Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alutka, Alfa i Violonczela - dzięki serdeczne za miłe słowa :buzi: . Łechcze to moją próżność w sposób wyczerpujący :B-fly: , ale dla faceta ( a przynajmniej dla mnie) satysfakcja z wybudowanego domu przegrywa jedynie z dzieckiem (Iza :iloveyou: jest poza konkurencją).
A propos psów - są prowadzone prace rozmiękczające pewien głaz domowy :krach: , aby ten zgodził się na psa "podwórzowego" :Dog_run: . Z uwagi na spory udział Izy :iloveyou: w rozmiękczaniu, istnieją szanse na szczęśliwy finał. :beerchug:
Pies ma być "dużym bolończykiem", czyli puli lub bergamasco :wolfie: . Po długiej analizie odpadł komondor, a szkoda bo byśmy sobie pohungarzyli. :popcorn:
Pozdrówka. :calus:

Posted

Alfa1 napisał(a):
Nie Ty jedna :D

Odrazu mi lepiej, że jest jeszcze jedna taka sama wzdychająca do swoich marzeń dusza i to do takich.

Ten pomysł z grzejniczkiem jest bardzo dobry, tylko niestety nie dorobiłam się jeszcze takiego sprzętu. Trzeba się tym koniecznie zająć + kawusia.

Posted

No proszę, Tomek, a nic się nie chwalisz, że być może stadko się powiększy!!
Z tym, że puli to wiele większy od bolończyka nie jest :wink: no i szczekacz potworny :roll: Ja z tych dwóch ras brałabym puli :wink: ale bergamasco mają wspaniałe, naprawdę wspaniałe charaktery! :D Na Lukrowych jest Anka - ona ma dwóch chłopaków - "bergamasców" - może chciałbyś z nią pogadać, hmm? To dam Ci namiar.
A wiesz, że w Banciarni mają szczeniaczki?? 8) :lol: Więc może tak bardziej ekspresowo zmiękczajcie ten "głaz domowy" (matko, mam nadzieję, że Twoja żona tu nie zagląda :o :wink: :lol: ) - akurat wakacje się zbliżają, w sam raz nowy domownik... :lol: :lol: :lol:

Aaaaa, właśnie zauważyłam, że Luka już jest "3 years, 7 months old"!! A jeszcze niedawno było "3 years, 6 months old"!! Już jest starsza o cały miesiąc! :cry: Ten licznik to chyba nie jest dobry pomysł - wpędza mnie w refleksyjno-depresyjny nastrój nad przemijaniem! :-? :wink:

Zarzucam "eksperymenta" i idę spać - dobranoc! :D Przytulić wszystkie bichonki, pudelki i erdelki i do łóżeczek, kochani! :D :D :D

Posted

Violonczela napisał(a):
Alfa1 napisał(a):
Nie Ty jedna :D

Odrazu mi lepiej, że jest jeszcze jedna taka sama wzdychająca do swoich marzeń dusza i to do takich.

Ten pomysł z grzejniczkiem jest bardzo dobry, tylko niestety nie dorobiłam się jeszcze takiego sprzętu. Trzeba się tym koniecznie zająć + kawusia.

Dmuchawa jest świetna,ale te rachunki za napęd, :confused: o ból głowy przyprawiają. :fadein:

Kto nie marzy,ten nie żyje,-a to tak uprzyjemnia szarą rzeczywistość :hand:

Posted

Co do Bergasów, Gosia, to utrzymuję kontakt z Rudą Jagodą z dogsów, która systematycznie zapycha mi pocztę (ale się z tego cieszę) :P zdjęciami bergoli i newsami szczeniaczkowymi. Ale dzięki za ofertę. :buzi:
Strasznie paskudny piątek u nas. Jak zaczęło w nocy lać, tak lecą te żaby z nieba bez opamiętania.
Czytałem, że Alutkowie włączyli ogrzewanie. Czy to nie zgroza, żeby grzać w czerwcu? Ja się zaparłem i nie dam gazownikom zarobić w czerwcu i mam zamiar kontynuowac tę tradycję przynajmniej do końca października.Howgh.Powiedziałem. :wink:

Posted

[quote name='Alfa1']
Dmuchawa jest świetna,ale te rachunki za napęd, :confused: o ból głowy przyprawiają. :fadein:

Tego też się boję :smhair2: , dlatego tak szybko się nie spieszę z zakupem takich sprzętów.

upiększa i wzbogaca nasze wnętrze :thumbs:

Posted

[quote name='"Violonczela"'][quote name='Alfa1']

upiększa i wzbogaca nasze wnętrze :thumbs:

Nic tak nie ubogaca wnętrza, jak golonka z piwem, tudzież węgrzyn w swoim towarzystwie :wink:

