Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alutka napisał(a):
Karka napisał(a):
Kurde Tomek przecież to dzieciak jeszcze :evilbat: nic z tego :roll:

Dzieciak, dzieciak tak się mówi i myśli. Ja też tak myślałam i co ?
Kiedy mój Amorek miał pół roku to jego babcia miała cieczkę, a ja byłam
spokojna, Wychodzę na podwórko i co widzę ? no co ? kto zgadnie.
Na interwencję było już zapóżno, ale szczeniat na szczęście nie było.!
:Dog_run:

:D dobrego nigdy za wiele

Kurna, Dżizus!!! :o Wnuczek babcię??? :shake: Z kim ja się zadaję? :lol: :lol: :lol: Jurność Waszych chłopaków jest przerażająca :P :P :P :wink:

Posted

Alutka napisał(a):
Karka napisał(a):
co za uśmiech :o :wink:

To jest specjalny uśmiech dla Tomka .

Karka niby rozumie, a ja za cholerę :niewiem:

Posted

Wpadłem na chwilę postraszyć Was, :ghost_2: :vamp: :evil_lol: :ylsuper: :diabloti: :ghost_2: ale teraz wracam do kimadełka :sleep2: :sleep: Pa pa Rudy 102. :hand: :calus:

Posted

Tak więc - po pierwsze - nie byłyśmy u weta. Doszłam do wniosku, że chyba muszę weta zmienić. Nasza wetka nigdy nic nie wie, a kasuje niemiłosiernie. Poza tym wczoraj wynikła dość niemiła sprawa rodzinna ("najazd" na nasz dom pewnych jej członków) i nie mogłam wyjść z chałupy... :roll: Postanowiłam, że pójdziemy do weta dzisiaj, z tym że jeszcze nie mam koncepcji do jakiego. :roll: :cry: Chociaż (odpukać!!) jest dobrze - ani razu jeszcze się nie skuliła, odżyła i szaleje z piłką od rana - powrócił mój pies - tajfun! :D Poobserwuję ją dzisiaj, ale mimo wszystko wolałabym pójść do weta...

Alutka napisał(a):
Ja wogóle moim pieskom ani do rzeki, ani do jeziora
nie pozwalam wchodzić. Są za delikatne. Tobie też odradzam .
A tak wogóle to ona chętnie sama wchodzi do wody czy ją lekko zmuszasz ? :confused:

Ja pozwalam i będę pozwalać - pływanie to chyba najlepsze ćwiczenie dla psa - nie obciąża stawów! Zresztą Luka kąpała się 5 metrów od kąpieliska dla małych dzieci, więc lepszego i czystszego miejsca chyba nie mogłam znaleźć. :roll: Poza tym ona nie siedzi non stop w wodzie - popłynie 3x po patyk i koniec. I różnie z tą jej chęcią pływania bywa - ale jeśli tylko chce - pozwalam...
Do wchodzenia do wody NIGDY jej nie zmuszam - absolutnie tego nie wolno robić!!! Wszystko z własnej woli i tak długo, jak chce. Jednym zmuszeniem można przecież obrzydzić psu wodę na całe życie... :roll:

Posted

WIECIE, CO TA FRANCA ZROBIŁA?? CIECZKI DOSTAŁA!
To wylizyanie, częste sikanie, "marudność" - przecież to wszystko typowe symptomy "przedcieczkowe"! :roll:
A myślałam, że dostanie dopiero w październiku. Pomiędzy 1, a 2 cieczką miała 8 miesięcy, a potem dwa razy po 10 miesięcy. A teraz znowu 8. :roll:

I znowu na sterylkę muszę miesiąc czekać. :evil: :evil: :evil:

Posted

:bluepaw: Twój wniosek pierwszy słuszny ( takie odniosłam wrażenie )
zmienić weta. Po drugie bardzo dobrze,że :hmmmm:

do niczego psa nie zmuszasz
chciałam się tylko upewnić. Natomiast jest jeszcze jeden aspekt tej sprawy czy przypadkiem nie nadużywasz kąpieli ?. Książki weterynaryjne
piszą " kąpiel może prowadzić do pozbawiania skóry psa naturalnych
tłuszczów, niezbędnych dla utrzymania zdrowej szaty i skóry " .

Posted

[quote name='"Gosia&Luka"']WIECIE, CO TA FRANCA ZROBIŁA?? CIECZKI DOSTAŁA!

A myślałam, że dostanie dopiero w październiku. Pomiędzy 1, a 2 cieczką miała 8 miesięcy, a potem dwa razy po 10 miesięcy. A teraz znowu 8. :roll:

Takie różnice w terminach bywają nie należy się tym martwić. :wink:

Posted

Same dobre dzisiaj wieści :B-fly: Mafinka wróciła do domu :B-fly: a Luczka ma cieczkę zmiast choroby :smilecol: Obie Gosie mają powód do radości :D

Posted

O, nawet nie pomyślałem, że szczęście uśmiechnęło się do dwóch Gosiek (Goś?) :P Może mają imieniny :wink: A jak nie, to i tak mogą zrobić imprezę :P :wink: :BIG:

Posted

Karka napisał(a):
Ja sobie chyba na tę okoliczność wisnióweczkę strzelę :wink: Jak ktoś chętny to zapraszam :lol:

:lol: :lol: 8) :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :beerchug: :beerchug:

Posted

Uf Gosia, ale weta i tak zmień. Jak mnie wkurzają takcy niekompetentni naciągacze :evil:
No tak...czyla Pusia idzie pod nóż na "pierwszy ogień". A potem będziemy trzymac kciuki za Gosię. :D
I jeszcze jedno- to, ze kąpielisko było dla dzieci nie znaczy , ze było czyste... tak to niestey u nas bywa..

Posted

Karka napisał(a):
Ja sobie chyba na tę okoliczność wisnióweczkę strzelę :wink: Jak ktoś chętny to zapraszam :lol:
:multi
:

:chlup: Karinko ! będę za 15 minut. Nara :sweetCyb:

Posted

Alutka napisał(a):
Karka napisał(a):
:multi
:

:chlup: Karinko ! będę za 15 minut. Nara :sweetCyb:

I to jest ten sadyzm właśnie, Karkóweczko :wink: Jedni bedą za 15 minut i się nabzdryngolą, bo mają blisko, a innym wara będzie wisieć do ziemi i przyjechaliby, a nie przyjadą, bo mają daleko :grab: :wink:

Posted

Tomek67 napisał(a):

I to jest ten sadyzm właśnie, Karkóweczko :wink: Jedni bedą za 15 minut i się nabzdryngolą, bo mają blisko, a innym wara będzie wisieć do ziemi i przyjechaliby, a nie przyjadą, bo mają daleko :grab: :wink:

i mają cieczki ! Będziemy w Zakopanym ! :facelick: :kaffee_2:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...