Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Świetny ten rudasek :angel: Stronkę będę oglądać w wolnej chwili bo strasznie lubię patrzeć na fotasski :wink: a jest tam tego sporo :)
Jogurcik naturalny jak najbardziej -moje także wcinają i bardzo im smakuje , kubeczkiem nie dzielę bo jak tu podzielić między tyloma psami :smhair2: coś takiego mogłoby wywołać zamieszki :snipersm: :wink: Takie dodatki muszą być serwowane sprawiedliwie :)

Posted

Tak Gośka, chodzi o taki właśnie pojemniczek. Na kości nie dostaje nic specjalnego. Żre Royala dopasowanego do swojej rasy i wieku, podroby wołowe, mięso wołowe z policzków, czasem ozorek, codziennie kawałeczek marchewki. Nie chce już jeść "szczeniackiego" kleiku. A szkoda, bo algi najłatwiej w nim się przemycało.
Z innej beczki - pękło nam 1.000 postów na topiku, zauważyliście?
Najlepsze życzenia dla Was wszystkich z tej okazji! :BIG:
A ja nawet nie zauważyłem, że na dogomanii mam więcej postów niż na dogsach. No, cóż... :niewiem:

Posted

Dziękujemy Ci Karinko! :calus: Piękne bichonki! :P Powiem szczerze, że wyłączając bolonki, nie wiem jak ustawić kolejność kolejnych ulubionych bichonków? :cry:
Wszystkie są Absolutem! :wink:
Jak będziesz mieć wolną chwilę i znajdziesz bergamsco i puli, to dla oddechu możesz wrzucić te kudłacze. :wink:

Posted

Ufff...znowu mamay biłego psa,,ze spaceru wróciła czarna, musieliśmy ja wykapac, a to dla małej potworny stres, no ale juz po wszystkim.
Ale byliście płodni, ile jest ciekawostek do czytania..a ja mam coraz mniej czasu na wszystko... :(

Posted

Tomek67 napisał(a):
Dziękujemy Ci Karinko! :calus: Piękne bichonki! :P Powiem szczerze, że wyłączając bolonki, nie wiem jak ustawić kolejność kolejnych ulubionych bichonków?

Lewki a jakie inne :wink: :P
Poszukam dredowych pieskow :wink:
Agnieszka zaharujesz sie na amen :wink: zwolnij i złap oddech :) no u mnie to normalka częste kąpiele

Posted

A to Ci Pusia rośnie :P śliczny pysio :angel:

i kilka dredowych piesków jak dla mnie po bliższym poznaniu ble w na niemieckiej wystawie przeszedł koło mnie komondor śmierdziuszek
bergamasco włoskie

Posted

Dzięki kobiałki za dredziarzy. Prawda, że piękne? A ten snopek skaczączy przez lekkoatletyczny płotek - czysty kosmos! Komondor i puli to psy węgierskie, a więc są u mnie uprzywilejowane. U bergasa zaś urzekła mnie (poza wyglądem) informacja, że praktycznie nie trzeba mu pielęgnować szaty. Co jakis czas spłukać prysznicem i basta. Sadzę, że bez kapieli co jakiś cza to się jednak nie obędzie, ale już sama świadomość leniwej pielęgnacji jest miodowa. Może kiedyś coś z tej dwójki (komondor niestety nie wchodzi w rachubę) pojawi sie na naszym podwórku?

Posted

Lubie podobne rasy

To zdjecie jest super.

:wink:

Ja dodam jeszcze tylko, ze bardzo mi sie podoba wegierska rasa pumi, jednak maja dosc ciety charakter z tego co wyczytalam. A mordki takie slodkie. :fadein:

Acha i jeszcze bobtail.

Posted

Są oryginalne to prawda , przyciągają oko ale właśnie intryguje mnie ta pielegnacja .No cóż nie wydaje mi się ,że wystarczy spłukanie prysznicem :-? bo przecież jak ten pies nasiąknie wodą to chyba nie jest wstanie utrzymać takiego ciężaru.Być może jestem przewrażliwiona bo przyzwyczajona do częstego mycia psa i nie wiem jak to jest gdy psa myje się rzadko lub wogóle.
Doprowadzałam raz do porządku briarda , który 4 miesiące był nie kąpany , nie czesany pani wyjechała a rodzinie nie w głowie była pielęgnacja psa. Wierzcie mi ten pies nie pachniał ładnie :roll:

Posted

[quote name='Karka']Anii pumi są świetne z wyglądu :D obejrzałam sobie kiedyś na wystawie zagranicznej bardzo dokładnie takiego cudaka 8)

Tak sa oryginalne. Chcialabym zobaczyc je na zywo.

Mam znajomych na Wegrzech, ktorzy zapraszaja do siebie na wakacje. Szczerze przyznam, ze mam jeden cel w tej wyprawie. Isc na wegierska wystawe psow :lol:

Tutaj wkleje swoje pytanie :wink:
Karka
Ja mam pytanie na temat hawanczykow. Czy te pieski sa w Polsce?! Jak bardzo wazne u bichonow jest ich uczesanie.
Np. takie podnoszenie, napuszenie siersci u hawanczykow jest niezwykle efektowne.

Posted

A to korzystaj z okazji i jedź na Węgry :P
Co do hawańczyka już kiedyś wspominałam jest napewno hodowla w Łodzi bądź jej okolicach oparta na niemieckich psach z hodowli Disneyland's .
Ja nie wiem czy one są napuszane na wystawę , napewno używa się kosmetyków podnoszących włos . O ile widziałam to hawańczyki po prostu są wyczesane z przedziałkiem na grzbiecie , nie zauważyłam by przy ringu jakieś specjalne zabiegi wykonywano przy nich :) bardzo mi sie podobają szczególnie ,że jest taki duży wybór kolorków 8)

Posted

A propos kąpieli- mój TŻ mówi, ze częste mycie szkodzi psu...ale brud też chyba szkodzi, a nawet bardziej- to już moje zdanie..jak mój pies jest bardziej czarny niż biały to czas go umyć- czyż nie tak?
A te dredowce są cool,ale..ta pielegnacja...mały koszmar.
Musze znaleźć wiecej czasu dla forum, bo tu jest najfajniej :D
Choć moze jak mi sie uda awans wywalczyć, to i psiaki dodoatkowe w moim życiu sie pojawią,,choć obowiązek spacerowy w 80% spadłby na Tż-ta...
ech..zycie to sztuka wyboru. :o

Posted

anii - rozbawiłaś mnie i Izę. Ja obśmiałem się z krowiego placka (piękniste), a Izabelkę doprowadziłaś do perlistego śmiechu (dzięki, kocham to u mojej córci) tym kręcącym krowim zadkiem. :lol:
Karka - a co temu cudakowi tak bardzo dokładnie oglądałaś? :wink:
PS.
Hodowla hawańczyków jest też w Gdańsku - raz rozmawiałem telefonicznie z właścicielką, która ma suczkę, a chce jeszcze sprowadzić reproduktora.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...