Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj Agnieszka z Pusi to niezła aktorka :wink: :) ale chyba wszystkie bichony mają duszę komedianta i aktora potrafią niezłe przedstawienia dawać :lol:
Pogłaskaj i ucałuj małą od nas 8)

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Posłuchaj Agnieszka -jeśli jesteście w domu i macie 'oko" na Pusię to uważam zakładanie kołnieża jest zbędne.Przecież ona jest cały czas obok Was więc widzicie czy grzebie przy rance czy też nie. Tak sobie myślę iż nawet jeśli złapiecie ją gorącym uczynku ostre "fe"lub "fuj" powinno wystarczyć by załapała ,że nie wolno tak robić. Moja suczka tak naprawdę nic nie nosiła tylko jak wychodziłam do pracy to zakładałam jej ubranko i wkładałam do klatki aby nie wyskakiwła na meble pod moją nieobecność . To taka moja myśl .

Posted

Aha....Karka, próbowałam ją zostawić "samopas", ale ona jest szybsza niz szybki Lopez...niestety, musi ją ostro swędzieć...poza tym ide sie kąpać, więc tym bardziej muszę ja zabezpieczyć. Ale ubranko juz dosycha obok piekarnika, wiec za kilka minut koniec męki :D Moja poprzednia sunia też chodziła bez ubranka, ale tak jak Pusia sie nie skrobała, wiec wolę nie ryzykować...

Posted

No tak skoro Pusia nie może się powstrzymać to nic się nie da zrobić :roll: musicie to przeczekać bo innego wyjścia nie ma.Trzymaj się :kciuki:

Posted

Bidna Pusia, pewnie wszystko ją drażni, coś na brzuszku przeszkadza, ale jeszcze troche będzie musiała wytrzymać.
Karka, Mumiś coraz piękniejszy, czy on czeka na nowego właściciela czy zostaje w domciu?

Posted

No własnie, przez te straszne przeżycia zupełnie zapomniałam napisac! Karka, Twój Mumiś to istne cudo! Ja juz bez Twojego pozwolenia wklejam Twoje psiaki na tapetę mojego kompa! :D

Posted

No ja Mumisia wkleiłam specjalnie dla jego fanek :wink: Lubię go fotografować bo jest fotogeniczny i tak naturalnie wychodzi na fotkach po prostu 8)
AniaW Mumiś czeka na nowy domek - mam inne plany i nie mogę go sobie zostawić pomimo całego jego uroku :wink: 8) Z doświadczenia już wiem ,że te szczeniaki co zostają najdłużej trafiają potem na super rodzinki :) Tylko serce bardziej boli przy rozstaniu ale i satysfakcja spora gdy nowa rodzina jest bardzo zadowolona z odchowanego i wychowanego psiaka.Widocznie jeszcze nie nadszedł jego czas .
Za to jeden z piesków w Tarnowie mój wnuczek już mieszka w nowym domku :) i będzie w przyszłości wystawiany z czego bardzo się cieszę :)

Posted

:PROXY5:Tomku i jak ? Robisz próbę generalną Carmen ? czyli Kapiel
2 razy w bdb szamponie, potem odzywka , spłukujemy, suszymy w lekko nagrzanym reczniku lekko wyciskając ( nie trzemy by włosa nie łamać ).
I zabieramy się do suszenia włosa ( nie gąrącym a letnim nawiewem )
równocześnie czesząc pod włos jednym słowem modelując. Przód i tył
tułowia na gładki, drzbiet na stojąco, nóżki tylne włos do przodu,
a z łapek- włos do tułu. Gotowe. Nie głaskać suni po grzbiecie, żeby jej sie
włos nie kładł. Na wystawie fryzurę poprawić i uważać aby się nie zburzyła. Nie nosimy suni na rękach, a jeśli zajdzie konieczność to trzeba
rękę włożyć z tuły pod brzuszek jak najdalej tak aby pies na niej leżał.
Powodzenia
:D dobrego nigdy za wiele

Posted

Wykorzystam bez skrupułów :lol: :wink: Dzięki za podpowiedzi dobre dusycki :modla: :wink: Zawsze ciepło o Was myślę :calus: No, a o Karce szczególnie, bo bez niej nasza pierwsza wystawa byłaby klapą full total, a ja zużyłbym całe opakowanie pampersów :lol: :wink:

Posted

Tomek67 napisał(a):
No, a o Karce szczególnie, bo bez niej nasza pierwsza wystawa byłaby klapą full total, a ja zużyłbym całe opakowanie pampersów :lol: :wink:

już mi tu nie fulaj :evilbat:
tylko przerabiaj różne warianty przygotowania Carmelity do wystepów :wink:

Posted

Cwaniara :-? . Najpierw zaczepia, a teraz mówi "gadamy" i zmusza do pracy mózgównicę nadszarpniętą zębem czasu i nieustanną walkę z człekokształtnymi :lol: . Tudzież z wolnym netem i wylogowującą dgm :evil: .
Jutro jadę na przegląd srebrnej strzały :scared: . Jak się dzisaj umawiałem telefonicznie w serwisie, to ciepła strużka potu spłynęła mi z czoła na nos, a z nosa na dokumenty :eek2: . Druga, zimna, po plecach :eek3: . 930 zł za przegląd!!! :o :o :o Żeby tą Toyotę pokręciło!

Posted

Czasami naginam rowerkiem :lol: A że ludziska mnie znają, to patrzą jak na dziwoląga :lol: A o autko trzeba dbać.
Powiem Ci, że Carmen im dłużej nie jest kąpana, tym bardziej kwadratowa :lol: Może by ją tylko perfumował :lol: Będzie jak dama renesansowa :wink:

Posted

No to jeszcze możesz spróbować ją wykąpać wczesniej a później potraktować pudrem czyszczącym by ją wybielić :roll: nie próbowałam mowię od razu

Posted

Karka napisał(a):
No i nie cieszysz się ze mną ,że mój wnuczek ma już nowy domek :( niedobry Tomaszek:cry:

Nie cieszę się? :o To zerknij na dogsy, rasy, IX grupa, temat Lwi piesek. A potem możesz mnie opierniczać :-?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...