Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej ludkowie w co Wy mnie tutaj chcecie wplątać bez mojej wiedzy :evil: :wink: Zdecydowanie protestuję :roll:
Eklersiku to twoje piesie mają jak w raju :) Mnie koniecznie jest taka kość oczyszczona potrzebna to może się wymienimy i Eklerek odstąpi te swoją oskubaną już ze świeżego mięska a my mu taką świeżą damy :roll: :wink: Nie mogę dać kudłaczom świeżej kości bo bym ich nie doczyściła i taka przechodzona by się zdała bo jedna już się kończy :(
Skoro Monusię pani woli na bichonka niech tak zostanie :) no jasne :hmmmm: .. tylko Ci kasa uciekła :wink:
Tomek na tej wystawie są dwa lewki niemieckie zgłoszone z hodowli Disneyland's :fadein:

Posted

A, jesteś w końcu lajanku półnagi :wink: To niedobry Eklerek Cię wplątuje :evil: Ja jestem chodząca niewinność nieskalana :baby: A jak ja mrygam oczkiem, żeby ją wkręcić, to Ty palisz :-?

Ale są i radosne nowinki:
Izie strupki zasychają :P
Carmen bieleją białka :P
Mnie włosy wypadają, nadając czaszce szlachetny kształt :P
Doroty struny głosowe ulegają stałemu wzrostowi decybelnemu :wink:
Kocur zostawił wycieraczkę w spokoju :wink:

Posted

A i jeszcze jedno!
Chcę jasno powiedzieć, że wszelkie insynuacje co do mojej reputacji są nieuzasadnione i będą prawnie ścigane. :evil:
Nie ponoszę odpowiedzialności za rozbrykane fantazje Eklerka i innych. To wątpliwej prowienencji, marne imaginacje duszyczek zazdrosnych, co sobie projektują haniebne banialuki w swojej nikczemnej wyobraźni.
Być może jest to skutek nadużywania grzybków halucynogennych, albo genetycznie babska skłonność do złośliwości.
Pozdrawiam wszystkie zdrowe, niebiańskie duszyczki. :buzi:

PS. Wszelkie podobieństwo do osób i wydarzeń rzeczywistych jest niezamierzone (na użytek ewentualnych procesów sądowych). :wink:

Posted

:klacz: :klacz: :klacz: same dobre wieści Tomek :D a która najbardziej Cię raduje :hmmmm: strupki :question: oczka :question: struny głosowe żony :wink: czy też wycieraczka :-? stawiam na wycieraczkę :lol: :lol: :lol:

Posted

Kupiliśmy pusi typowe gatki na cieczkę, bo rajtuzki byłyby chyb za duże.
No i oto mamy Pusię - bohaterkę "Gorzkich Godów" , czyli pies sado - maso
Względnie w stylu Hannibala Lectera ....

Kaganiec został założony dla zwiększena efektu, bo jak zapewne wszyscy wiecie, w przypadku cieczki nie ejst on elementem koniecznym tudzież potrzebnym :P

Posted

No, nie!!! :o :o :o Agnieszka!!! :evil:
Biedna Pusia Bolońska w bieliźnie sado-macho. :cry: I jeszcze jakiś golas obok. :evilbat:

Milicjaaaaa!!! :bad-word: :bad-word: :bad-word:

Posted

[quote name='Agnieszka76']Flaubert powiedział :Pani Bvoary to ja, Agnieszka mówi: ten golas to ja. Jak perwera to perwera, na całego, a jak ! Urlop się kończy, trza zaszaleć! :P

No i to mi się (jak powiedział misiek) podoba :roflt: . Popieram. :cunao:
Jak mawiają grabarze - "Trza się bawić, życie stygnie" :evilbat:

Posted

[quote name='"Agnieszka76"']Kupiliśmy pusi typowe gatki na cieczkę, bo rajtuzki byłyby chyb za duże.
No i oto mamy Pusię - bohaterkę,

Jak na bohaterkę to Pusi postawa nie przypomina. Mam wrażenieże gatki
cieczkowe jakby za małe były o czym można wnioskować z jej postawy.
Małe rajstopki z wycięciem na ogonek ( może w tym miejscy będzie
klinik) dałby jej większą swobodę ruchu..Kaganic natomiast zastąpiłabym
tzw. kołnierzem hiszpańskim niewielkim np. wyciętym z tekturki.
Z tektur wycina się koło, a w nim, pośrodku otwór odpowiedni do obwodu szyii psa. W celu możliwienia zakładania kołnierza przecina się poprzecznie, wywierca się otworki z obu stron i przeciąga sznureczek czy tasiemkę, którą zaciąga się po założeniu kołnierza. Pies się szybko przyzwyczaja. Sprubój ! :wolfie:

Posted

Alutka, gatki niby kupione zgodnie z rozmiarem- Pusia ma 25 cm w obwodzie, a te są na 30, ale mnie też sie wydaja przymałe...kupione zostały tylko w sumie na noc, zeby młoda nie zmasakrowała nam pościeli...a kaganiec..no cóż , cel jego zakupu był taki: zapobieganie zżerania przez Pusię śmieci z ziemi podczas spacerków. Pies tego kagańca nienawidzi i używany jest on tylko w celach rozbawienie towarzystwa (no bo kto to widział taki maleństwo w kagańcu) lub w celu wyłączenia psa...ale to, o czym napisałaś świetnie nam sie przyda po sterylce! :)

Posted

:o
Aha ! Myślałam. że kaganiec potrzebny byl aby Pusia nie
ściągała gatek. Fakt taki kołnierz hiszpański ma zastosowanie
głównie po różnego rodzaju operacjach. :stupid:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

Pomyślałaś Alutka niczym detektyw :D
Pusia próbowała ściągnać gatki, ale mam nadzieję, ze jakoś wytrzyma w nich te kilka nocy...a jak sie skończy cieczka to zestaw sado-maso stanie sie przeżytkiem :D

Posted

Rozbawiłaś mnie tymi fotkami Aga :grins: :evillaug: szczególny jest obraz Pusi w tym kagańcu weterynaryjnym :lol: Po sterylce rzeczywiście będzie ci potrzebny kołnież hiszpański by dziewczyna nie majstrowała przy szwie , taki kaganiec jest niewygodny :(

Posted

Kochani...widzieliscie ten topic o Pusiu....ja zauważyłam juz dawno, ale myśłałam,ze ktoś go szuka i bidulek odzyska dom...a tymczasem nic sie nie dzieje. Kurcze, Irek nie chce sie zgodzic na drugiego psa, a ja bym tego bidulka z chęcią wzięła, bo mój mąż na pudle też nie ma alergii...no ale muszę się z nim liczyć..może go jakoś przekonam, a moze ktoś z Waszych znajomych chciałby takiego kochanego bidulka? Ja popytam wśród swoich, moze sie uda :(

Posted

Podobno nikt go nie szuka, jest w schronisku i śpi w domu, opiekunowie dali warunki adopcji jak na zachodzie, już dokładnie nie pamiętam, ale jednym z wraunków było nieposiadanie dzieci i innych psów !!

Posted

Hmmm...Gośka, dobrze, że o tym napisałaś - no ale dlaczego w takim razie piszą o nim, że dobrze sie czuje z innymi psami? No bo dzieci, ok, rozumiem, niektóre psy nie lubią dzieci i już. Tylko...ciekawe, czy przez takie warunki nie zafundują psu wiecznego sieroctwa, przecież niektórzy ludzia maja na to warunki, żeby wspaniale wychować kilka psów razem ....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...