Alutka Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 [quote name='"AnkaW"']Agnieszka jaki on śliczny i ma taki piekny ogonek :angel: Anka W od jakiej strony ty oglądasz pieski ? :wink: :D dobrego nigdy za wiele
Eclairs Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Alutka napisał(a): Serdecznie pozdrawia Was - Kosmitka Alutka Alutka! :buzi: Ty to faktycznie kosmitka :wink: Każdy słyszał, że istniejesz ale baaardzo dawno nikt Cię nie widział! Gdzie się podziewasz?
Eclairs Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 [quote name='AnkaW'] ... moja siostra ma taką suke Zuzę. :lol: Jaka śliczna dziewczyna! Eklerek w zupełności popiera zapędy Gizma i prosi żeby przekazać, że on i bez cieczki jest bardzo zainteresowany :wink:
Eclairs Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Pozwolę sobie jeszcze wkleić mojego dzisiejszego posta na terierach. Niech wszyscy się dowiedzą jaką krzywdę zrobiłam mojemu kochanemu erdelkowi :wink: [quote name='Eclairs']Wszyscy wiecie jak żywiołowe są terierki! Eklerek to mój trzeci podrostek erdela i tak sobie myślę, że poprzednie dwa to nawet w połowie nie były tak zakręcone i absorbujące jak młody. Nawet szkoleniowiec wymyślił mu nowe imię ŚWIREK :evil: Przez to, że zrobiłam się już gruba jak beczka - coraz trudniej mi szaleć na spacerach i do tego jestem jakaś drażliwa :-? Eklers ostatnio słyszał tylko, że jest głupi i że ma się uspokoić :( Biedny jest teraz przy mnie. Ponieważ jest baaardzo delikatnie mówiąc temperamentny wszyscy namawiali mnie do "chwycenia go twardą reką". I w końcu uległam i chwyciłam. I chyba przedobrzyłam :wink: (ale to wszystko dla dobra dzidziusia ) Mały dostał taki wycisk na szkoleniu, zwykłych spacerach i nawet w domu, że teraz to chyba zamienił się w ONa :wink: Korzystając z pięknej pogody poszliśmy wczoraj na długi spacer do lasu. Było cudnie. Ponad cztery godziny biegania po chaszczach. W pewnym momencie Eklerek zwietrzył jakieś zwierzątko (chyba zajączka) i pognał za nim. Ja zostałam a pies znikał mi z pola widzenia. Zastanawiałam się czy go wołać czy nie, bo przecież lepiej "nie nadwyrężać swojego wątpliwego autorytetu" i nie wydawać komend, których pies i tak nie wykona. Tak więc stałam i myślałam, co mam zrobić przy psie, który z zasady nie przychodzi na zawołanie, a do tego jest terierem goniącym po lesie zająca. W końcu jednak za całych sił ryknęłam na pół lasu "Do mnie" i po chwili zbaraniałam. Leśną scieżką, w tumanach kurzu z prędkością ponaddźwiękową cwałował do mnie uśmiechnięty Eklersik. Wbijając pazury w ziemię wyhamował przed moimi nogami i z radością czekał na następne komendy. Przegięłam :wink: Boże mam ON-a!!! A ja serio kochałam mojego Świrka! Przynajmniej mężuś jest teraz szczęśliwy ... On lubi grzeczne psy. Nawet zaczął wczoraj mówić o następnym. Jak dzidziuś troszkę podrośnie to chciałby kolorowego lewka od Karki albo bolończyka z Łodzi :D Poczekamy, zobaczymy ...
