Alutka Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Witaj Kasiu ! już się martwilismy że nic nie piszesz a Ty sie poprostu wczasowałaś. To się chwali. Mieliście pogodę ładną ? i napisz czy było ok Jak się czujesz ? :buzi: :hand: Tak Karinko w nowy psie jesteśmy my. Nawet nie wiem kiedy ktoś zrobił to zdjęcie.Zawsze wokół nas jest dyżo fotografujących, ale gdyby powiedział że do gazety to bym ich jakoś inaczej ustawiła a nie tak byle jak.( albo bym się w ogóle nie zgodziła ) :fadein: :D dobrego nigdy za wiele
Karka Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Alutka nie ma się czym przejmować takie naturalne fotki najcześciej w sposób prawdziwy i nieprzekłamany ukazują urok psa 8) A dziewczyny wyszły tam bardzo ładnie :D Wind dziękujemy w imieniu Mumy i jego rodzinki 8)
Alutka Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Dzięki Karka Ty zawsze potrafisz pocieszyć. :P Ciekawa jestem czy w przyszłym roku zobaczymy się na wystawach. Bardzo bym chciała. Do Katowic trzeba już zgłaszać, bo przyjmują tylko 3.500 - psów. :shock: :D dobrego nigdy za wiele
Gosia_i_Luka Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Karka, a Wy się nie wybieracie może w przyszłym roku nad morze na wystawy? Luty-Gdańsk i dwie wakacyjne-Gdańsk i Gdynia - jest w czym wybierać. :D A miałabym wreszcie okazję poznać Ciebie i lionki! :roll: :D
Karka Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 :o zrobili ograniczenie ilości zgłoszonych psów :o dzięki serdeczne za informację :calus:
Karka Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Gosia ja się dużej wody boję :lol: a tak serio to ja jestem niezmotoryzowana i trudno coś planować :roll:
bos Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 Dziwczyny, brawo za fotki:klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: Luka jest b.ładną sunią. Jak ty Gosia wracasz z nią do domu po szkoleniu w deszczu. :question: Ona chyba kolorem dorównuje Derysiowi i Bazylemu, no bo Hugo ma wyższe zawieszenie :D :D :D Wid - mała jest powalająca :D :D :D a ten aport ją nie przewrócił :D :D :question: :D Ale to bardzo fajnie że szkolicie swoje pociechy. Tak trzymać :kciuki:
Gosia_i_Luka Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 Bos :o Jak miło Cię tu widzieć. :lol: Jak na razie udało nam się uniknąć szkolenia w deszczu. Choć w niedzielę było bardzo mokro - miała wtedy ubrany kombinezon. 8) A po szkoleniu wygląda jak 7 nieszczęść - dokładnie do połowy jest CZARNA (w dosłownym tego słowa znaczeniu :lol: ) - tylko głowę, ogon i grzbiet ma względnie biały. :wink: Chociaż ostatnio postanowiła się na placu w czymś wytarzyać, więc łebek do połowy też był czarny. :roll: W domu idzie od razu do wanny i spłukuję z niej tonę piachu i błota... :lol: Na szczęście dość łatwo z niej to schodzi. Ale z zazdrością patrzę na Didi, która też jest biała, ale jej sierść praktycznie wcale brudu nie łapie. :roll: A Lukę rozbestwiłam tym szkoleniem i teraz nie chce mi skubana do domu wracać po spacerze "na siusiu" (czyt. "spieszę się na zajęcia" :wink: ). Zapiera się wszystkimi czterema łapami i patrzy na mnie pytająco: "nooo cooo??? Ja chcę jeszcze połazikować!!! A może pójdziemy na boisko???? Nooo chooodź na boisko, chooodź!!! Masz piłkę?? Masz??" :roll: :lol:
Gosia_i_Luka Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 No właśnie - gdzie nasza Agnieszka i Pascalek?? :roll:
Daga_i_Oskar Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 ale śliczne zdjęcie i słodko do siebie przyytuleni :)
Agnieszka76 Posted October 20, 2005 Author Posted October 20, 2005 Witajcie! Ja właśnie wróciłam z dwudniowego szkolenia- bardzo intensywnego, więc padam po prostu! Pascalek siedział z Pankowcem i szalał sobie nieźle! Gosia, gratuluję sukcesów, Karka, super zdjątko! Mam nadzieje, ze Pascal nie opuścił się przez te dwa dni ! JUtro dam mu "wycisk" :wink:
Gosia_i_Luka Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 Aga, pytałaś kiedyś, czego mogłabyś jeszcze nauczyć Pascala. Tutaj masz różne pomysły na sztuczki i nietypowe umiejętności: http://members.westnet.com.au/b-m/rozdzial_05/rozdz05.htm Powodzenia! :D I koniecznie zdawaj nam relację z postępów szkoleniowych Pascala! :D
JustynaJK Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 ooo nie wiedziałam,że ta książka jest dostępna w necie :) ale ja tam wolę oryginał :D
Agnieszka76 Posted October 21, 2005 Author Posted October 21, 2005 Witajcie! Gocha, dzięki za przysłanie tych cwiczeń dla psa! Na pewno zaraz je wykorzystam! :D
Alutka Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 :hmmmm: Szumią góry szumią lasy, gdzie się nam podziały nasze dobre czasy ? :placz: :Help_2: :D dobrego nigdy za wiele
zachraniarka Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Ello tu na bolończykach! Wpadłam wrzucić fotki Luki ze szkolenia, niestety w ruchu wyszły poruszone :( Fotki są autorstwa Ali. Uroda i mądrość idą w parze- Luka to żywy dowód Smakol za dobrze wykonane ćwiczenie- mniam A tu już poruszone, ale za to jakie dynamiczne zdjęcie chodzenia: Pozdrawiam wszystkich!
