tymbardziej , że ja spełniam aba warunki mam gołodooopce i okrągły
brzuch ! I jak to pogodzić ?
To jesteś członek podwójny i powinnaś się cieszyć :wink:
Tomek nie spełnia żadnego z warunków (ani gołej poopy ani okrągłego brzuszka) i nawet członkiem być nie może!
Pozostało mu już tylko trzymanie się dyrektorskiego stołka :wink:

Posted

A to zmienia postać rzeczy. Dobra jest. Przekonałeś mnie. Tylko nie
wiem co na to Karka ? Niech się sama wypowie. :hmmmm:

:D dobrego nogdy za wiele

Posted

:o :o nie no ja się tyle uśmiałam czytając ten topic teraz,że nie macie pojęcia :wink: AniaW napewno się zgodzi na Członków czy to gołych czy owłosionych byleby byli pod wrażeniem pooopy(jak to określił Tomek

[quote name='Eclairs ']ze względu na rozmiary , będę największym Waszym członkiem.
a ty Eclairs pobiłaś już wszystkie teksty :megagrin: teraz Nam pozostaje tylko czekać na Anięw ale ona napewno się zgodzi a zarazem uśmieje do łez :lol:

[quote name='Dyrektor Zatwierdzający Stowarzyszenia Różnorakie i Ich Prezesów Koniecznie Pogiętych'] Zatwierdzającego Prezesów Koniecznie Pogiętych
a to hasło rozwaliło mi serce.... :o :evilbat: mogę tego nie skomentować??? :modla:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...