Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No trochę głupawo tak się chwalić :oops: ale jest taka myśl Gottholda Ephraima Lessinga "Tylko ciesz się ze mną.Tak smutno jest samemu się cieszyć" a ten białas to mój wielki powód do radości .
Jutro jego brat ma debiut na wystawie jestem bardzo ciekawa jak zostanie opisany .Jego właściciele też mają małego stresa :-? Torek to wulkan energii .

Posted

Ech, Karka, jak jest czym, to trzeba chwalić się na całego!! :lol:

Co do jedzenia - Luka też ma niezły apetyt - chyba rzeczywiście zima się zbliża... :roll: Chociaż muszę przyznać, że uwielbiam zimę (ale tylko tą śnieżną i mroźną - żadnych pluch!). Jesień też ma swoje uroki (byle nie padało :wink: ) - ale NAJGORSZA dla mnie jest szybka ciemnica - jak o 14.00 robi się szaro, to ja zaczynam mieć depresję... :roll:

Posted

A ja nie trawię zimy :x kocham ciepełko .Jak sobie pomyślę o szarych, krótkich dniach , pluchach i na okrągło brudnych psach to już zaczynam mieć depresję :roll:

Posted

Karka napisał(a):

Ania W ciesz się ,że masz odkurzacza a nie niejadka :) Moje też wciągałyby w siebie stale coś :evilbat: ja wogóle nie wiem co to jest pies niejadek i kapryszący :-?

Ania W ja też mam takie psy żarłoczne jak pisze Karka. Ale trzymaj
rekę na pulsie. Psy też mają bulimię.Wiem to z doświadczenia. Moja 11-
letnia pudelka średniaczka ( już nieżyjąca ) spała z głową w misce.
Była strasznie gruba i wiecznie głodna. Przeżyłam tragedię. :(

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

Karka na jakiej wystawie Mumisia brat będzie debiutował ?
Mumiś chyba czuje sympatie do tej biednej dziewczynki w czerwonej
bluzeczce myślę, że z wzajemnością, Dużo tam jest tych dzieci ?

Posted

Karka ja chcę jak najwięcej jego fotek,widać,że mu to doskonale pasuje :o :o ta jedna dziewczynka tak uroczo się uśmiecha a druga aż "zaniemówiła" wzrokiem jak na niego patrzy :lol: to taki balsam dla duszy...Mumin-Terapeuta :angel:
Tomek a ja się zastanawiałam kto to jest "Aniuka" :o dopiero po chwili zaskoczyłam :wink: więc nie dziwcie się,że nie zajarzyłam co to jest "przerywany koń" :evilbat:

Posted

Alutka napisał(a):
Psy też mają bulimię.

Pierwsze słyszę... :o Wymiotują potem z przejedzenia??

Alutka napisał(a):
Wiem to z doświadczenia. Moja 11-
letnia pudelka średniaczka ( już nieżyjąca ) spała z głową w misce.
Była strasznie gruba i wiecznie głodna. Przeżyłam tragedię. :(

Hmm... a nie myślałaś o tym, żeby karmić ją np. suchym żarciem w wersji light, do tego więcej ruchu... Może jakieś zajęcie, szkolenie... Karmienie zawsze o tych samych porach, małe porcje... Czy ona była pod kontrolą weta? Miała stwierdzone problemy z metabolizmem, może złe wchłanianie?? W dzisiejszych czasach pies nie je tego, co upolował - to właściciel wyznacza mu porcje. :roll:
Bardzo mnie to ciekawi, bo serio, pierwszy raz słyszę, żeby pies chorował z przejedzenia, ja bym to nazwała otyłością, ale do tego zwykle doprowadza właściciel. Chyba że sunia rzeczywiście była chora, do tego wysterylizowana (?)

