Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No mają się świetnie wiosna je cieszy :) ciepełko.Nie było mnie kilka dni i psiury zrobiły się całkiem szare od spacerków z mężem :wink: Więc bierzemy się za czyszczenie od jutra :)

Posted

Tylko nas dwójka została, więc trzeba jakiegoś czopera zakupić. Ale jest szansa, że na święta (nie wiem jeszcze jakie i kiedy) dogonimy.
Zapodaj trochę fotosów biszoniastych.

Posted

No to czekam. Trzaśniemy 600 i idziemy spać. Jestem co prawda na długotrwałym i zasłużonym urlopie, ale jutro muszę naginać do Rzeszowa.

Posted

Bichon frise też luksio. Ale wyczytałem w paru miejscach, że potrafią mieć nieznośny charakterek. No i trzeba mu formować szatę, co z jednej strony "uarystokratycznia" go, ale z drugiej dodaje kłopotów, których ja leniwie wolałbym sobie ani bliźnim nie przysparzać.

Posted

Coton de Tulear jest hrabią z samej nazwy. Nie słyszałem o polskiej nazwie tej rasy, a Ty? Interesowałem się nimi przed zakupem Carmen. Nawet mailowałem do jednej hodowli, ale otrzymałem arystokratyczną (czytaj lodowato-wyniosłą) odpowiedź. Tu mi zapachniało snobizmem w czystej postaci. Jeśli się mylę, to pardon.

Posted

Nie ma chyba spolszczonej nazwy rasy może i dobrze bo szkoda ,że lewek to lwi piesek czyż nie lepiej brzmi oryginalna nazwa Petit chien lion albo angielska little lion dog lub niemiecka lowchen? a lwi piesek jak ktos słyszy to z reguły musze powtarzać dwa albo trzy razy i jeszzce patrzą na mnie jakbym się z choinki urwała...

Posted

Maltańczyki - w renomowanej hodowli (ale nie widocznej na zdjęciu) oferowano mi suczkę za 2.500,-, co wtedy termicznie mnie zszokowało, ale teraz rozumiem. Znowu zniechęcająca dla mnie jest konieczność postrzyżyn habitu.

Posted

Nie znam osobiście żadnego hodowcy cotonów miałam okazję wymienić parę ciepłych i miłych maili z jedna hodowlą więc się nie wypowiadam

Posted

No tak maltany są drogie i są piękne jednak ja nie czułabym się na siłach utrzymać szaty tego pieska więc nawet nie myślę o takiej rasie.

Posted

Zgoda. Co to za pies? - pyta się mnie zachwycony laik. A ja rzucam od niechcenia - bichon bolognese. I już gościu karpika robi. :wink:
To powyżej, to niegroźna fantasmagoria, nie rzeczywistość. Niestety.
Aha, poczytaj każdy komentarz do zdjęcia.

Posted

no i wcale się dziwię ,że ktos robi karpia gdy słyszy bichon bolognese bo ludzie u na swiedza jak wyglądają znane i popularne rasy a ras nawet jeden człek chciał zabłysnąć i na mój widok prowadzącej ciemną suczkę rzekł do znajomego - patrz to sznaucer miniaturowy - myslałam ,że padnę. Wydawało mi się ,ze sznucerki to już tak popularna rasa jak jamnik i nikt nie zrobi z siebie 'pajacyka " :wink:

Posted

A lajanki - są oczywiście najbardziej original. Z pewnością na ulicy, jak ktoś zobaczy lajanka, to od razu pomyśli "rasowiec". A bolońcyk, jak się uświni w sprzątanych (?) miastach naszych, to może być wzięty za kundelka. Ale my swoje wiemy :wink:

Posted

Dodam jeszcze ,że napewno opinia o bichonach jest fałszywa z reguły ludziom kojarzące się psiaczki z zabawkami muszą mieć paskudne charakterki .Druga sprawa posiadacze tych uroczych pieskó na wiele im pozwalają co czyni te cudowne psiaki małymi terrorystami zresztą taka opinia w społeczeństwie jest o wiekszości małych ras - że im mniejsze to wredniejsze i głupsze :evilbat: i strasznie mnie to wkurza

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...