Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gratulacje dla wszystkich, szczególnie debiutantów

A my się chwalimy rozpoczętym dorosłym championatem :D Dereczkowi, jak widać, było wszystko jedno, ale później się już poprawił :wink: :D

:D :D :D

:D :D :D

Posted

maga18 napisał(a):
bolonczyki to lewki, tak?? :lol:

zdjecia sliczne!!! fajne te lewki :loveu:

GRUPA bichonów ( IX grupa FCI ) jednoczy w sobie sześć ras o bardzo zbliżonych cechach. Dotyczy to głównie wymiarów, obfitego włosa w większości barwy białej. W skład grupy bichonów wchodzą :
1 bichon maltais - maltańczyk 2 ) bichon bolognais - bolończyk
3) petit chien lion - lwi piesek 4) a poil frise - bichon frise 5) bichon
havanais - hawańczyk 6) coto de Tulear

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

Aaaale foteczki śliczne!!
Napula taka dostojna i pięęęęękna! Cudne włoski i ta mordka - to jest cudowne w bichonkach - mimo że to już dojrzała panna, ale nadal ma 100% szczenięcego uroku!
Derek - bomba! Rozbrajają mnie jego brewki! Dereczku:
No a Mumiś to już wogóle - sam urok! I czyj, czyj?? Nie Karki?? :roll:

Luka właśnie przed chwilą socjalizowała się z prawie 3 letnim synkiem sąsiadów - niestety lubiła go tylko do momentu, jak dawał jej jeść Potem niestety zaczęła polować na machającą rączkę małego, więc siedzi teraz ze mną na pięterku i obserwuje... 8)

A'propos agility (kiedyś wspominałam) - będzie musiało poczekać, bo okazało się, że za kurs trzeba zapłacić 400zł... :roll: Czy wszędzie się płaci za agility??

Posted

Witam Wszystkich i bardzo bardzo serdecznie
G R A T U L U J Ę :BIG:

zwłaszcza, że ringi były oblane promieniami słońca i nie było łatwo
Z W Y C I EZ C O M :tort: i dalszych sukcesów wystawowych!!!!

Posted

Sonya: Wow! Fotki Napi to jak najbardziej profesjonalna sesja zdjęciowa! :multi:
Dereczek jak zwykle olśniewający. A ten puchar :o :shiny:
Kochane psiaki...

Posted

Gosia Mumiś Karki a kogóżby innego :wink: Masz rację bichonki to takie psiaki co im latka wcale nie dobierają urody i mają takie slodziachny morduchy. Twoja Luczka jest mądralińska bo co się bedzie z takim dzieciakiem zadawać skoro z tego nie ma żadnej korzyści. Mnie się wydaje ,ze psy nie przyzwyczajone do małych dzieci od szczenięcia , nie mające częstego z nimi kontaktu tak reagują na nie właśnie.
Eklersik to Ty przed nami ukrywałaś swoje sukcesy z przeszłości 8) :nono: Nie ładnie

Posted

[quote name='Sonya-Nero']mały, słodki Mumiś :D :P
cielawe kto zgadnie czyj??? :D
No wiadomo, że Karki, dlatego się zdziwiłam :wink:

Co do Luczki i dzieci... :-? No właśnie. Ona nigdy nie miała kontaktu z dziećmi, aż nagle poznała synka sąsiadów. Mały ma już 3 latka, ale Luka nadal widzi w nim rywala o moje zainteresowanie... Jak Ignac siedzi spokojnie na krześle, to jest OK, ale nie daj Boże zacznie chodzić, albo biegać! :cry: Wtedy zaczyna się podszczypywanie :cry: Szczerze Wam powiem, że nie dam głowy, że ona by go nie ugryzła. Muszę mieć oczy wkoło głowy , zwłaszcza że Ignacy lubi Lukę, nie boi się jej i biega po całym domu szukając białej :roll: A na dodatek jego rodzice są dość... hmmm... lekkomyślni... i nie widzą w białej zagrożenia. A ja mam stres... :roll: :cry:
Przeraża mnie ta zazdrość Luki o mnie, zwłaszcza, że planuję przecież za parę lat drugiego psa :roll: Na razie sobie tego nie wyobrażam Ewentualnie przeszedłby spokojny, dorosły samiec, ale szczeniak... i to suczka... (tak planuję) na razie o tym nie myślę :wink:

Z przyjemniejszych tematów - robimy porządki w zabawkach! :lol: Wyrzuciłam jakieś 80% starych, zniszczonych, poprzegryzanych gumowych stworków, rozszarpanych piłek, rozprute frisbee - wylądowały bezlitośnie w 8)
Zamówiłam 5 nowych piłek, bo piłki Luka kocha najbardziej - czekamy więc na dwie miętowe piłki tenisowe (podobno odświeżają oddech), miękką gumową piłkę baseballową, dużą piłkę z materiału i pływającą piłkę z plecionego sznurka nylonowego :lol:
Zostawiłam Luce tylko ukochanego gumowego pora, Tweetiego i piłkę na sznurku. :wink:

Teraz idziemy na ostatni spacer. Około 20.00 mieliśmy piękną burzę! Ale gorąco jest nadal, choć już bardziej rześko :D

Posted

Na dzień dobry, specjalnie dla Alutki i Alfy1, jeden z ulubionych wierszyków Izabelkowych. :P :wink:
BABCIA I PUDEL
Była sobie babcia,
miała serce złote,
miała także pudla,
wielkiego niecnotę.

