Alutka Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Gośka napisał(a):Alutka nie chcę się z Tobą kłócić, ale ...no własnie :wink: Ja sie wogóle nie mam zamiaru z Tobą kłocić Gosiu to dyskusja ! Naprawdę nie czarujmy się, wystawa to pokaz piękności, a nie przegląd hodowlany, pies w centymetrowym włosie może dostać doskonałą ale nigdy nie będzie stał na pudle. Mam wrażnie ,że się nie rozumiemy po pierwsze wystawy to też przegląd hodowlany ( kiedyś były odrębnie teraz nie ) Po drugie : różnica między fryzurą papi a pomponami polega tylko na tylnej części psa i papi i pompony mają lwa. Po trzecie to przenieśmy się na pudle, bo zanudzimy bolończyki. :D dobrego nigdy za wiele
Gosia_i_Luka Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 [quote name='Alutka'] Dla mnie, pudlowego laika, pudel "bez pomponów" wygląda tak: http://www.vets.org.nz/images/TailDocking/Poodle.jpg Wszystkie pozostałe cięcia to dla mnie właśnie "pompony". :wink:
AnkaW Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Oj niedobrze niedobrze, Tomek tak za pracą tęsknił, że poszedł tam dzień wcześniej i zapomniał z niej wogóle ją przerwać :evilbat: :lol: i nas odwiedzić.
Frosh Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 [quote name='Gosia&Luka'] Dla mnie, pudlowego laika, pudel "bez pomponów" wygląda tak: http://www.vets.org.nz/images/TailDocking/Poodle.jpg Wszystkie pozostałe cięcia to dla mnie właśnie "pompony". :wink: To spodoba ci sie moja Rafcia, która jest obecnie zarośnieta i wygląda tak
Gosia_i_Luka Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 O o o, to jest to, co Gosie lubią najbardziej! :lol: Ja bym jej jeszcze stópki puchate zostawiła. :wink: Bardzo ładna pudlica! I widzę, że mamy ten sam gust obróżkowy - Luka ma identyczną (ale na zatrzask) i identyfikatorek też taki sam, złoty. 8) :lol: Jak masz jeszcze jakieś fotki Rafci, baaardzo bym prosiła (może być na maila) - jest cudna! :D W końcu zawsze mogę mieć erdelka i deera, które będę eksploatować wystawowo, i dużego, zarośniętego pudelka "domowego". :wink: :lol:
anushka Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 jakieś 20 minut temu podziwiałam Rafę na poodelkach,jest śliczna i ładnie wygląda "zarośnięta" booooziu jak ona wyrosła ,pamiętam Frosh jak nie mogłaś się na nią doczekać :o a tu już taka pannica :lol:
Gosia_i_Luka Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Właśnie udało mi się znaleźć nieco zdjęć Rafci na pudlach - jest dokłądnie taka, jak pudle, które mi się podobają - normalna. :wink: Bez urazy dla wystawiających, to tylko moja subiektywna ocena. :wink:
Frosh Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Rafa to teraz 21 kg psa - więc troche jej jest. Nie wiem ile ma w kłębie bo jej nie mierzę. Przed wystawą we Wrocławiu chcemy sie ostrzyc na federała, bo pomimo, że sie nie wystawiamy to idziemy towarzysko, mam nadzieję że nas wpuszczą. :D
Tomek67 Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Frosh - a rąbnijcie się z Rafą na skina. Może Was wpuszczą? :evilbat: :lol: :wink:
Tomek67 Posted September 8, 2005 Posted September 8, 2005 Oczywiście Frosh mam nadzieję, że złapałaś pasmo moich głupich żarcików. A jeśli nie to pardon. Słuchajcie babiszony - nie mogę być zbyt często tutaj, bo praca plus pierwszoklasność dziecięcia mojego plus dwa tysiące spraw innych, skutecznie odciągają mię od kompa. Sorki płaczące. :cry: Myślimy o Poznaniu :wink:
Karka Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 [quote name='Gosia&Luka']Karka, muszę Ci się przyznać, że trochę mnie zmotywowałaś tym strzyżeniem Napci. 8) :lol: Skoro ona może być obciachana, to co dopiero Luka 8) no i tak wyszło. :wink: No jasne i znowu wszystko na mnie :wink: Monituję o foteczki Luczki 8) Frosh Twoja panna jest ślicznusia :angel: mnie też się podoba duży pudel w takiej fryzurze a u mniejszych to podoba mi się najbardziej fryzura "puppy" i nic na to nie poradzę . 8) Tomek pierwsza klasa to bardzo poważna sprawa więc to wszystko wyjaśnia :) Ayeczka pozdrawia :fadein: i profilek :wink: i Mumiś ze swoimi koleżankami
