Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tą czekoladkę już tu ktoś prezentował. :hmmmm:
Psiury są piękne, bez dwóch zdań. :iloveyou:
Ale ja mam przed sobą knigę z kędzierzawym i sorry Winnetou :modla: , ale ten mój jest dla mnie ładniejszy :P . Z tym, że się nie upieram. :wink:
A kędziarzawego jak znajdziesz to wstaw, bo Anka, zdaje się, na nadmiar włosa w domu nie narzeka :lol:

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ten kędzierzawy jest bardziej przystrzyżony? Czy tak ma być?
Na chwilę obecna bardziej podoba mi się ten wyżej z długim włosem.

Posted

No jasne każdemu podoba się coś innego przecież :D Wspaniałomyślnie wybaczam niezgodność z moim zdaniem :wink: O ile pamietam to ja już wstawiałam te fotki bo podobają mi się te psiska :wink:
Ania one mają tak kole 50 cm troche w górę

Posted

AnkaW napisał(a):
O rany piękne są, one są wysokie do kolan czy wyzsze? Kolor czekoladowy super.

Bój się Boga, Anka :nerwy: :shake: . To do kolan już Ci nie wystarczy? :roflt: :cunao:

Posted

Tomek67 napisał(a):
AnkaW napisał(a):
O rany piękne są, one są wysokie do kolan czy wyzsze? Kolor czekoladowy super.

Bój się Boga, Anka :nerwy: :shake: . To do kolan już Ci nie wystarczy? :roflt: :cunao:

Nie wystarczy :evil: lubię konkrety :evilbat:

Posted

Karka ja się chyba nie znam na psach, one dla mnie są zupełnie różne. Ale to chyba sposób strzyżenia ich tak zmienia.
W każdym razie jestem za tymi z dłuzszym włosem ostrzyżonymi na lewka, wyglądają efektowniej.

Kto jedzie na narty do Zakopanego? Właśnie słuchałam pogody. 0X

Posted

Masz Ania rację wyglądają na dwie różne rasy bo mają zupełnie inny włos .Fajna sprawa jedna rasa a psy wyglądają zupełnie inaczej :) To tak jak w grzywkach co nie :lol: :lol:
Ja na nartach nie umiem jeździć więc nic z tego :wink:

Posted

Sorki, że Was opuściłem, ale nie mogłem sobie odmówić przyjemności obejrzenia i posłuchania chłoptasiów z Ani Mru-Mru :lol: :ylsuper: :roflt: :cunao: . Chłopaki z Lublina, a więc widać, że poczucie humoru, to domena wschodu. :wink:
Ja na narty mogę jechać, bo jestem megausportowiony, jak Szybki Bill :scared:

Posted

Gosia Morska! :hand: mam dla Ciebie zagadkę. A nawet trzy. Jakeś charciara, :scared: to bez nikakich problemów odgadniesz. Musisz odgadnąć trzy rasy:
1.Jego matecznikiem jest Kazachstan, Turkmenia i Uzbekistan. Poluje posługując się wzrokiem i węchem. Jest psem myśliwskim na zające, lisy, żbiki, borsuki, sarny i dziki. Dawniej polował też na gazele i gepardy. :scared:
Wielkość do 70 cm. Umaszczenie szare, czerwone, blond, białe, czarne lub łaciate. Rasa niezatwierdzona przez FCI. :hmmmm: :question:

Posted

Drugie pytanko. :hmmmm: :question:
2. Powstał prawdopodobnie ze skrzyżowania już wymarłych ras - krymki i gorki z borzojem i greyhoundem. Jest bardzo podobny do charta polskiego. Poluje obecnie jesczce w okolicach Rostowa, Wołgogradu i Stawropola. :scared:
Wielkość 75 cm. Umaszczenie czarne, czarne podpalane, czerwone, blond, białe, łaciate. Rasa niezatwierdzona przez FCI. :hmmmm: :question:

Posted

Trzecie pytanko. :hmmmm: :question:
3. Pochodzi z wyżynnych regionów Kirgizji. Podobnie jak pierwszy poluje nie tylko za pomocą wzroku, ale i węchu oraz aportuje drobną zwierzynę. Wyspecjalizował sie w polowaniu na typową zwierzynę górską: muflony i kozice. Potrafi także zabić wilka. :nerwy: :scared:
Wielkość do 70cm. Umaszczenie czarne z białymi znaczeniami lub bez nich, czerwone, blond, szare i białe. Rasa niezatwierdzona przez FCI.
Zarówno rasie z pierwszego i z trzeciego pytania zagraża wyginięcie, gdyż w swojej ojczyźnie krzyżowane są często, nawet z psami pasterskimi. Od 1984 roku psy te są hodowane w Moskwie dla celów łowieckich i sportowych. Trudno jednak uzyskać zwierzęta hodowlane, aby uratowąc rasę. Psy te są pełne rezerwy, odważne, wrazliwe, niezależne, ale przyjacielskie. :hmmmm: :question: :hand:

Posted

Alo!
Melduję sie po dłuższej (cało - jednodniowej) nieobecności :lol:
Ale te wyrośnięte lajanki są śliczne. Ja wybieram tego czekoladowego :wink: Mniam, mniam. Mniamnuśny!
Alfa1 wielkie dzięki za linki. Zarezerwoawałam sobie tydzień na agroturystyce w Swarzewie. Taka totalna dziura ale ma swój klimat. Eklersik odpocznie sobie od smyczy!!! I my z Tomkiem odpoczniemy od ludzi. A potem dzięki pomocy Coztego przeprowadzamy się na kolejny tydzień do jej znajomej do Jastarni. Ta pani podobno lubi pieski i sama ma łyżwa więc erdelek będzie miał towarzystwo do zabawy a my znowu ucywilizujemy się w zapchanym turystami kurorcie :wink:
Urlop zapowiada się bardzo ciekawie. Specjalnie szukałam miejsca nad Zatoką Pucką bo morza to ja nie lubie, jest za zimne, brrr 0X
W Jastarni pewnie oleję morze i będę chodzić nad zatokę. Hi, hi.

Szkoda, że nie mam urlopu tydzień wcześniej po wpadłabym przy okazji na wystawę do Gdyni.

Posted

Tomek - ok, jedziemy z tym koksem. :evilbat:

Numer 1- tazi (chart środkowoazjatycki)
Numer 2 to będzie chortaja borzaja (chortaj)
Numer 3 - tajgan

Zgadza się?? Dostanę cukierka? 8) :lol: :lol: :lol:

ps. W Białogórze byłam w zeszłe wakacje.
Eclairs - wielka szkoda, że nie uda Ci się z Gdynią. :cry: :cry: :cry:

Portuglaczyki zdecydowanie wolę "faliste", choć kędzierzawe też mają dużo uroku. :D

Posted

No, brawo Gosia! :klacz: :klacz: :klacz:
Musisz się obyć bez cukierka, masz pochwałę wzrokową. :o :o :o
Umniejszając sukces wytknąć muszę, że parę godzin Ci zeszło na rozwiązaniu zagadek. :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: (Już myślałem, że zanieczyściłaś herbatą ekran wczoraj na tyle skutecznie, że dziś nic nie widziałaś) :wink:
No, ale i tak widać, że znasz się na chartach :wink: :scared:
Elo, Eklerek :hand: Na urlop z psem - tylko w Bieszczady :B-fly:

Posted

Tomek :wink: Więc tak - tajgany mam obcykane, bo na charcim forum jest taka jedna ich miłośniczka, propagująca (i słusznie!) rasę, więc mniej więcej wiem, co to za bestia.
Chortaj bardzo mi się podoba, no i jest (obok borzoja) największym z chartów rosyjskich.
Tazi jest podoby do saluki i ciekawe, że świetnie posługuje się nosem na polowaniu - co jest u chartów wzrokowców niespotykane.

Z rosyjskich chartów można jeszcze wymienić charta stepowego (bodajże południoworosyjski - jak jużak :wink: ) - ma 3 odmiany, ale nie wiem, jak wygląda. :wink:

Posted

[quote name='Tomek67']No, ale i tak widać, że znasz się na chartach :wink: :scared:
Haha! Ja się nie znam na chartach, ja się chartów uczę! :wink: Powiedz mi to samo za 20 lat - może wtedy będę miała rzeczywiście coś do powiedzenia, oprócz wymienienia ras i ich ogólnych charakterystyk :wink: Bo tu najważniejsze jest doświadczenie - z książek i netu tak naprawdę niewiele się o psach dowiesz...

W ramach rewanżu - charcie zadanie dla Tomka:
cóż to za rasa?? :D

:lol:

Posted

Haha! Ja się nie znam na chartach, ja się chartów uczę! :wink: Powiedz mi to samo za 20 lat - może wtedy będę miała rzeczywiście coś do powiedzenia,

:P No no bedziemy mieli nową sędzinę ! Brawo !
Szkoda tylko, że tak długo karzesz nam czekać ?

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

Alutka - wiesz, to jest rzeczywiście moje marzenie - sędziować X grupę! Ciągle planuję coś w tym kierunku zrobić, ale jakoś zebrać sie nie mogę. :cry:
No i mam duże wątpliwości, czy się do tego nadaję. :roll: :oops:

Posted

[quote name='Gosia&Luka'][quote name='Tomek67']No, ale i tak widać, że znasz się na chartach :wink: :scared:
Haha! Ja się nie znam na chartach, ja się chartów uczę! :wink: Powiedz mi to samo za 20 lat - może wtedy będę miała rzeczywiście coś do powiedzenia, oprócz wymienienia ras i ich ogólnych charakterystyk :wink: Bo tu najważniejsze jest doświadczenie - z książek i netu tak naprawdę niewiele się o psach dowiesz...

W ramach rewanżu - charcie zadanie dla Tomka:
cóż to za rasa?? :D

:lol:
Gosia - to zbrodnia i znęcanie się moralne :evilbat: :evil: . Ty się mnie o Bolonię pytaj, bo ja się pytałem o to co lubisz :wink:
A na zdjęciu jest niewątpliwie jakiś chart :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...