Poszła do ogródka
narwać trochę marchwi,
wraca i co widzi?
Pudel leży martwy!

Poszła po grabarza,
smutna i spłakana,
wraca i co widzi?
Pies biega po ścianach!

Poszła więc do kuchni
postawić makaron,
wraca i co widzi?
Pies pali cygaro!

Poszła po szydełko,
by mu zrobić sweter,
wraca i co widzi?
Pies czyta gazetę!

Babcia na ten widok
zawarczała głucho,
skoczyła na pudla,
ugryzła go w ucho.

Odtąd pudel z babcią
żyją w wielkiej zgodzie,
fikają koziołki,
bawiąc się w ogrodzie.

Posted

[quote name='BiBi']
A my się chwalimy rozpoczętym dorosłym championatem :D Dereczkowi, jak widać, było wszystko jedno, ale później się już poprawił :wink: :D

Tutaj nie jest mu wszystko jedno :P

Moj ulubieniec wsrod Lewkow. Jaka wspaniala postawa, usmiech gwiazdora. Ha, DEREK ZWYCIĘZCA!!

Posted

Tomek67 napisał(a):
Na dzień dobry, specjalnie dla Alutki i Alfy1, jeden z ulubionych wierszyków Izabelkowych. :P :wink:
BABCIA I PUDEL

Odtąd pudel z babcią
żyją w wielkiej zgodzie,
fikają koziołki,
bawiąc się w ogrodzie.

Bo Babcie są najzręczniejsze, wszystko zrobić potrafią i przemówić dobrym słowem i uśmiechem serdecznym rozbawić. :onfire:
...lata biegną i czas przestać.... to jest ....... może czas zacząć...przestać...

Posted

:angel: Derek ś l i c z n o t a tylko dlaczego Pańcia bez głowy ?
Jak Ją znam to ją ma i to na karku !!!!

:smilecol:

Posted

Tomek, niezły z Ciebie poeta! :D
Gosia, moja mała też nie lubi dzieci- kocha pieszczoty, a wczoraj nie dała sie pogłaskać takiej miłej i naprawde delikatnej dziewczynce, którą spotkalismy na polku...
My czekamy na pas bezpeiczeństwa..faktycznie, dobrze, ze Pusia ma juz szelki dostosowane do rozmiaru..
Pzrzyszła Acana, mąż napisał mi, ze Pusi nie wchodzi...mój pies jak ma suche w misce urządza strajk głodowy... :(

Posted

Aga-doskonale Cię rozumiem, Luka to wszystkożerca, nie wybrzydza ani przy gotowanym, ani przy surowym, zjada wszystko, co jej dam, ale suchego po prostu nie znosi!
Dwie karmy jadła (bo każda inna mogła stać w misce tydzień nietknięta) - BOSCH Super Premium (albo coś w tym stylu) i teraz od czasu do czasu dostaje Purinę PRO PLAN z tuńczykiem - to są dwie karmy zjadliwe. Acany nawet nie powąchała, Eukanuby i Royala nosem nie trąci (choć na Eukanubie wyrosła - ale w pewnym momencie powiedziała: "dość" :wink: ).
Może spróbuj tuńczykową Purinę Pro Plan? Ma bardzo intensywny zapach :lol:
A czemu jej nie gotujesz?

Co do szelek - jednak nie będę wymieniać, bo XS mają w szyjce max. 25cm, a Luka ma 28cm... Przeszyłam trochę S-ki i są w miarę OK. :roll:

Posted

:help1: " Głucho wszędzie, cicho wszędzie
co to będzie, co to będzie ? "

:Help_2: zdjęcia same z n i k a j a !!!!

Posted

Alutka napisał(a):
:angel: Derek ś l i c z n o t a tylko dlaczego Pańcia bez głowy ?
:smilecol:

Najważniejszy na zdjęciu jest pies, więc głowa pańci poza kadrem :wink: :D
Dziękujemy za miłe słowa :D

Posted

A ja mam dla Was jeszcze kilka fotek z Bytomia podesłanych przez Alutkę :D

taka orkiestra górnicza uświetniła tę wystawę :wink:

prezentowana Carmen na stoliku jak widać zupełnie wyluzowana :)

pan Alutek prezentuje ze świetnym efektem sunię 8)

Posted

Gosia, gotuję małej, oczywiście, ale wet zaleca jej suchą dietę- nawet powiedział , że Pusia powinna jeśc TYLKO TO - ze wzgledu na zęby. Ale ponieważ ja mam dosć krytyczne stosunek do świata i do wetów też, to nie słucham i Pusia ma dietę mieszaną. Wiec w niekóre dni ma fajnie, a w niektóre- niefajnie. Kupiłąm Acana na próbę, zobaczymy, jak po niej bedzie z oczkami...

Posted

Aga - ja nie bardzo wierzę w to, że sucha karma tak rewelacyjnie zapobiega osadowi, czy odkładaniu się kamienia :roll: Suche kulki paradoksalnie najczęściej są przez psa połykane! (moja Luka połyka :roll: )

Nic nie zastąpi szczotkowania zębów i kostki cielęcej od czasu do czasu - wg mnie to wystarczy.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...