Tomek67 Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 No przecież to mordka :o Na dole różowe to wewwnętrzna strona wargi.
Alutka Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Alfa ! troszkę mu się warga odwinęła, ale ten drugi jest OK. Nic nie piszesz piękne co ? Akurat dla nas, nie trzeba gonić po ringu ani na spacerkach. Ciekawa jestem jakbyśmy wyszły na miasto co nasze uszy by usłyszały ? :saeek: :D dobrego nigdy za wiele
Tomek67 Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 No ile ta Karinka sikać będzie? :x Już godzinę jej nie ma. :evil: Na Babią Górę poszła czy jak? :o A może ją zbóje beskidzkie dorwały? :nerwy: To ja się wstrzymam ze spożywaniem :drinking: i jakby co w dwie godziny jestem w BB z Mission Impossible :wink:
Alfa1 Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Ale napewno są mocne,jak pociągnie to szorowanie brzuchem po chodniku na bank :roll: :confused: Czy się podoba, :hmmmm: tak po prawdzie wsystkie psy dla mnie są ładne,ale nie chciałabym w domu tak dużego psa i nie mów ,że się nie ślini,napewno więcej jak wodołaz,a tego bym nie zdzierżyła :scared:
Alutka Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 :pissed: Dzięki K O L E Z A N K O ! :evilbat: :D dobrego nigdy za wiele :
Karka Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 No już odbyte ! Już nie musisz Tomek pędzić z misją ratunkową :wink: Alutka one są the best :angel: :angel: Czyje to czyje :o Ja chcę wiedzieć !!! Zakochałam się w tych potforach kilkanaście lat temu i może kiedyś bardzo dalekie kiedyś .... :roll: Są koffanie śliczne. Pudle sznurowe są w znanej czeskiej hodowli pudli Bożeny Ovesny w Pradze tzn. były i trudno powiedzieć czy jeszcze je hodują /pudlarki powinny wiedzieć/.To rarytas w Europie i chyba w całym świecie .Mają swój urok to trzeba przyznać 8)
Alfa1 Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Tomek67 napisał(a):No ile ta Karinka sikać będzie? :x Już godzinę jej nie ma. :evil: Na Babią Górę poszła czy jak? :o A może ją zbóje beskidzkie dorwały? :nerwy: To ja się wstrzymam ze spożywaniem :drinking: i jakby co w dwie godziny jestem w BB z Mission Impossible :wink: Jo Ci Tomuś dyćko powim,ze na na Babiom Karinka nie posła,bo to stromo góra i cienzko sie idzie. No i mos juz jezd.
Gosia_i_Luka Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 http://www.jbpet.com/grafx/photocontest/JAN04/100_0177.jpg 8)
Karka Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Jaką ma fajną stucną scękę :o ciekawe z kim na spólkę ją ma :wink:
Gosia_i_Luka Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Alutka, a jak jest ze zdrowiem tych psów? Układ oddechowy, serce, stawy, kości, oczy?
Gosia_i_Luka Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Karka napisał(a):Jaką ma fajną stucną scękę :o Gdyby nie ten lekki LEWOzgryz... :roll: :lol:
Alfa1 Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 [quote name='Alutka']:pissed: Dzięki K O L E Z A N K O ! :evilbat: :D dobrego nigdy za wiele : No,co Alutka,dlaczego mnie diabłami straszysz,już ćma ,a jo sama w domecku :cry:
Alutka Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 :o Gosia ! co to za fotka ! kto biedakowi włożył ludzką szczękę ? Wiecie przypomniało mi się jak miałam kiedyś pudla średniaka i nie było jeszcze ogrodzenia, to mi przyniósł ........ ludzką szczękę, Było to wcześnie rano, pewnie ktoś po nie jednym :drinking: wracał i zgubił . :pissed: :D dobrego nigdy za wiele
Karka Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 I pewnie był dumny z takiego znaleziska :wink: :lol: pudel to świetny aporter przecież :) A ja nadal się dopytuję kto ma takie cuda mastino i jaka nazwa hodowli :question: Przy jakiejś kolejnej wystawce rozejrzłabym się za tymi cudami 8)
Tomek67 Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Gosia&Luka napisał(a):http://www.jbpet.com/grafx/photocontest/JAN04/100_0177.jpg 8) No, nie Gosia... Teraz ja się zaplułem :lol: :lol: :lol: Co za ludzie... A babcia szuka ząbków, bo ksiądz ma przyjść po kolędzie :P :wink:
Alutka Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Gosia&Luka napisał(a):Alutka, a jak jest ze zdrowiem tych psów? Układ oddechowy, serce, stawy, kości, oczy? Tego nie wiem. Nie wiem też kogo są te urocze pieski i z jakiej hodowli . To moja najnowsza miłość, jeszcze ślepa. Jak ktoś wie to bardzo proszę mnie oświecić , :PROXY5: :D dobrego nigdy za wiele
Tomek67 Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Ludzie i kobiety!!! :lol: Jutro sobota :multi: , dzień wolny :multi: - mozna pisać do bólu!!! :user:
Alutka Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 :sleep2: A One śpią i śpią i nigdy nie mają dość tak mogą spać i spać i robić nam na złość ! :watpliwy: chociaż rozsądku jakaś szczypta ! co za dziwny typ ta Karina, no Karina :loveu: :D dobrego nigdy za wiele
Karka Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 No nie śpię :evilbat: I jaki znowu ze mnie dziwny typ :o Ludzie ja jestem :D
Karka Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Tylko musiałam coś jeszcze pooglądać i coś napisać :roll:
Tomek67 Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 No jasne :( . A my to Pikuś :cry: . Zawsze drudzy. :cry: Zawsze jest ktoś ważniejszy :cry: . Ech... :cry: :P :wink:
Karka Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Nie nie jesteście drudzy 8) i tylko dla dorosłych tak się zawsze Dereczek u mnie wyluzuwywuje :wink:
Gosia_i_Luka Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Ja generalnie szukam dla siebie drugiego psa takiej rasy, która byłaby maksymalnie zdrowa - szczególnie boję się dysplazji, a duże, ciężkie molosy niestety są mocno do niej predysponowane. :cry: Charty mimo że są wysokie, na dysplazję na szczęście chorują stosunkowo rzadko. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że dużo zależy od danego osobnika, ale chcę możliwie zminimalizować ryzyko jakichkolwiek chorób związanych z rasą. Charty są pod tym względem dla mnie idealne - są to w większości pierwotne rasy, które siłą rzeczy musiały być zdrowe, silne i wytrzymałe na warunki atmosferyczne. I to jest to! :D Chcę, aby mój pies do końca swoich dni w miarę możliwości zachował dużą sprawność. Nie chcę dyskutować z gustami Alutki i Karki, ale dla mnie mastino sprawia wrażenie psa nieco zbyt "zdeformowanego", "nie naturalnego", ociężałego... :roll: Ale powtarzam - to tylko moje zdanie, nie znam żadnego mastino, a moją opinię opieram na subiektywnym podejściu do tej rasy. :wink:
Tomek67 Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Semisierściuchów, Karinko, semi :wink: . Nie wierzę własnym oczom - a jednak bywaja energiczne :lol: :wink: A na tym przedostatnim to Ayka śpi na Tatianie? :wink:
Recommended Posts