Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:thinkerg: Skoro tak mowi się trudno . :bigcry:

Ja mam cztery suczki powyżej 8 lat jak narazie nie chorują są zdrowe
o sterylizacji nie myślę i tak : jedna nie miała wogule szczeniąt,
dwie miały - dwa razy a ta czwarta trzy razy ( yoka ) i tylko dlatego,
że mi nie dawali życ, Miała trzech zw, swiata w rodowodzie i kilka
interchamp. Była pochodzenia zagranicznego. Bardzo ładna.
Każdy poród strasznie przeżywałam.

:D dobrego nigdy za wiele

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No jasne ,że nie jest to wymagane i każdy przecież bierze odpowiedzialność za swoje suczki.Alutka nikt nikogo nie zmusza do sterylki ja jednak widzę jak przy każdej suńka szaleje za psami to myslę ,że lepiej ją wysterylizować niż mieć oczy wkoło głowy i dobrze jej pilnować by nie wywinęła jakiegoś numeru :wink: Tak wyjście z domu z kilkoma suczkami gdzie z reguły hurtem są dwie lub trzy cieczki /bo suczki żyjące w stadzie tak mają cieczkuują hurtowo lub taśmowo /to prawie istny horror :evilbat: kawalerów sznurek , panny zainteresowanie 0X nie ma ani czasu ani możliwości latać po trzy rundki dnia by brakło :wink:

Posted

:shocked!: Karka ja to rozumiem, jakoś mi jest żal. Może jestem
staroświecka. Wiem że każdy ma inne warunki i biorę to pod uwagę.
Jak trzeba to trzeba i już . Wiesz lepiej się zastanowić dwa razy
niż raz popełnić bład, :ak-shot:

Posted

:shake: Faktycznie jak Wy z tymi suczkami, które mają cieczki
chodzicie po mieście ? Jak za mną gonią psy, choć idę bez suczek.
Moja dobra znajoma ma czarną pudelkę. Chodzi z nią wszedzie,
nawet jak ma cieczkę. I pewnego razu spotkała przyjaciółkę przed
Klimczokiem ( dom towarowy ) zagadały się, i nagle czuje, że jej smycz się dziwnie rusza. Patrzą a tu jakieś brzydkie kundlisko się do niej dorwało
i na jakąkolwiek interwencję było za póżno. :scream_3: Zakrywały jak
mogły { bo tam chodzą tłumy ludzi ) i tak przez 2o minut. :buzi:

Posted

Alutka - a ja jestem za sterylizacją KAŻDEGO psa, który nie ma rodowodu (a jeszcze lepiej - KAŻDEGO psa, który nie jest wartościowym reproduktorem/suką hodowlaną). I chyba nie jestem okrutna, bo sterylizacje masowo przeprowadza się w Stanach, czy Australii, Niemczech i innych krajach. Tylko u nas jest to jeszcze coraz częściej tabu nie do przeskoczenia. Jak mówię komuś o sterylce, zaraz robi takie oczy jak Ty i pierwsze słowa: "Jak tak można??" i "Po co??". Ano po to, aby nie rozmnażać bez powodu - tak, tak, aby rozmnożyć psa, trzeba mieć powód! Jedyny powód, który akceptuję to: "bo jest świetnym materiałem hodowlanym i wniesie coś cennego do rasy"!
Amen
:)

Posted

A co do cieczki - u nas jest to najmniejszy problem. Po pierwsze - Luka ma cieczkę co 10 m-cy, więc praktycznie raz w roku. Po drugie - jest jakoś mało "aromatyczna" - psy nie koczują pod domem, jedynie na spacerze trzeba odganiać, ale też bez przesady, jakoś nie są zbyt chętne :wink: Nawet kiedyś byliśmy na wsi z Luki cieczką (a wiadomo - na wsi pełno psów się włóczy) - myślałam, że będziemy mieli pod domem całe stada, a okazało się że nie przyszedł ANI JEDEN :-? :lol:
Poza tym taki mały piesek w domu dużo nie brudzi, Luka raczej chodzi bez majtek (tylko ja śpię w łóżku, gdzie więcej jest ręczników, niż pościeli :wink: ), no i krzesła i kanapy też w ręcznikach, ale szybko się przyzwyczajamy :wink: .
Tak więc u nas sterylka to głównie wielka obawa przed ropomaciczem oraz te kwestie etyczne (o których pisałam wyżej)...

Posted

Tomek67 napisał(a):
Mój Boże stareńki być muszę, bo nie narzygałem na Waldka Koconia.

Tomek chyba dolacze do Twego Fanklubu :lol: :lol: :lol:

Babciu Karko :hand: :kciuki:

Posted

Gosiu po pierwsze nie mówiłam " jak tak można" czy " po co "
to Twoje słowa po drugie nikogo nie nakłaniałam do rozmnażania.
Jestem przeciwna rozmnażanie wielorasowców, Chodziło mi tylko o to
że można mieć zdrowe suczki i nie rozmnażać ich i nie sterylizować !!!!! :2gunfire: I nie przekręcać !

łowa a nie meje. Po drugie nawet mi się nie sniło nakłasniać Was do rozmnażania

Posted

No jasne ,że można nie sterylizować i nie rozmnażać każdego wolny wybór .Ja jednak myślę ,że zbyt mało u nas ludzie wiedzą o sterylce i kastarcji i tak naprawdę wszystkim się wydaje ,że to wielka krzywda dla zwierzaka

Posted

A tu moje "dziecię" co przyszło się wypięknić po strzyżeniu -nie chciał za bardzo pozować bo był bardziej zainteresowany suczkami i szczeniaczkami więc foto takie sobie :-?
To ten z gumeczką we wlosach 8)

mial lekki przeciąg w doopeczkę bo był calą zime niestrzyżony

tu również szczeniaki i Joasia pańcia Dixi

i jeszcze Dixi ze swoją pańcią :fadein:

jak ja lubię takie odwiedziny :)

Posted

Karka jakie one śliczniutkie.
A Gizmo juz wykompany, ogolony, wypacykowany i ciężko obrażony, wyniósł się z łózka na fotel, ale on tu zaraz wróci, bo w domu dalej zimno i wpakuje się pod kołderkę.

Posted

To on jeszcze nie wie co go jutro czeka :wink: Skoro taki obrażalski to po jutrzejszym dniu pewnie się z domu wyprowadzi :lol: :lol:

Posted

Jestem niezmiernie ciekawa Twoich i jego wrażeń :) :wink: Oby pogoda Wam dopisała bo nie ma nic gorszego niźli deszcz 0X

Posted

My już wrócilismy, było super. Mamy zwycięztwo młodzieży, ocena doskonała lok I. i b. ładny wpis " Duży ale elegancki, samcza głowa, ale b. ładna, prawidłowa górna i dolna linia, super skóra, prawidłowa akcja".
Jestesmy szczęśliwi.

Posted

NAJLEPSZE GRATULACJE DLA GIZMOLA I ANKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:multi: :angel: :beerchug: :popcorn: :BIG: :Rose: :laola: :terazpol: :thumbs:

Posted

Wielkie dzięki. :lol:
Zdjęć Mało :cry: :cry: siostra robiła bo ja sie trzesłam przy ringu i mam tylko 1 maltańczyka.

pare grzywek które wkleje do grzywaczy a reszta to same olbrzmy.
Nie mam pojecia gdzie ona latała z tym aparatem :cry:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...