Posted

Tomek67 napisał(a):
Nic tak nie ubogaca wnętrza, jak golonka z piwem, tudzież węgrzyn w swoim towarzystwie :wink:

Myślałam, że przy golonce można tez nieźle się uduchowiać i duch:angel: jest cięższy po kilku golonkach.
Nie jest to moje ulubione danie ale widziałam fastynatów tej potrawy :roll:
Mogę coś takiego przygotować i prawdopodobnie dobrze mi to wychodzi ale tego nie jadam

Posted

Viola - odwiedziłem Twoją stronkę, ale nie mogłem się dopisać :cry: . Więc tutaj - stronka fajna, ale włóczkowatości fajniejsze po stokroć!!! :lilangel:
Pozdrawiam - wygłaskaj je ode mnie. :calus:

Posted

Tomek67 napisał(a):

Strasznie paskudny piątek u nas. Jak zaczęło w nocy lać, tak lecą te żaby z nieba bez opamiętania.
Czytałem, że Alutkowie włączyli ogrzewanie. Czy to nie zgroza, żeby grzać w czerwcu? Ja się zaparłem i nie dam gazownikom zarobić w czerwcu i mam zamiar kontynuowac tę tradycję przynajmniej do końca października.Howgh.Powiedziałem. :wink:

A włączyliśmy , bo nawet komputer odmówił posłuszeństwa i nie chciał
pracować, dzisiaj już idzie. Popieram Cię z tym terminem gazowym,
też bym tak chciała ( chciałaby chciała ) ale się poddała. i To je st zgroza !
Cóż na pogodę wpływu nie mamy, u nas też leje i jest 8 stopni C. Zgroza!

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

Anii - podobają mi się te pieski. Ale nie będę po jednego jechał do Hiszpanii czy Portugalii, a bobki są wymagające w pielęgnacji, niestety. Co innego dredziarze - z tymi nie ma większych problemów. :P
PS. No i czemu ta :evilbat:

Posted

:Dog_run:
Moim skromnym zdaniem do bolinki pasowałby owczarek podhalański, Byłyby takie dwa michały jeden dużu drugi mały. :diabloti: :angel:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

Czuję, że za chwilę zaproponujecie mi misia polarnego :-? :wink:
Póki co, w tej kwestii najbliżej mi do berga :P
Ale możemy pokombinować :wink:

Posted

[quote name='Tomek67']PS. No i czemu ta :evilbat:

Ehh mialo byc tak, za lekko przyciskam klawiature :P :P

Szkoda, ze nie bobtail, to moze jasne puli?! :D

Posted

Tomek67 napisał(a):
Viola - odwiedziłem Twoją stronkę, ale nie mogłem się dopisać :cry: . Więc tutaj - stronka fajna, ale włóczkowatości fajniejsze po stokroć!!! :lilangel:
Pozdrawiam - wygłaskaj je ode mnie. :calus:

Cieszę że podobają Ci się moje panienki z włóczki. Niestety nie dopracowałam tej księgi i po kilkakrotnych próbach, i niepowodzeniach opadły mi łapki :( . Teraz czekam na nadtchnienie do dalszego rycia na mojej stronie, mam nadzieję że się jej doczekam :D

Posted

[quote name='anii'][quote name='Tomek67']PS. No i czemu ta :evilbat:

Ehh mialo byc tak, za lekko przyciskam klawiature :P :P

Szkoda, ze nie bobtail, to moze jasne puli?! :D
Klawiaturę należy, oczywiście, szanować.
:wink: Anii - a czy doczytałaś się uważnie, że Puli jest w dwójce faworytów moich? :P

Posted

Tomek67 napisał(a):
Anii - podobają mi się te pieski. Ale nie będę po jednego jechał do Hiszpanii czy Portugalii,

Te pieski bardzo mi się spodobały jak byłam w Amsterdamie. Było ich dużo i takie mięciutkie a przy tym sympatyczne i przyjacielskie.

Posted

Tomek67 napisał(a):
:wink: Anii - a czy doczytałaś się uważnie, że Puli jest w dwójce faworytów moich? :P

Wiesz...
Taka krotka nazwa, mogla mi gdzies umknac. :P
Kiedys na zywca widzialam taka jasna sunke puli w tak zwanym srodowisku naturalnym, czyli na spacerku ;)
Bardzo urocze stworzenie, a jakie powsciagliwe. 8)

A z ciekawosci zapytam, ile jest hodowli puli w Polsce?!

Posted

Ja je widziałem jedynie w bardzo mądrej i obszernej psiej księdze, któą posiadam :P . Niestety - - na żywo nie miałem przyjemności. :cry:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...