Tomek67 Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 No capisco, Gosia :o Zarzuć lepiej takie eksperymenta i ciulnij się na rybkę :eating: . Z zalewką oczywiście. :drinking: :wink:
Tomek67 Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 Alutka, Alfa i Violonczela - dzięki serdeczne za miłe słowa :buzi: . Łechcze to moją próżność w sposób wyczerpujący :B-fly: , ale dla faceta ( a przynajmniej dla mnie) satysfakcja z wybudowanego domu przegrywa jedynie z dzieckiem (Iza :iloveyou: jest poza konkurencją). A propos psów - są prowadzone prace rozmiękczające pewien głaz domowy :krach: , aby ten zgodził się na psa "podwórzowego" :Dog_run: . Z uwagi na spory udział Izy :iloveyou: w rozmiękczaniu, istnieją szanse na szczęśliwy finał. :beerchug: Pies ma być "dużym bolończykiem", czyli puli lub bergamasco :wolfie: . Po długiej analizie odpadł komondor, a szkoda bo byśmy sobie pohungarzyli. :popcorn: Pozdrówka. :calus:
Violonczela Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 Alfa1 napisał(a):Nie Ty jedna :D Odrazu mi lepiej, że jest jeszcze jedna taka sama wzdychająca do swoich marzeń dusza i to do takich. Ten pomysł z grzejniczkiem jest bardzo dobry, tylko niestety nie dorobiłam się jeszcze takiego sprzętu. Trzeba się tym koniecznie zająć + kawusia. ______________ Pozdr.Violonczela
Gosia_i_Luka Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 No proszę, Tomek, a nic się nie chwalisz, że być może stadko się powiększy!! Z tym, że puli to wiele większy od bolończyka nie jest :wink: no i szczekacz potworny :roll: Ja z tych dwóch ras brałabym puli :wink: ale bergamasco mają wspaniałe, naprawdę wspaniałe charaktery! :D Na Lukrowych jest Anka - ona ma dwóch chłopaków - "bergamasców" - może chciałbyś z nią pogadać, hmm? To dam Ci namiar. A wiesz, że w Banciarni mają szczeniaczki?? 8) :lol: Więc może tak bardziej ekspresowo zmiękczajcie ten "głaz domowy" (matko, mam nadzieję, że Twoja żona tu nie zagląda :o :wink: :lol: ) - akurat wakacje się zbliżają, w sam raz nowy domownik... :lol: :lol: :lol: Aaaaa, właśnie zauważyłam, że Luka już jest "3 years, 7 months old"!! A jeszcze niedawno było "3 years, 6 months old"!! Już jest starsza o cały miesiąc! :cry: Ten licznik to chyba nie jest dobry pomysł - wpędza mnie w refleksyjno-depresyjny nastrój nad przemijaniem! :-? :wink: Zarzucam "eksperymenta" i idę spać - dobranoc! :D Przytulić wszystkie bichonki, pudelki i erdelki i do łóżeczek, kochani! :D :D :D
Alfa1 Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Violonczela napisał(a):Alfa1 napisał(a):Nie Ty jedna :D Odrazu mi lepiej, że jest jeszcze jedna taka sama wzdychająca do swoich marzeń dusza i to do takich. Ten pomysł z grzejniczkiem jest bardzo dobry, tylko niestety nie dorobiłam się jeszcze takiego sprzętu. Trzeba się tym koniecznie zająć + kawusia. ______________ Pozdr.Violonczela Dmuchawa jest świetna,ale te rachunki za napęd, :confused: o ból głowy przyprawiają. :fadein: Kto nie marzy,ten nie żyje,-a to tak uprzyjemnia szarą rzeczywistość :hand:
Tomek67 Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Co do Bergasów, Gosia, to utrzymuję kontakt z Rudą Jagodą z dogsów, która systematycznie zapycha mi pocztę (ale się z tego cieszę) :P zdjęciami bergoli i newsami szczeniaczkowymi. Ale dzięki za ofertę. :buzi: Strasznie paskudny piątek u nas. Jak zaczęło w nocy lać, tak lecą te żaby z nieba bez opamiętania. Czytałem, że Alutkowie włączyli ogrzewanie. Czy to nie zgroza, żeby grzać w czerwcu? Ja się zaparłem i nie dam gazownikom zarobić w czerwcu i mam zamiar kontynuowac tę tradycję przynajmniej do końca października.Howgh.Powiedziałem. :wink:
Violonczela Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 U nas piękne błękitne niebo i śliczne słoneczko :B-fly: _______________ Pozdr.Violonczela
Tomek67 Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 I Ty mnie tak specjalnie Viola maltretujesz tym słoneczkiem? :evil:
Violonczela Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 [quote name='Alfa1'] Dmuchawa jest świetna,ale te rachunki za napęd, :confused: o ból głowy przyprawiają. :fadein: Tego też się boję :smhair2: , dlatego tak szybko się nie spieszę z zakupem takich sprzętów. Kto nie marzy,ten nie żyje,-a to tak uprzyjemnia szarą rzeczywistość :hand: upiększa i wzbogaca nasze wnętrze :thumbs: ______________ Pozdr.Violonczela
Tomek67 Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 [quote name='"Violonczela"'][quote name='Alfa1'] Kto nie marzy,ten nie żyje,-a to tak uprzyjemnia szarą rzeczywistość :hand: upiększa i wzbogaca nasze wnętrze :thumbs: ______________ Pozdr.Violonczela Nic tak nie ubogaca wnętrza, jak golonka z piwem, tudzież węgrzyn w swoim towarzystwie :wink:
Violonczela Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Tomeczku wcale nie miałam takiego zamiaru :wink: . Najchętniej bym posłała bym tym wszystkim spragnionym po kilka promyczków. __________________ Pozdr.Violonczela
