Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze, że byłaś z bratem. Aż strach się bać... Znam dworzec i wiem, ze do najmilszych miejsc nie należy.
Zdjęcia z Sutetów będą. Obiecuję! Postaram się jutro tym zająć. Dzisiaj szczerze mówiąc padam na nos.

Posted

Karka - następnym razem dzwoń do mnie ! Wpadniemy z Carmen i zrobimy taki porządek, że kola wyniosą się do Koluszek :wink:
A jak się jedzie ze mną, to najlepiej spać. Moje dziewczyny mają to opanowane do perfekcji :P

Posted

Tomek chyba to najlepszy sposób na podróżowanie z Tobą a z drugiej strony mogłbyś być świetnym , szybkim szoferem dowożącym towarzystwo na wystawy :wink:

Posted

Spojrzałam sobie na psy zgłoszone na Europejską wystawę w Tulln i jestem w szoku bo bolonek tylko 11 :o Co się dzieje :smhair2: to lewków jest póki co 25 i oby już tak zostało :roll:

Posted

Karka napisał(a):
Tomek chyba to najlepszy sposób na podróżowanie z Tobą a z drugiej strony mogłbyś być świetnym , szybkim szoferem dowożącym towarzystwo na wystawy :wink:

A na mandaty szybka składka! Też chcę być szoferem :multi: :diabloti:

Posted

No jasne, ale tylko IX grupę :wink:
Tyle, że ja mieszkam w odwiecznej i pradawnej Polsce właściwej, a ciężko uświadczyć na mojej ziemi hodowców. :(

Posted

No ale możesz przyjeżdżać po NAS :D :wink: Za miesiąc jest fajna wystawa w Kaliningradzie fajnie byłoby pojechać w Rosji nie byłam ...

Posted

Ja też nie byłem. Podróż do Rosji, to chyba jednak nie samochód, bo można wrócić bez niego. Najlepiej zaufać jednak szerokim torom. No i wyczytałem gdzieś, że są komplikacje sanitarne z przewozem psów do krajów pozaunijnych?

Posted

Nie ma żadnych jedziesz siuu wygrywasz i wracasz :lol: Jeśli chodzi o Kaliningrad Ludzie z Dogomanii jeżdżą i wracają tym samym samochodzikiem :wink:
oczywiście to był żart z tym szoferowaniem

Posted

Siuu i nie ma autka. A na wschód od nas, to wzięcie mają chyba polskie pudle? Lajanki też? Bo bolonki, to chyba tylko cwetne?
Ale burzysko ulewne za oknem! Kajakiem do pracy z rana, nie ma Bolka.

Posted

A ja nie wiem co ma wzięcie bo nie byłam :roll: lajanki to tam fińskie przyjeżdżają na wystawy polskie jeszcze na wschód nie dotarły :roll:
ło a kajak masz ? by popłynąć albo amfibię 8)

Posted

Nie poganiać, nie poganiać :motz: ! U nas słoneczko wcześniej wstaje :P . Choć dzisiaj, zbuntowane się nie pokazało. Pogoda - jak to mówią małolaty - padaka :flop: . Zdaje się, że moja Magiczna Biel będzie wieczorem jedynie magiczna. :wink:

Posted

Witam; ja tylko na chwilunię, bo zaraz jedziemy z Luką na drugi koniec miasta do biblioteki (muszę oddać 3 książki i zapłacić 20zł kary ) Trochę ją posocjalizuję w tramwaju i autobusie, a co!

Czytałam Wasze posty "samochodowe"... :wink: No proszę, nie wiedziałam, że z Tomka taki pirat drogowy Co do Eclairs - no cóż... w końcu ma terriera, to do czegoś zobowiązuje :evilbat:

Posted

Gosia! Ty jedna mnie rozumiesz
Będzie z ciebie psycholog, że ho ho! :wink:

Miłej socjalizacji lokomocyjnej życzymy! Nie zapomnij pejcza, kagańca i klatki. Jeszcze się ktoś poczuje zagrożony towarzystwem psa :wink:

Posted

No! Jesteśmy z powrotem! Muszę Wam powiedzieć, że jestem baaaardzo dumna z mojego psa! Po raz pierwszy jechała autobusem i w dodatku stałyśmy na samym początku, a busik cały przód miał z szyby, więc nawet dla mnie było to przeżycie dość... hmm... emocjonujące A Luka (oczywiście na rączkach :D ) grzecznie obserwowała otoczenie, tylko z lekka zdziwiona. Jechałyśmy 10 min. tramwajem i 10 autobusem w jedną stronę; więc łącznie - 40 min. w środkach komunikacji miejskiej Lukierek jak cukierek, nikogo nie zjadł (Eclairs :wink: ), choć nawet nie miała kagańca :o :lol: . ALe wkurzyła mnie jedna baba (staruszka ) - wchodzę do trampka z białą na rękach, a ona nagle, z całym impetem zaczęła czochrać Luki grzbiet :o :evil: Stanęłam, spojrzałam jej w oczy baaaaardzo poważnie i grobowym głosem powiedziałam: "miała pani olbrzymie szczęście, że pani nie ugryzła" - wiecie, że poskutkowało?? Babsztyl wprawdzie chyba się obraził, ale wkoło nagle zrobiło się puściutko
Luka również na ulicy, w całkiem nieznanym jej miejscu zachowywała się odważnie i ogon cały czas trzymała w górze (powędrował pod zadek tylko dwa razy, jak ludzie zaczęli tłoczyć się na przystanku)!
Bardzo się cieszę z tej wycieczki, bo ostatnio sporo pracuję nad jej lękliwością przed ludźmi i tłumem. Zabieram ją wszędzie, gdzie tylko to możliwe - akademik, parki, molo, centrum miasta. Widzę duuużą poprawę!

Posted

:stupid: Z tym czochraniem to jakaś obsesja ludzi nie zdających sobie
chyba do końca sprawy co ich może niemiłego spotkać. CzLowiek się
napracuje, czesze, czesze :rainbowa: aż ręce odpadają a ktoś
beztrosko burzy naszą pracę. Poza tym ręcenie zawsze są pierwszej
czystości, spocone, zakurzone itp. :black: Ja wpadłam na pomysł
i jak widzę, że ktoś wyciąga rękę by pogłaskać wołam g r y z i e ! :santagri: No no że Ci przeszedł ten numer z kagańcem ?????

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

:klacz: dla Lukrowanej Luki :P za odwagę i wykazanie zimnej krwi w tak niesprzyjających warunkach i otoczeniu :wink: Kobieta z autobusu wykazała się wielką niefrasobliwością tarmosząc Luczkę :wink: A swoją drogą ja jadąc z suńką ostatnio autobusem miałam okazję siedzieć koło pewnej pani , ktora z wielkim wręcz obrzydzeniem odwracała się od uśmiechającej się do niej psinki Jak widać różniste są ludziska :wink: 8)

Posted

Gosia ucałuj Luke za dzielność.
Gizmol też autobusem jeździ całkiem grzecznie tylko strasznie się wierci na kolanach bo chce wszystko widzieć a jak mu sie znudzi i zasypia to trzeba wysiadać :evilbat:

Powiedzcie kiedy moge dostać jakieś potwierdzenie na wystawę 15 maja.
Bo chyba jakieś papierzyska przyjdą. :lol:

Posted

Nie boj Ania dostaniesz potwierdzenie przyjęcia psa oraz numer startowy tak na tydzień przed wystawą mniej więcej :wink: :D Zdasz relację jak było bo nas tam nie będzie i koniecznie zrób jakieś fajne foty 8) Kielce organizują bardzo fajne wystawki :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...