Tomek67 Posted August 27, 2005 Posted August 27, 2005 AnkaW napisał(a):A ja sznureszki po warkoczykach widziałam i już :evil: Ja Cię rozumiem Anka, Ty nosisz fotochromy :lol: :wink:
Tomek67 Posted August 27, 2005 Posted August 27, 2005 AnkaW napisał(a):I wychodzi na to, że należy wykąpać tuż przed wystawą, będą bardziej puszyste. :lol: Widzę, że po tym wszystkim wracamy do punktu wyjścia :niewiem:
AnkaW Posted August 27, 2005 Posted August 27, 2005 :cunao: :cunao: :cunao: a było sobie kupić łysego, nie miałbyś takich problemów
Tomek67 Posted August 27, 2005 Posted August 27, 2005 Po pierwsze primo - zbankrutowałbym na olejki :-? Po drugie primo - non stop tłuste ręce od smarowania, a fuj :eviltong: Po trzecie primo - ja lubię psy, a nie wypasione myszate :evilbat: Po czwarte - pozdrawiam Cię, Aneczko :buzi: :lol: :wink:
Alfa1 Posted August 27, 2005 Posted August 27, 2005 Witam,tak naprawdę to z włosów bolończyka i pudla zrobi,a rację ma Alutka,kiedyś na wystawie międzynarodowej widziałam bolonkę w szacie wyglądającej jak nie przygotowana,wtedy mi właśnie uświadomiono,że tak ma wyglądać bolończyk. Wejdź na srtonę jakiejś zagranicznej hodowli bolończyków,tam napewno zobaczysz prawidłowy fryz. :D
Tomek67 Posted August 27, 2005 Posted August 27, 2005 Ano właśnie, Alfa - tak wyglądała Carmen przy Cekinie - jak nieprzygotowana :-? Ale była bardziej bolońska :P :wink:
Alfa1 Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Dzieńdoberek,a wracając do tematu,ja miałam prawo tak myśleć,-nie jestem sędzią,a sędzia to już powinien znać wzorzec rasy.
Tomek67 Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Dzień dobry wszystkim :hand: Agnieszka - oby jak najszybciej się udało :kciuki:
Tomek67 Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Prawie jak Carmen (jak się otrząchnie po uczesaniu :lol: ), a z pewnością nie jak Cekin w Rzeszowie.
Gośka Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 http://www.geocities.com/Heartland/Ranch/2639/mylsaams.jpg bichon szczeniaczek bichon i szczeniaczek bolończyk
Tomek67 Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Dzięki, Gośka. Wniosek jest jeden - Carmen prezentuje się jak bolończyk, choć nie ma aż takiego napuszenia, natomiast Cekin był w Rzeszowie bichonem frise. Z kolei zdjęcie bolończyka z Panią jest właśnie bliskie modelowi Cekinowemu, choć już takie mieszane bolońsko-bichońskie :wink: Carmen najbardziej podobna do tej małej, gdzie są dwa bolończyki :P
Gośka Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Słuchaj a może Pani Cekina nie wie że ma bichon bolognese, myśli że ma bichon frise? Bichon to bichon, pewnie nie widzi różnicy, albo myśli że to to samo :wink:
Tomek67 Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Myślę, że tutaj nałożyła się nieświadomość i niedoświadczenie właścicieli Cekina, a Pani Fryz zrobiła fryz wg ich życzenia. Sama też jeszcze nigdy nie robiła bolończyka i tak wyszło. Bardzo ładnie wyszło notabene, ale nie po bolońsku :wink:
Gosia_i_Luka Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Witam Szczerze powedziawszy nic mi się nie chce pisać (wyjątkowo!) - cały czas myślę o Pusi... Odzywam się tylko, żebyście wiedzieli, że z białą żyjemy i przeżywamy fascynację tym: :D Poza tym wygłaskałam dziś osiedlowego psa, nie wiedząc, że wcześniej wytarzał się w padlinie. :evilbat: Bez komentarza, nikogo dziś nie dotykam, wszyscy uciekają. :roll:
Gosia_i_Luka Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Nooo... Cudo! :D Odkryłam ze zdziwieniem, że erdel ma właściwie wszystkie cechy charakteru, których szukam u psa! :lol: Wygląd jest na drugim miejscu, ale faktem jest, że są to bardzo efektowne psy. Jak dobrze pójdzie, może będziemy mieć drugiego ozdobnego erdelka. :wink: :lol:
Tomek67 Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 No, Gosia - nie piej tak z zachwytem nad erdelami!!! :evil: Jutro zaglądnie tu Eklerek i spuchnie z dumy i pychy tak, że bez kija się nie podejdzie :evilbat: :lol: :wink:
Gosia_i_Luka Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 A niech puchnie! :lol: Ma z czego być dumna! 8) :lol: Ma PIĘKNEGO psa, mądrego, inteligentnego! :lol: Po prostu ERDELKI GÓRĄ! 0X :lol: :lol: :lol:
Tomek67 Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Tjaaa... :evilbat: I jeszcze samochód prowadzi, odbiera telefon jak Eklerka nie ma w domu, a i ugotuje jak się go ładnie poprosi... :lol: :lol: :lol: No kombajn, nie pies :evilbat: :wink:
Alutka Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 A oto najświeższe zdjęcia 9 - letniej bichonki frise Bazi - Balbinki Właśnie wylądowalismy na lotnisku w Nowym Targu gdzie odbywała się IX Krajowa Wystawa Psów Rasowych 28.08.2005r.
JustynaJK Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 ooo widzę ozdóbki na dywanach-ładnie się prezentują :)
Eclairs Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 [quote name='Gosia&Luka']Odzywam się tylko, żebyście wiedzieli, że z białą żyjemy i przeżywamy fascynację tym: :D [quote name='Tomek67']No, Gosia - nie piej tak z zachwytem nad erdelami!!! :evil: Jutro zaglądnie tu Eklerek i spuchnie z dumy i pychy tak, że bez kija się nie podejdzie :evilbat: :lol: :wink: Hi, hi! Tomeczku kochany Eklerek już od jakiegoś czasu wie o nowej miłości Gosi. Przyznała się do niej na topiku erdelowskim :lol: Z dumy nie spuchnę bo jestem przyzwyczajona do zachwytów - w końcu od 1991 roku mam przy sobie erdela 8) Gosia: zwróć uwagę jak precyzyjnie przygotowane ma przednie łapki psiur ze zdjęcia! Tylne też super. Arcydzieło!
Eclairs Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Alutka napisał(a): Właśnie wylądowalismy na lotnisku w Nowym Targu gdzie odbywała się IX Krajowa Wystawa Psów Rasowych 28.08.2005r. No, no! Bazia to już własnym samolotem na wystawy dociera! Prezentuje się ślicznie. Pan Alutek też :wink: Buziaczki :buzi:
Recommended Posts