Violonczela Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Tomek67 napisał(a):Nic tak nie ubogaca wnętrza, jak golonka z piwem, tudzież węgrzyn w swoim towarzystwie :wink: Myślałam, że przy golonce można tez nieźle się uduchowiać i duch:angel: jest cięższy po kilku golonkach. Nie jest to moje ulubione danie ale widziałam fastynatów tej potrawy :roll: Mogę coś takiego przygotować i prawdopodobnie dobrze mi to wychodzi ale tego nie jadam _______________ Pozdr.Violonczela
Tomek67 Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Viola - odwiedziłem Twoją stronkę, ale nie mogłem się dopisać :cry: . Więc tutaj - stronka fajna, ale włóczkowatości fajniejsze po stokroć!!! :lilangel: Pozdrawiam - wygłaskaj je ode mnie. :calus:
Alutka Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Tomek67 napisał(a): Strasznie paskudny piątek u nas. Jak zaczęło w nocy lać, tak lecą te żaby z nieba bez opamiętania. Czytałem, że Alutkowie włączyli ogrzewanie. Czy to nie zgroza, żeby grzać w czerwcu? Ja się zaparłem i nie dam gazownikom zarobić w czerwcu i mam zamiar kontynuowac tę tradycję przynajmniej do końca października.Howgh.Powiedziałem. :wink: A włączyliśmy , bo nawet komputer odmówił posłuszeństwa i nie chciał pracować, dzisiaj już idzie. Popieram Cię z tym terminem gazowym, też bym tak chciała ( chciałaby chciała ) ale się poddała. i To je st zgroza ! Cóż na pogodę wpływu nie mamy, u nas też leje i jest 8 stopni C. Zgroza! :D dobrego nigdy za wiele
anii Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Tomek A moze ta hiszpanski pies dowodny?! http://www.takingthelead.co.uk/images/Breeds/Spanishwaterdogs.jpg Albo po prostu cudny bobtail?! :evilbat:
Tomek67 Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Anii - podobają mi się te pieski. Ale nie będę po jednego jechał do Hiszpanii czy Portugalii, a bobki są wymagające w pielęgnacji, niestety. Co innego dredziarze - z tymi nie ma większych problemów. :P PS. No i czemu ta :evilbat:
Alutka Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 :Dog_run: Moim skromnym zdaniem do bolinki pasowałby owczarek podhalański, Byłyby takie dwa michały jeden dużu drugi mały. :diabloti: :angel: :D dobrego nigdy za wiele
Tomek67 Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Czuję, że za chwilę zaproponujecie mi misia polarnego :-? :wink: Póki co, w tej kwestii najbliżej mi do berga :P Ale możemy pokombinować :wink:
anii Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 [quote name='Tomek67']PS. No i czemu ta :evilbat: Ehh mialo byc tak, za lekko przyciskam klawiature :P :P Szkoda, ze nie bobtail, to moze jasne puli?! :D
Violonczela Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Tomek67 napisał(a):Viola - odwiedziłem Twoją stronkę, ale nie mogłem się dopisać :cry: . Więc tutaj - stronka fajna, ale włóczkowatości fajniejsze po stokroć!!! :lilangel: Pozdrawiam - wygłaskaj je ode mnie. :calus: Cieszę że podobają Ci się moje panienki z włóczki. Niestety nie dopracowałam tej księgi i po kilkakrotnych próbach, i niepowodzeniach opadły mi łapki :( . Teraz czekam na nadtchnienie do dalszego rycia na mojej stronie, mam nadzieję że się jej doczekam :D _______________ Pozdr.Violonczela
Violonczela Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Ach, oczywiście wygłaskam i wyczuchram moje włochacze od Ciebie, dzięki :wink: Na pewno im się to spodoba. _______________ Pozdr.Violonczela
Tomek67 Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 [quote name='anii'][quote name='Tomek67']PS. No i czemu ta :evilbat: Ehh mialo byc tak, za lekko przyciskam klawiature :P :P Szkoda, ze nie bobtail, to moze jasne puli?! :D Klawiaturę należy, oczywiście, szanować. :wink: Anii - a czy doczytałaś się uważnie, że Puli jest w dwójce faworytów moich? :P
Violonczela Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Tomek67 napisał(a):Anii - podobają mi się te pieski. Ale nie będę po jednego jechał do Hiszpanii czy Portugalii, Te pieski bardzo mi się spodobały jak byłam w Amsterdamie. Było ich dużo i takie mięciutkie a przy tym sympatyczne i przyjacielskie. ______________ Pozdr. Violonczela
anii Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Tomek67 napisał(a): :wink: Anii - a czy doczytałaś się uważnie, że Puli jest w dwójce faworytów moich? :P Wiesz... Taka krotka nazwa, mogla mi gdzies umknac. :P Kiedys na zywca widzialam taka jasna sunke puli w tak zwanym srodowisku naturalnym, czyli na spacerku ;) Bardzo urocze stworzenie, a jakie powsciagliwe. 8) A z ciekawosci zapytam, ile jest hodowli puli w Polsce?!
Tomek67 Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Ja je widziałem jedynie w bardzo mądrej i obszernej psiej księdze, któą posiadam :P . Niestety - - na żywo nie miałem przyjemności. :cry:
Recommended Posts