Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry wszystkim :P Jeszcze nikt nie zaglądnął? :(
Alutka - Bazia piękna :P Cekin był do niej podobny, ale tylko podobny :wink:
Eklerek - ja wiedziałem, że tak będzie :evil:

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję za kompementy w imieniu Balbiny. Obie mają przepiekne opisy
ani jednego minusu. Mamy tylko medale złote.
Rozmawiałam z p. S edziną i okazało się , że nie miała nic dodać nic
ująć. BoloNczyk ma być taki jak go natura stworzyla.Bardzo ale to
bardzo się zdziwiła, że ktoś wpadł na taki idiotyczny pomysł. Gdyby
to miało miejsce na jej ringu .............. lepiej nie mówić. W celach
higienicznych przycinamy tył psa ( jak u każdej długowłosej rasy )
Można nieznacznie przyciąć odstające włosy z przodu , to może nieco
pieska też skrócić. i to wszystko co można u bolonczyka zrobić

:D dobrego nigdy za wiele.

Posted

Oj ja wczoraj widzialam, co jedna pani zrobila ze swoim bolonczykiem. Piesek nie byl wystawiany, ale jego siersc koszmar. Dluga wata, tak jakby wlosy psu rozprostowala, natapirowala i wylakierowala. Zal mi bylo szczerze tego pieska, zwlaszcza, ze mial okropne, ale to okropne zacieki.

Alutka, fotki super, ale co sie tak ukrywasz, jak Alutek w pelnej krasie paraduje z Twoimi gwiazdami?! 8)

Posted

:Rose: Anii dziekuję. Gdzie widziałaś tego bolończyka na wystawie?
Właściwie to ludzie nie wiedzą jak mają pielęgnować i utrzymywać jego
szate, no bo i skąd ?
Anii ! jestem niefotogeniczna. :infinity:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

[quote name='Gośka']Ja znalazłam takie zdjęcie:

I to jest toooooooooooooooo! :ylsuper:
Reszta bolończyków też poprawna, natomiast bichonki marniutkie.
Zle przede wszystkim obcięte, no i teraz widać jak można zeszpecić
psa . :hmmmm:

Posted

Witajcie,Alutka dość nachodziła,teraz Alutek przeją pałeczkę
Alutka i tak ma u mnie minus,że piękna Balbina nie urodziła nigdy biszonków,coby chodziły po polskich ringach,tak zaprzepaścić.

Posted

No, nie ma :evil: Ale złapałem na komórkę Pana Prezesa Przemyskiego (na Hawajach) i powiedział, że potwierdzenia wysyłają tylko do psiaków, które nie wiadomo było czy przyjmą. Ale było mało zgłoszeń i przyjęli wszystkie jak leci, nawet te bez sierści :evilbat:

Posted

Alutka - dzięki za konsultacje z p. Junikiewicz, którą bardzo lubię za Bytom, gdzie ślicznie oceniła Carmen. Wygląda na to, że to my jesteśmy prawdziwie bolońscy :P :wink:

Posted

[quote name='Tomek67']No, nie ma :evil: Ale złapałem na komórkę Pana Prezesa Przemyskiego (na Hawajach) i powiedział, że potwierdzenia wysyłają tylko do psiaków, które nie wiadomo było czy przyjmą. Ale było mało zgłoszeń i przyjęli wszystkie jak leci, nawet te bez sierści :evilbat:

Gadaj zdrów na mapie Niska nie znaleźli

Posted

AnkaW napisał(a):
tylko sucha informacja że pies przyjęty.

Jak to przeczytałam, to przypomniało mi się jedno, że zgłaszając większą ilość psów do Przemyśla lub mając ich większą ilość, należy sobie zapisać kogo się zgłaszało, bo dzięki tej ''suchej'' informacji zdarzało się, że zabrano nie tego psa co trzeba :wink: :D

Posted

[quote name='AnkaW'][quote name='Tomek67']No, nie ma :evil: Ale złapałem na komórkę Pana Prezesa Przemyskiego (na Hawajach) i powiedział, że potwierdzenia wysyłają tylko do psiaków, które nie wiadomo było czy przyjmą. Ale było mało zgłoszeń i przyjęli wszystkie jak leci, nawet te bez sierści :evilbat:

Gadaj zdrów na mapie Niska nie znaleźli [

Jak Nisko było na mapach, to nad piachami dzisiejszej Stalowej latały pterodaktyle :eviltong:

Posted

BiBi napisał(a):
AnkaW napisał(a):
tylko sucha informacja że pies przyjęty.

Jak to przeczytałam, to przypomniało mi się jedno, że zgłaszając większą ilość psów do Przemyśla lub mając ich większą ilość, należy sobie zapisać kogo się zgłaszało, bo dzięki tej ''suchej'' informacji zdarzało się, że zabrano nie tego psa co trzeba :wink: :D

Na szczęście mam tylko jednego :lol: :lol:

Posted

Tomek67 napisał(a):
Wygląda na to, że to my jesteśmy prawdziwie bolońscy :P :wink:

Bo jesteście !!!!!!!!!!!!