Ki-wi Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 Uroda i mądrość idą w parze- Luka to żywy dowód Nic dodac nic ujac :lol: :lol: :lol: Swietnie Luka wszyla na tej focie.Ostania fota ,choc rozmazana ,ale widac jak Biala wpatrzona w swoja pancie, idzie przy nodze :o My tez lecimy zaraz na trening (narazie tylko,chociaz moze az posluszenastwa :roll: ) :ylsuper: :question: :question: :question: A jeszcze tylko pytanie do zachraniarki,moj maz twierdzi,ze pies nie powinien za wszesnie chodzic na tresure,bo to szkodzi jego psychice...czy cos w tym jest czy moze sie myli???
Cockerek Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 Gosia, ale ty masz mądrego pieska :o . A do tego taka piękna :angel: (nawet jak troszkę podwozie ma przybrudzone :lol: ) Buziaczki dla niej ode mnie i od Toffika i małej Nelci :P
Gosia_i_Luka Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 Zach, dzięki za wklejenie foteczek (Ali - dzięki za wykonanie! Fotka siedzącej Luki jest jedną z ładniejszych, jakie ma!!! :buzi: ) Dzięki również za komplementa, choć są trochę na wyrost. :wink: Czy ona taka piękna... :roll: krzywy zgryz, krzywe nóżki, brązowy nosek... :roll: :wink: Ale i tak kocham tego mojego małego defekta. :lol: Niedawno wróciłyśmy z placu - biała z CZARNYM podwoziem (Cockerek - ta fota była robiona na samym początku - brudne łapki to dopiero preludium do tego, w jakim stanie ona WRACA 8) :lol: ). Dzisiaj ćwiczyła całkiem, całkiem, choć dostałyśmy polecenie przyuczania do warowania na mokrej trawie :roll: :lol: . No i cały czas pracujemy nad tym, aby biała szła jak najbliżej mojej nogi... Ale najważniejsze, że ona większość ćwiczeń wykonuje z radością (noo... może oprócz warowania na mokrej trawie 8) ).
Agnieszka76 Posted October 22, 2005 Author Posted October 22, 2005 No ładnie Goisa mówisz na Lukę! Mały defekt! :wink: Pascalek miał dzis 1 kapiel w życiu- wpadł mi (tzn wskoczył z rozmachem) w miskę z brudną wodą po myciu podłóg, więc stwierdziłam, ze skoro i tak jest mokry to go wykąpię. Jak on to dzielnie zniósł- siedział sobie w wannie i ani pisnał. Gorzej było z suszarką- wystraszył się warkotu i cały sie trząsł. Teazr szlaeje z piłką . Mam nadzieję, że się nie przeziębi- na dwór nie wychodziny, okna pozamykane no i dostaje codziennie cebion..Ale to jest mały rozbójnik, mówię Wam :)
zachraniarka Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 Ki-wi napisał(a):A jeszcze tylko pytanie do zachraniarki,moj maz twierdzi,ze pies nie powinien za wszesnie chodzic na tresure,bo to szkodzi jego psychice...czy cos w tym jest czy moze sie myli??? Mój młodszy psiur rozpoczął szkolenie w wieku 10 tygodni. Odwiedza 3 razy w tygodniu plac związkowy, gdzie ćwiczy posłuszność, a drugie 3 razy straż pożarną, gdzie przysposabia się do bycia ratownikiem. Czy szkodzi mu to na psychikę? Być może, bo totalny świr z niego. A tak na poważnie to może Gosia napisze z 3 zdania o Ludwiczku jak to wygląda z boku, bo moje zdanie może być nie obiektywne :roll:
zachraniarka Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 Acha dodam tylko, że bardzo żałuję, że z moim starszym psem nie zaczęłam szkolenia tak wcześnie. Spowodowane to było takimi właśnie opiniami, że pies musi do szkolenia dorosnąć..
AnkaW Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 Mnie też wydaje się że naukę należy rozpocząć jak najwcześniej. Maluchy szybciej się uczą, później mają co prawda młodzieńczy okres buntu i totalnej głuchoty, ale chyba szybciej powracacją do normalności :roll: i wszystko sobie przypominają. :lol: Ale Luka ślicznie wygląda i jaka zdolniacha :lol: :lol: Gosia gratuluje.
Agnieszka76 Posted October 23, 2005 Author Posted October 23, 2005 Witajcie! ja też jestem za jak najwcześniejszym szkoleniem. Pascal już umie siadać, leżeć i dawać łapę na komendę, ale to dopiero początek! I dzięki tym szkoleniom dużo łatwiej mi nad nim zapanować :D Nad za późno szkoloną Pusią niestety się to tak łatwo nie udawało
Recommended Posts