Posted

:laola:
Alo! Zajęta sprawami zdrowotnymi i przygotowaniem Eklerka do dzisiejszej krajówki terierów długo się nie pokazywałam :oops:
Ale jak napisała Karka "smutno cieszyć się samemu" to cieszcie się proszę razem ze mną!
Moje jeszcze 9-ciomiesięczne maleństwo podczas swojego debiutu w klasie młodzieży nie tylko wzięło Zwycięstwo Młodzieży ale po porównianiach Eklersik dostał BOBa! :multi: Szkoda, że nie widzieliście mojej miny, chyba nikt w promieniu mili nie był równie zaskoczony. W dużych rasach (późno dojrzewających) Zwycięstwo Rasy dla szczeniakowatego młodzieżowca nie zdaża się często! :D
Chyba ciągle jestem w szoku! Szczególnie, że konkurencja była spora - 9 psów. Młody dostał śliczny puchar i pierwszy w życiu medal. A do tego nadaliśmy mu nowe imię - Bobek :wink:

Posted

Eklersiku :multi: :multi: Bravo , Bravo :BIG: dla Eklerka-Bobka :D Wirtualnie :drinking: za Wasz sukces .To jest piękna sprawa gdy młody psiak wygrywa rasę .Bardzo , bardzo się cieszę .Mam tylko nadzieję ,że Twoje problemy zdrowotne nie są poważne :roll:
Alutka Ettorek gdzieś w Czechach jutro się pokazuje bo On teraz pepik :wink: ale szczerze mówiąc nie wiem ta wystawa . Jutro będę wiedzieć bo mi zaraz zadzwonią po ocenie zdać relację na gorąco.

Posted

Eclairs - WOOOOW!!! :o :BIG: :BIG: :BIG: :BIG: WIELKIE GRATULACJE!!! Będą fotki?? Chciałabym to zobaczyć! :D Wyściskaj Bobeczka ode mnie! I ja przez swoje gapiostwo przegapiłam spotkanie z TAKIM erdelem! :lol: :lol: :lol:

Alutka - niekoniecznie suche, mogłoby być też gotowane niskobiałkowe... :roll: Ale OK - nie drążę, bo mam dziś średni humor i nie chciałabym napisać czegoś, czego bym potem żałowała. :wink:

Posted

Eclairs - wielkie gratulacje, to cudownie :lol: :lol:

Nie wiem czy Gizmol ma bulimie ale raczej nie, ale ma na pewno szybką przemianę materii. Musi zjeść min. 3 x dziennie, choć po trochu, bo jak ma pusty żołądek wymiotuje żółcią. Zmieniłam mu teraz suchą karmę, bo mam wrażenie że ile zje tyle wyrobi :oops: Najgorsze jest to żebractwo, któremu nikt w domu nie może się oprzeć.

Posted

Eklerku - bobiku szczęsciarzu. Wiedziałam , że tak bedzie jak tylko
rzuciłam okiem na Ciebie. Przypomnij sobie ja Ci to przepowiedziałam
na setnej stronie . Jesteś piękny jak Twoi Pańciowie. Nie może być
inaczej. :laola: Serdecznie Ci gratulujemy. Odniosłeś naprawdę
duzy sukces !!!!!!!!!!!! :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz:
Jest to ogromna radość i przyjemnośc. Tak trzymać !!!!!!!!!!!!!! :olympic:

Posted

Dziękuję Wam bardzo za gratulacje!!!
Siędzę i patrzę na pierwszy Eklerkowy Puchar i nie mogę dojść do siebie. Oczyma wyobraźni widzę już te półki i regały uginające się pod następnymi :wink: A tak na poważnie, to bardzo cieszę się z takiego fajnego początku prawie dorosłych startów Eklerka. Jutro jedziemy jeszcze na krajówkę do Świętochłowic (oddział Chorzów). Wszyscy jesteśmy już bardzo zmęczeni emocjami a głównie tropikalnym upałem i zaduchem, tak więc nie wiem jak będzie jutro :-?
Alutka! Przepowiedziałaś nam sukces na setnej stronie - przyznaję rację i potwierdzam tylko z tą pięknością po Pani już cosik się nie zgadza, bo Eklerek chudziutki i zgrabniutki a ja z tygodnia na tydzień coraz to większa i większa! Do lutego to chyba pęknę :lol: :wink:

Posted

[quote name='Eclairs'] a ja z tygodnia na tydzień coraz to większa i większa! Do lutego to chyba pęknę :lol: :wink:
Eclairs ale będziesz coraz piękniejsza :) a "pęknąć "to i tak musisz bo innego wyjścia nie ma :wink: :lol: Ciepły :buzi: dla WAS

Posted

Witam wszystkich ! :P
Czy wiecie, że u nas nie padało chyba ze dwa tygodnie? Wszędzie w Polsce lało, padało, kropiło albo mżyło chociaż - u nas null, czyli zero :evil: Pewnie niedobre baby tu mieszkają, co nie Wuanka? :lol: :wink:

Posted

Eklerkowi serdecznie gratulujemy!!! BOB-a no i powiekszającej sie objętości, ma sie rozumieć :BIG: :lol: :wink: Z tego tytułu obiecuję, że będę nieprzyzwoicie grzeczny i uprzejmy, zaskakująco szarmancki i opiekuńczy, nadskakująco życzliwy itepe itede... :lol: :wink: Po prostu nie będę sobą :evilbat: :lol: :lol: :lol: :wink:

Posted

Wiecie co? Jak patrzę na Carmen, to widzę, że jednak wizyta u Pani Fryz przyniosła nieco więcęj pozytywów. Otóż psiura jest obecnie kwadratowa. Po drugie - przez ponad tydzień utrzymuje bardzo ładną biel (bileszą niż zazwyczaj po domowym kąpaniu przedwystawowym). Po trzecie - tam gdzie była podcieta - włos pięknie sie skręca. Wiem, że przed nastepną wystawą wizyta musi być najpóźniej w piątek, a nie w sobotę o 13-tej jak ostatnio. Najbardziej to się cieszę ze skwadracenia :multi: . A może urosła? :wink:

Posted

Em-ka pytałaś czy nie poznałyśmy się Kielcach - niestety w tym roku nie byłam w tym mieście na wystawie :nonono2: Liczę jednak na to ,że prędzej czy później będę miała okazję poznać Twojego czarnuszka :)

Tomek trzymam Cię za słowo i wierzę ,że bedziesz grzeczny i miły wobec Eklerkowej pańci 8)
Widzisz a jednak wizyta u Pani Fryz wyszła w pewnym sensie na plus Carmen. Ja myślę ,że przecież ona się jeszcze rozwija więc i proporcje ciała mogą się lekko zmienić. I skoro włos nabiera skrętu to są powody do radości :P

A wogóle to mnie nosi bo zaczęłam ograniczać palenie i chciałabym rzucić wogóle . Nie mogę sobie miejsca znaleźć :evilbat: i nie wiem co robić z rękami :evilbat: i czym się napychać .Nie wiem czy dam radę :wallbash:
Acha Ettorek na wystawie dostał piękny opis ,wszystko super tylko za karę ,że sobie podskakiwał zamiast iść :lol: :lol: dostał tylko obiecującą :lol: :lol:

Posted

Karka napisał(a):
....A wogóle to mnie nosi bo zaczęłam ograniczać palenie i chciałabym rzucić wogóle . Nie mogę sobie miejsca znaleźć :evilbat: i nie wiem co robić z rękami :evilbat: i czym się napychać .Nie wiem czy dam radę :wallbash:
Acha Ettorek na wystawie dostał piękny opis ,wszystko super tylko za karę ,że sobie podskakiwał zamiast iść :lol: :lol: dostał tylko obiecującą :lol: :lol:

... tylko nie opitol następnego psa :evilbat: :lol: :D :wink:

Gratulacje dla Ettorka-wesołka :wink: :D

Posted

Wróciliśmy z 45 chorzowskiej krajowej wystawy zmęczeni ale
szczęsliwi ! Nasza UN C J A Bielska Elita zdobyła I miejsce na BIS Weteranów. Przywiozła kolejny duży i piękny puchar.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...