anushka Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 jakie fotki śliczne :o :o a ta koleżanka Muminka w czarnej masce jest śliczna :o :o boomba :lol:
Alutka Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Mumiś choć troszeczkę zmęczony wygląda na bardzo szczęśliwego. Lwiczki lubią dzieci ? bo moja Bichonka przepada za dziećmi w przeciwieństwie do yorków. :multi: :D dobrego nigdy za wiele
Alutka Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Ayeczko dziękujemy za pozdrowienia. Jesteś sliczna i taka wesoła. :cunao: :D dobrego nigdy za wiele
Karka Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Taak moje lewki / prócz jednej/lubią dzieci a nawet więcej przepadają chyba nawet za dziećmi .Jak tylko mają mozliwość to podbiegają do dzieciaków po porcję miziania. Niedaleko zieleńca po którym najczęściej biegają jest szkoła i codziennie mają okazję do porcji zabawy z dzieciakami. Dzieci kojarzą się im tylko z przyjemnością . Alutka Ayka jest zawsze wesoła i pogodna to chyba mój ideał jeśli chodzi o charakter lewka .
Alutka Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Karka napisał(a): Dzieci kojarzą się im tylko z przyjemnością . Ayka jest zawsze wesoła i pogodna to chyba mój ideał jeśli chodzi o charakter lewka . I to też jest jedna z cudownych cech bichonowawych. :calus: :D dobrego nigdy za wiele
AnkaW Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Witam. Ja jestem w szoku. Chyba nadciąga sroga zima bo mój pies żre jak przerywany koń, dzisiaj zjadł nawet surową pierś z kurczaka, a surowizny nie tknął już chyba z rok czasu. Już nie wiem co mam z nim robić, cały czas jest głodny i niedługo będzie wyglądał jak wałek :evil:
anushka Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 [quote name='AnkaW']żre jak przerywany koń Ania jak "żre przerywany koń???" :o :o :o :lol:
Tomek67 Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Aniuka! To taki urok Stalowej Woli "Wielowsi". :evilbat: Wejdziesz między bloki, a tam - chodźwa, pójdźwa, zróbwa coś... :o No i teraz jeszcze ten przerywany koń :lol: :lol: :lol: WuAnka - Ty nie rób obciachu naszym stronom!!! :motz: :evilbat: :wink:
Sonya-Nero Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Karka robisz coraz ładniejsze zdjęcia :thumbs: :D
AnkaW Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Ania-k - to znaczy, że mógłby jeść bez przerwy :oops: :wink: , U nas w "Wielowsi", jak Tomek zaznaczył, to takie powiedzonko. Ale widzę że sam doskonale zrozumiał o co chodzi, więc w jego "Niskowsi" też jest to zwrot powszedni :evilbat: Ok. Nie będę Wam na Waszych stronkach więcej robić obciachu :-? :hand:
BiBi Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Karka fotki super :D Jak patrzę na Ayeczkę, to jakbym widziała Dereczka :D A Mumiś, to już całkiem wczuł się w rolę dogoterapeuty i widać, ze mu to pasi :wink: :D
Karka Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 BiBi i Sonya-Nero Wy mi tu nie czarujcie 8) Jesteście mi na gwałt potrzebne :roll: do zrobienia bardzo potrzebnych fotek :roll: Ania W ciesz się ,że masz odkurzacza a nie niejadka :) Moje też wciągałyby w siebie stale coś :evilbat: ja wogóle nie wiem co to jest pies niejadek i kapryszący :-?
Karka Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 [quote name='BiBi'] A Mumiś, to już całkiem wczuł się w rolę dogoterapeuty i widać, ze mu to pasi :wink: :D Wygląda na to ,że spełnia się w tej roli całkowicie :) Nie tylko jest do przytulania ale i do spacerowania z dzieciakami :P wygląda na zadowolonego
Recommended Posts