Posted

Anka w i Tomek nie gorączkujcie sie. Ja dostałam potwierdzenia
do Nowego Targu :jedno w czwartek a drugie przyszło w piątek
przed samiutką wystawą. Już myślałam ,że mi przyjęli tylko jednego
psa, a drugiego nie.Sprawa się wyjaśniła dopiero w piątek popołudniu.
Gdzie tam do piątku ho, ho i trochę. :fadein:

Posted

Alutka napisał(a):
Tomek67 napisał(a):
Wygląda na to, że to my jesteśmy prawdziwie bolońscy :P :wink:

Bo jesteście !!!!!!!!!!!

Dziekujemy bardzo ! :P
Alutka - ja się nie gorączkuję (jeszcze). Kasę zapłaciłem, pokwitowanie mam, więc spoko :wink:
A tymczasem - Dobranoc wszystkim ozdobnym i do towarzystwa.
Może jutro jak tu zaglądnę, to Pusia się odnajdzie, i Karka też, Eklerek zmądrzeje, i WuAnka też... :lol: :wink:
:hand:
Karaluchy do poduchy :sleep2:

Posted

Już raz się opisałam, ale mi zwiało. Spróbuję jeszcze raz.

Tomek, Carmen ma przecież takie kędziorki, tylko w Rzeszowie sprawiały wrażenie cięższych, może to efekt zbyt wczesnej kąpieli.
Ja proponuję cosik takiego - wykąpać rozczesać, nałożyć na mokre kudełki piankę do włosów typu "większa puszystość" i dłońmi zmiętosić by powstały kędziorki i zostawić do wyschnięcia, następnie rozczesać grzebieniem z rzadkimi zębami, w końcu tak kobitki włosy układają . A jak nie wyjdzie to wykąpać jeszcze raz :lol:

Posted

Gosia&Luka napisał(a):
Eclairs - właśnie te łapy mnie u niego zachwyciły!! Przepiękne! Choć jeśli chodzi o głowę - obstaję przy "cegłach" (nie bródkach :wink: ). :lol: Poza tym już niedługo taką jedną małą, zachraniarską cegiełkę będziemy miały okazję poznać. :lol: Na dodatek okazało się, że mieszkamy z Asią na tym samym osiedlu. :D

Ciekawe jak Luka poradzi sobie z Ludwiczkiem? :lol:
Małe erdelki nie wiedzą co to delikatność i szacunek dla starszych. Są niezmordowane w zachęcaniu do zabawy, czym często wywołują agresję bądź strach innych piesków.
Ciekawe czy Luka zastosuję metodę Mony, czyli "uciekamy do mysiej dziury" :wink: Czy raczej metodę Blany, czyli "na początek cię ugryzę, żebyś wiedział szczeniaku gdzie twoje miejsce" :lol:
A może wymyśli coś innego?
Umawiaj się szybko na ten spacerek i opowiadaj jak było :sweetCyb:

Posted

AnkaW napisał(a):
Już raz się opisałam, ale mi zwiało. Spróbuję jeszcze raz.

Tomek, Carmen ma przecież takie kędziorki, tylko w Rzeszowie sprawiały wrażenie cięższych, może to efekt zbyt wczesnej kąpieli.
Ja proponuję cosik takiego - wykąpać rozczesać, nałożyć na mokre kudełki piankę do włosów typu "większa puszystość" i dłońmi zmiętosić by powstały kędziorki i zostawić do wyschnięcia, następnie rozczesać grzebieniem z rzadkimi zębami, w końcu tak kobitki włosy układają . A jak nie wyjdzie to wykąpać jeszcze raz :lol:

Anka - dzięki serdeczne. Mimo, że ze Stalowej dziewczyna, to nawet do końca nie zepsuta :lol:
A poważnie - również dziękuję. Umówieni jesteśmy na sobotę do Pani Fryz w Rzeszowie. Oczywiście do kąpieli i przedyskutowania sposobów jak najlepszego przygotowania Carmen do wystaw, a nie ścinania na bichona frise'a. Przekażę Twoje uwagi. :buzi: :wink:

Posted

Eclairs :lol: Zachraniarka pisała mi, że jej pieski są grzeczne :lol: i że mam wziąć Lukę. :lol: Może to była tylko taka prowokacja, żeby Lordzik miał na czym potrenować. :lol:
Luka miała jakiś czas temu bezpośrednią styczność z Dalbą - wówczas bodajże 6-7 miesięczną labradorką - obie bez smyczy. I było tak - rzucam piłkę, sunie pędzą na złamanie karku, Luka oczywiście pierwsza przy piłce, na nią z całym impetem wewala się Dalba, Luka kłapie na Dalbę. Następnym razem Dalba wyjątkowo pięknie hamuje przed Luką, nawet jej nie dotykając. :lol: Tak więc myślę, że bardziej prawdopodobna będzie strategia Blanki. :wink: Aczkolwiek istnieje również szansa, że Luka zobaczywszy Hugusia dostanie stracha i da się zmiażdżyć obu psiurom.
Ale to się okaże dopiero w II połowie września. :lol: Już się nie mogę doczekać. :lol: Taki śliczniutki, fajniutki erdelek. :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...