Karka Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Wklejam serię obiecanych fotek Mumisia "prywatnie " takich z domu i nie tylko :) psie szaleństwa oczywiście mały górą :P i po szaleństwach zgodna trójka :lol: pilnuję dobrze domu i samochodu tak czeka na panią z wizytą u zaprzyjaźnionych psiaków gdzie próbowano go .... pełna przyjaźń ze swoją zakochaną w nim po uszy pańcią :lol: na ślizgawce no i takie to ze mnie cudne cudo :wink: koniec chyba się zrehabilitowałam :hmmmm: Alutka Kosmitka ślicznusia :angel: I Pascal super ale chłopak Wam rośnie fajnie się czyta ile macie radości :buzi: Gosia życzę ci barbeta z całego serca idealnie by pasował do białej Luczki :sweetCyb: to podobno doskonałe psy do pracy Eklersik jak twarda musiała być" ta ręka " ,że zwariowanego Eklerka przerobiłaś na wyszkolonego super ON-a :o :wink: A tak poważnie to musisz wymagać od Świrka dyscypliny i posłuszeństwa przy dziecku.Mocno Was całuję :calus
Cockerek Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 [quote name='Karka'] gdzie próbowano go .... :o Ale jak ten piesek się do tego zabierał :o tył z przedoem mu się pomylił :lol: No ale w końcu, to kudłate i to kudłate :lol: Śliczny piesek i reszta też :P
Tomek67 Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Cheloł Karka :P Fajnie się oglądało :wink: Ale miłość francuska, świntuchy... :o :lol: :wink:
Eclairs Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Karka! Zrehabilitowana jesteś w 100%! Śliczna galeryjka Mumisia! A "miłość fransuska" :shocked!: U nas dzisiaj wielka radość. O piątej rano wróciła z prawie trzymiesięcznego turnee po Niemczech nasza kochana MONUSIA :iloveyou: Jeszcze jej nie widziałam bo muszę siedzieć w pracy ale wieczorem się przywitamy i wycałujemy. Już nie mogę się doczekać.
Gosia_i_Luka Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 MONUSIU - witamy!!! :laola: Gorące całusy dla bialej podróżniczki! :lol: Eclairs - z terriera zrobić ONa. :o O kurczę. :roll: 8) :lol: Ale wiesz... jak by się dało to odkręcić... byłoby fajnie. :lol: 8) Karka - jak Mumisiowi tyłeczek zarasta. :o :lol: Pewnie dlatego yorczek się pomylił. :lol: (do tej pory było jasne - kierować się w stronę łysego :lol: ). A co do barbetów - błagam, jeśli coś o nich wiesz, daj mi znać na priv! Ja znalazłam w sieci tylko francuskie strony, a ja francuskiego ni w ząb... :cry: Szkoda, że są to tak ekstremalnie mało popularne psy... :cry:
AnkaW Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 [quote name='Eclairs'][quote name='AnkaW'] ... moja siostra ma taką suke Zuzę. :lol: Jaka śliczna dziewczyna! Eklerek w zupełności popiera zapędy Gizma i prosi żeby przekazać, że on i bez cieczki jest bardzo zainteresowany :wink: Niestety Zuzka wiosną idzie do sterylizacji :cry: gdyż w domku ma się pojawić drugi erdelek - pies. A szczeniaczków żadną miarą nie chcą mieć. :wink:
AnkaW Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Witaj Karka i dzięki za świetne zdjęcia. Mumiś szczęśliwy, ale dooopka już mu zarosła :cry: i nie ma takiej pluszowej. Ja chyba mam coś :oops: z tym oglądaniem psów z tyłu. :stupid:
anushka Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 AnkaW napisał(a):Ja chyba mam coś :oops: z tym oglądaniem psów z tyłu. :stupid: bo masz na imię tak jak ja :lol: a ja to się lubuję w karkowych dooopkach :eating: (wygolonych :evilbat: )
AnkaW Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Ania-k - No to mamy swój dooopkowy klub - :lol: :lol: :oops:
marta&paco Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Gosia Luczkowa ! Po pierwsze, to chyba byly pierwsze zdjecia Luki (te z treningu), gdzie mala jest choc troche brudna :wink: Co do francuskiego ... to moze ty nic w zab, ale dla mnie to jest praktycznie 2 jezyk, wiec jak cos znalazlas i chcialabys tlumaczenie, to sie moge pobawic :fadein: A do tego ide w slady Eklersa, tez zaczynam miec brzuch, tyle ze na razie nie mam az takich skokow nastroju, za to zasypiam wszedzie. :lol: Co do Pakula, to zrobil sie cwaniak duzy, srednio posluszny, ale niezmiernie kochany. Zrobilam mu straszna krzywde i obcielam szczenieca siersc : wyglada jak 7me nieszczescie. Pozdrowka, czytam was raczej regularnie, ale z pisaniem gorzej :(
Alutka Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Eklairs jak się pokazałaś to zaraz nasze cuda najukochańsze ruszyły :buzi: Widać hasło " do mnie " nie tylko działa na Eklerka. :bigok: Karka wstawiła swoje rozrabiaki. które że tak powiem mają niezwykłe poczucie humoru i temperament :multi: :Dog_run: Obie Anie natychmiast założyły klub dooopkowy :klacz: No i odwiedziła nas z Francji Marta. Martusiu nie martw się włos Pakula szybko odrośnie a Ty troszeczkę odsapniesz od czesania. :hmmmm: :D dobrego nigdy za wiele
Karka Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Gosia niewiele mogę Ci pomóc bo tyle wiem co sama się gdzieś po stronach w necie dogrzebię ,w gazetach doczytam . Bardzo się cieszę z doopkowego klubu Ań :wink: :) Mumek zarasta bo z reguły jest tak ,że na początku właściciele jakoś nie mogą się przekonać ,że zimą psiak nie zmarznie nawet ostrzyżony .Więc i Muminowe ludzie mają takie obawy . Eklersiku ucałuj Monusię i od nas :P Marta fajnie ,że wpadłaś :D a może nam pokażesz swojego chłopaka :roll: o jakąś foteczkę bardzo prosimy :modla:
marta&paco Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Alutka, ale nas podsumowalas :lol: A Karka, moc to ja pewnie moge jakies zdjecia pokazac, tylko sie musze doksztalcic i wreszcie zebrac do k... :cry: Jakby to sie jakos tak cudownie myslami dawalo przeniesc (sorki, ale bardzo lubie H. Pottera :wink: ), to bym was zalala jego zdjeciami.
Alutka Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Karka a ja myślę, że nadmierna troska nie zaszkodzi. Ten centymetr czy dwa. pupce mogą dodać uroku. :gent: Tymbardziej , że lewek w klasycznej fryzurce, czy na sznaucerka zawsze ładnie i elegancko wygląda. :B-fly: :D dobrego nigdy za wiele
Alutka Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Martusiu ! zalewaj nas zalewaj ! i zdjęciami i swoimi wrażeniami Pisz jaknajwięcej , bardzo jesteśmy ciekawi Twoich odczuć, przygód itp. Na yorkach koresponduje mieszkanka Turcji ( Istambuł) i dzieli się nawet przepisami kulinarnymi. I powiem Ci, że raz upiekłam ciasto bananowe wg. jej przepisu było pyszne . :tort: :sweetCyb: :D dobrego nigdy za wiele
marta&paco Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 to ja wam moge dac przepisy na roznorakie tarty :D
Karka Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 Marta to może podeślij do mnie fotki Paco a ja wstawię na dogomanię :) Alutka a ja bym bardzo prosiła o przepis na ciasto bananowe :multi: :multi: uwielbiam banany :)
Cockerek Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 A JA CHCĘ FOTKI LUCZKI !!! Gosia, zapodaj nam tu kilka fotencji, please! :P ps. nie lubię bananów, bleee 8)
Alutka Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 Karinko ! to ciasto babanowe różni się od naszych wszyskich ciast przede wszystkim tym, że zamiast mąki są bananyplus inne składniki, Z tego się robi taka masa o gęstości mocno skwaszonej np. śmietany. I po upieczeniu jest jakby to określić no mokre nie takie suche jak nasze. Długo się trzyma i nie wysycha. Jest w nim dużo bakalii. Jeśli Cię to interesuje dalej to poszukam przepis, ponieważ turczynka uprzedzała, że składniki muszą być bardzo dokładnie odważone. :tort: Martusia dawaj przepisy na tarty ! A Tobie smakują ? :eating: :D dobrego nigdy za wiele
Recommended Posts