anushka Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 AniaW hehe filmik świetny,dobrze,że to są "grzywki" bo jakby były to pitbulle lub inne :wink: to ja bym nie chciała widzieć końca tej walki :lol: i jak one tak walczą o kosteczkę to ja nie chcę widzieć walki o mięsko :wink:
Gosia_i_Luka Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 Anka - ooo tak, morelowe bolończyki, czarne golden retrievery i szylkretowe kocury. 8) :lol: Filmik suuuper! Mam nadzieję, że głowa Gizmola ocalała. :roll: :lol: A ja uciekam, bo mam jeszcze sporo tekstów do czytania... Wogóle dziś taki zabiegany dzień. :roll: Ale... dziś zrobiłam z siebie członka Związku Kynologicznycznego! :lol: Mam legitymację i prawo do noszenia odznaki. 8) :lol: :lol: :lol: A to wszystko po to, żeby mieć taniej obedience. :wink: Chociaż zmobilizowało mnie to do tego, żeby wreszcie pójść za 2 tygodnie na sekcję chartów i może zacząć piąć się po związkowych szczeblach ku oszałamiającej karierze sędziego kynologicznego. 8) :wink: :lol:
AnkaW Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 Głowa Gizmola ocalała :lol: A ja od roku należę do Zwizku Kynologicznego i legitymacji jeszcze nie dostałam :cry: I jeszcze jeden "Przyjaźń" Gośka nie wiem czemu nie chce Ci się otworzyć :cry:
Gosia_i_Luka Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 Anka :angel: :angel: :angel: Moja Luka identycznie kładzie głowę na mojej stopie - koniecznie potem tak samo głęboko wzdycha! :lol: A co do legitymacji... dziwne... mi dali od razu, całe zapisywanie się trwało może 5 minut. :)
Agnieszka76 Posted October 17, 2005 Author Posted October 17, 2005 Ania, super filmy! Gosia, wiesz co- Ty jesteś do roli sędziego kynologicznego stworzona! Najważnejsze, to znaleźć fajny sposób na życie :D Ja staram sie opanowac szleństwa Pascala- chyba Pankowiec go porządnie nie wymeczyl, bo wscieka sie jak głupek mały. Próbował sciągnać obrus, na którym stała gorąca herbata...nieźle przećwiczę z nim czujne oko- potem przy dziecku będę już wiedziała, o co biega :wink: Nie możemy się genenralnie doczekac spacerków, wtedy to się dopiero wyszaleje!
Alutka Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 Filmik - bomba. To nie walka o kość tylko mały daje w kość Gizmolowi! Podziwiam Gizmola za jego cierpliwość. Fajne masz te naguski ! Wniosek to taki , "kto się lubi ten się czubi". :loveu: :D dobrego nigdy za wiele
Alutka Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 Karka- psi sex w łóżku ? Tego jeszcze nie było ! :buzi: :iloveyou: :D dobrego nigdy za wiele
Karka Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 Filmiki super :angel: Ania mamy taką samą pościel :lol: Muszę spróbować taki filmik zrobić może się uda to także wkleję 8) No Gosia skoro jesteś już członkiem :wink: i masz legitymację to bierz się do pracy :) Alutka żadnego seksu psiego nie było :roll: to tylko fascynacja psią dziewczynką /bez podtekstów/i najlepsze miejsce do zabawy było po prostu na łożku :lol: Na co dzień Mumiś ma dwie wielkie "baby" koło siebie więc jak się trafiła mała , dlugowłosa suczka do zabawy to stracił głowę :wink: dla niej
Alutka Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 Karka napisał(a): najlepsze miejsce do zabawy było po prostu na łożku :lol: jak się trafiła mała , dlugowłosa suczka do zabawy to stracił głowę :wink: dla niej Masz całkowita rację " najlepsze zabawy są na łóżku " :hmmmm: :D dobrego nigdy za wiele
