Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosia, a gdzie Twoja siostra mieszka?
Koń to moje marzenie od dzieciństwa i może teraz przy Mariannie się spełni :wink: Na początek chociaż nauka jazdy na nim, a później kto wie, może i na własność :wink: :D Warunki ku temu mamy :D :D :D

Posted

Nasza Gosia jest mistrzynią w ubarwianiu topiku bolońskiego o inne zwierzątka! :klacz:
Alutka, miaąłś rację o kilkanaście postów wczesniej z tym bidulem Pusiem...tu trzeba kierować sie nie tylko sercem- faktycznie, pojawi się dziecko czy coś innego sie wydarzy i co wtedy? A jak Pusia by go nie zaakceptowała...
Pojawił sie nowy temat o pudliczce poszukującej domu...nawet tam nie zaglądam :cry:

Posted

Agnieszka - jeśli planujesz drugiego psa, to bierz go teraz - póki Pusia jest młoda i póki nie "wrosło" w nią przekonanie, że jest jedyna i najważniejsza! Ja widzę po Luce - u nas druga dorosła suka nie przejdzie, nie ma takiej możliwości. Ewentualnie dorosły, mały pies, ale też nie obyłoby się bez awantur i ostrego ustawiania. Coraz częściej się zastanawiam, czy udałoby mi się pogodzić Lukę ze szczeniakiem (szczególnie dużej czy średniej rasy - deer, belg) i coraz częściej zastanawiam się, czy wogóle jest sens brać do niej drugiego psa, jak już, to może jakiegoś mniejszego i łagodnego - whippet? Bo jednak z suką belga, która zacznie podrastać i kombinować mogłyby być problemy... A na psa-belga nie czuję się na siłach...
Tak więc, Aga, zwłaszcza, że Wy rozpieszczacie Pusię (tak jak my Lukę :roll: ), mogą być za jakiś czas problemy z zaakceptowaniem drugiego psa.

Posted

Widzisz Gosia, ja bym chętnie wzięła drugiego psa, ale Irek jest temu przeciwny, a nie mogę go do niczego zmuszać....poza tym wiesz, ja juz jestem starsza pani, moze niedługo nadejdzie czas, by pomysłeć o dzieciach... :wink: póki co przyjdzie nam sie wstrzymać, choc oczywiście w przyszłości chciałabym miec taki mały zwierzyniec w domku :D

Posted

[quote name='BiBi']Gosia, a gdzie Twoja siostra mieszka?
Koń to moje marzenie od dzieciństwa i może teraz przy Mariannie się spełni :wink: Na początek chociaż nauka jazdy na nim, a później kto wie, może i na własność :wink: :D Warunki ku temu mamy :D :D :D

Moja siostra mieszka pod Skarżyskiem :D

Mam nadzieję że mi wybaczycie, zdjęcia kiepskie jakościowo, ale... To w klubie Aromer pod Warszawą, gdzie moje chłopaki uprawiali woltyżerkę. Koń to Siwy ma 14 lat, uwielbia dzieciaki i ciągle żebra o cukier :wink:

Posted

Rozumiem Cię doskonale, ja brałabym drugiego psa już dzisiaj, gdyby nie mój tata - bo mamę w dwa dni namówiłabym na takiego np. deera, a na whippeta - w dwie minuty :lol: . Poza tym nigdy już chyba nie będę miała tyle wolnego czasu, co na tych studiach (wyłączając sesję :wink: ) - a jestem świadoma, że z każdym miesiącem, z każdym rokiem będzie Luce coraz trudniej zaakceptować nowego domownika... :roll:

Posted

No własnie, tak to jest, jak sie zaczyna pracownac- choć ja na studiach dawałąm mnóstwo korków i też zbyt duzo czasu nie miałam...tak to jest w życiu, ze trzeba starać sie dokonywać mądrych wyborów. No i jeszcze coś- jednego małego psa mozesz wszedzie z sobą zabrać, z kotem , który jest nieszczęśliwy poza swoim domkiem jest gorzej, nie zawsze też na kwaterach lub campingach chcą przyjmować dużego psa. Fajnie jest, jak masz zwierzaka z kim zostawić i te zwierz hetnie zostaje z tym kimś- w przypadku naszej Pusi to niemożliwe, ona akceptuje bycie tylko z nami, a już najlepiej, jak jesteśmy oboje jednoczesnie- na wczasach piszczała nawet , jak szłam do toalety....tak ja rozpieściliśmy :oops:

Posted

[quote name='Gośka']
Moja siostra mieszka pod Skarżyskiem :D

Mam nadzieję że mi wybaczycie, zdjęcia kiepskie jakościowo, ale... To w klubie Aromer pod Warszawą, gdzie moje chłopaki uprawiali woltyżerkę. Koń to Siwy ma 14 lat, uwielbia dzieciaki i ciągle żebra o cukier :wink:

Super :D :D :D Nie sądziłam, że chodzi o woltyżerkę :o Myślałam, że piszesz o takim hop, siup, hop, siup :wink: :D

W Szilvasvarad był pokaz woltyżerki w wykonaniu dzieciaków. Byłam pod wrażeniem :D

:D

:D

Posted

góral napisał(a):
Ale BOOOOOOOSKIE koniki :D

Prawda ! Cudowne ! :ylsuper:

:oops: A u nas znowu pada deszcz. Ja mam kaca moralnego :help1:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

[quote name='góral']Ale BOOOOOOOSKIE koniki :D

To był jeden boski konik :wink: Więcej takich boskich koników już kiedyś wklejałam, ale wkleję jeszcze raz :wink: choć jedno :wink: :D Można było nawet podotykać :D

Posted

Mateusz też w zeszłym roku był na zawodach woltyżerki w Poznaniu, ich drużyna zajęła I miejsce w swojej kategorii. Dziewczyny kótre ich uczyły były dwukrotnymi mistrzyniami świata !!

Posted

Ale BiBi wklejasz tu śliczne obrazki :angel: Mam cichą nadzieję ,że jak już ten konik zamieszka u Was to Marianna się choć trochę podzieli :wink:
Aga i Gosia Wasze podejście jest bardzo racjonalne i rozsądne jeśli chodzi o wzięcie drugiego psiaka do domu. Jeden pies to już duża odpowiedzialność a dwa jeszcze wieksza.Zawsze trzeba się liczyć z tym ,że być może nie będą się zgadzały ze sobą a wtedy bardzo trudno żyje się ze zwierzakami toczącymi "wojnę" :roll:
U nas jeszcze nie pada ...

Posted

:Rose: Tomku ! pisz, już się nie gniewam, życie takie krótkie
szkoda każdej chwili zmarnować na kłótnie

Choć ! podaj mi ręce, uśmiechnij się do mnie
a ja o przykrościach natychmiast zapomnę ! :Rose:

:D dobrego nigdy za wiele

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...