Tomek67 Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Doberek :P Co za klimaty różowo-pościelowe się ze mną rozminęły wczoraj :( :wink: :lol:
anushka Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 fajne te filmiki,dobrze,że ktoś znalazł na to sposób :lol: Muminkowe fotki śliczne,te z warkoczykami też boomba,moze i Karka się zdecyduje na filmik?? :wink:
Cockerek Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Aniu, ale masz fajne pocieszne grzywki :angel: To nie psi seks tylko mizianki :P Gosia, powodzenia we spinaczce po drabinie :P ;)
AnkaW Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 Dzieki za pochwałę mojej twórczości reżyserskiej :lol: i gratulacje dla aktorów :modla: Gosia - super będzie mieć znajomego sędziego na wystawach :wink:
Eclairs Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Gosia&Luka napisał(a):Eclairs - witaj!! :D Już się za Tobą wszysycy na bolończyku stęskniliśmy! :D A u Agi nie lada niespodzianka (ale niestety nie Pusia :cry: ), więc szybko biegaj na "nasze cudo"! :) A Eklersik... dzięki Bogu, że tak dobrze wszystko się skończyło... Miał chłopak szczęście! No to szybko przybiegam na bolończyka i ... oczom nie wierzę! Agnieszka ma psa! Śliczny czarny pudelczak :angel: :smilecol: Buziam wszystkich pourlopowo i zabieram się za nadrabianie zaległości! Ale widzę, ze tu za mną nie bardzo tęskniliście :(
Gosia_i_Luka Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Eclairs napisał(a):Gosia&Luka napisał(a):Eclairs - witaj!! :D Już się za Tobą wszysycy na bolończyku stęskniliśmy! No jak to nie?? :roll: :wink:
Gosia_i_Luka Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 http://lib.store.yahoo.net/lib/glamourdogstore/toby-big.jpg :roll:
Eclairs Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 O Bosche!!! Ale biedactwo :shock: Psinka nie wygląda na zbyt szczęśliwą. Nie powinnaś pokazywać mi takich zdjęć - bo już zaczełam planować w co przystroję Eklerka po powrocie z pracy :diabloti:
Gosia_i_Luka Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Eclairs... 8) :lol: :lol: :lol: Tu masz parę pomysłów :lol: http://www.glamourdog.com/dog-clothes.html szczególnie polecam dział 'costumes' 8)
Gosia_i_Luka Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Wróciłyśmy z treningu. :D Dziś jestem bardzo zadowolona. Udało nam się być jako pierwsze, więc miałam czas, by przez klikanaście minut nakręcać Lukę na piłeczki, które specjalnie wzięłam po to, żeby ją odstresowywać. I zdały egzamin na szóstkę! Luka była skupiona na mnie, już o wiele bardziej zrelaksowana. Nagradzałam ją albo smakolem, albo nagłym wyrzuceniem piłeczki, więc musiała skupiać się baaaardzo. Ogonek miała przez większość czasu u góry. Nawet slalom pomiędzy psami zrobiła patrząc się na mnie (nawet Asia nas pochwaliła :lol: ). Ćwiczyła ładnie. :D Jestem zadowolona. :D Pieski powoli poznaje, już nie boi się tak bardzo szczekania Derylka. Myślę, że będzie coraz lepiej! :D Myślałam, że po 3 godzinach poza domem wróci i padnie. Ale moje nadzieje okazały się płonne - właśnie odstawia cyrk z piłeczką. :roll: Co ja sobie kupiłam? :roll: Terriera?? :wink: :lol: Ale kocham ją taką baaaardzo, mój szalony bolończyk sportowy! :angel:
Wind Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Gosiu, Bardzo sie ciesze z Waszych postepow i ogromnego zapalu do pracy :D To bardzo fajne co piszesz i czytam takie posty z prawdziwa przyjemnoscia :-) Po cichu licze na to, ze jak bede na wczesnych wakacjach nad morzem to uda mi sie z Toba spotkac i poznac Luke :-) A my mialysmy trening we wtorek :-) Tez bylo bardzo fajnie i w koncu zrobilysmy kolejny krok do przodu :-) Maja z aportem zaczela wracac juz prawie idealnie po linii prostej, a nie jak dotychczas z lekkim lukiem w prawo :-) Bardzo ciesze sie z tych drobnych sukcesow, bo na pozor wszystko umiemy, ale to wszystko wymaga caly czas precyzyjnego dopracowania, a jak wiadomo z tym jest najtrudniej i to trwa najdluzej :-) Co do pileczki to ulubiona nagroda Majutka ... chociaz grillowanym indorem tez nie pogardzi :D
Karka Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Najpierw całus na powitanie dla Eclairs :calus: Tęskniliśmy bardzo i fajniutko ,że się pokazałaś :) Gosia miałam pytać kiedy znowu trening a tutaj Twoja relacja :o co z a niespodzianka :) A widzisz niepotrzebnie martwiłaś się na zapas Luka potrzebowała z pewnością czasu na oswojenie się z nowym otoczeniem .I tak sobie myślę ,że może Ty byłaś trochę zestresowana /zdenerwowana tym by nie dać plamy i udzielało się trochę Białej. Dzisiaj jak widać zachowywała się super :P No to jestem z Was bardzo dumna :wink: :) Ważne ,żeby te treningi przynosiły oby Wam frajdę . A gdzie się podziała Agnieszka z Pascalem :hmmmm: pewnie uczą się nowych sztuczek :D Tomka i Alutki także niet :( Alutka no właśnie w nowym numerze "Psa" jest fotka Uncji i Mysi czy tak?
Gosia_i_Luka Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Wind, też baaardzo chciałabym Was poznać!! :D I zobaczyć, jak Majeczka pracuje! :D Postępy Luki są dla mnie największą satysfakcją, żadne inne osiągnięcie mnie tak nie cieszy! :D My zawsze miałyśmy problem z komendą "noga". Luka zawsze okrążała mnie i siadała pod pewnym kątem do nogi - czasami nawet 45 stopni. :roll: Próbowałam różnych metod - stawałam blisko ściany, blisko patyka wbitego w ziemię, znalazłam też metodę "na gruszkę" (pies ma podążać za smakołykiem i ustawia się go w prawidłowej pozycji), ale NIC nie skutkowało. A wystarczyła tak banalna rzecz, którą podpowiedziała nam nasza nieoceniona zachraniarka, jak trzymanie smakołyka na wysokości Luki nosa, ale blisko lewej nogi (rękę mam trzymać wzdłuż nogi)! Parę prób i Luka już w większości siada prawidłowo, blisko! :D To jest nasz pierwszy duży sukces! :D
Karka Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Gosia mając tak dobrego nauczyciela szybko zrobicie postępy :) A ja wlepię jeszcze na wieczór Mumę ze swoim kotem Maćkiem do którego długo , długo nie mógł się przekonać ale teraz jest już pelna przyjaźń :ylsuper:
Wind Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Gosiu, No wlasnie! Nieocenione sa rady trenera! Ja rowniez dostaje, z pozoru proste rady a jakze cenne! :-) Na wiele, lub prawie wszystkie :oops: wcale bym nie wpadla, gdybym ich po prostu nie uslyszala. Dlatego tak bardzo cenie sobie indywidualne lekcje, na ktorych Agnieszka poswieca sie tylko mojemu psu i mnie :-) A my z komendy "noga" zrezygnowalysmy :D Maja potrafi ja wykonac, ale dazymy do maksymalnej szybkosci psa ... tak ze trenujemy dostawianie zadu Majutka od przodu :D Karka, Alez piekna milosc psa z kotem :-) Zdjecie cudowne! :-)
Recommended Posts