Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Helołki :lol:
Ale żeście naprodukowali :o Miła niespodzianka-tyle czytania! :D Ja mam dziś full roboty, więc wspomogę Wasze 500% normy jednym (nooo, góra dwoma :wink: ) pościkami - oprócz sprzątania, niedkończonych popularyzacji i nauki na jutrzejszą wejściówkę zostaje mi jeszcze wykąpanie białej (Tomek, będziemy łączyć się w bólu :wink: ) - ale najpierw - szczotkowanie :evil: Zakudłaczyła się okropnie, jest SZARA - całe Święta biegała na podwórku, tudzież w lesie, skąd wróciła w nowej maści - biała podpalana 8) - mam zdjęcia, ale coś komp mi odmawia posłuszeństwa i nie mogę ich na Lukrowych wrzucić, bo się zacina :( Ehh, Luka przypomina teraz raczej srebrnego pudla, niż bielusieńkiego bolończyka :lol:

Najedzona jestem strasznie. Biała mniej, bo na wyjeździe zawsze jest na suchej karmie :wink: 8)

Z Suzi na szczęście się nie pogryzły - czarna była zamknięta, a biała cały czas na smyczy. Na szczęście wizyta u ciotek była krótka :wink:

ps. mi się podobaja bolończyki, które mają taką sierść:

Takie kędziorki :D Nie lubię, jak wystawcy je maksymalnie wyczesują, frise można wyczesać, ale bolończyk jednak powinien mieć kędziorki! :D

A to jest typowa pozycja do spanka mojej Luki (mimo że pies na fotce to nie Luka):

ps. a to co?? :o :wink: :lol:

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No, witamy obżartą Gośkę! :P
Ten ostatni to posążek z Egiptu - lew oblepiony watą cukrową. :lol:
A bolończyki na wystawach wcale nie są tak spuchaczone. Widziałem dwa w Rzeszowie i były właśnie kędziorkowate. :D
Karka - się domyślałem, że nie ma :cry: . No i bejbiątek pokazywać nie można :cry: . A pudle klub mają, choć ich też nie za wiele. :evil:
Carmen uwaliła (pardon) kupsko na spacerze :wink: . Sikawić jeszcze nie sikawi na polu, ale w końcu ją przetrzymamy :wink: . No i wykazyje cechy teriera libo jamnika, bo ryje dziury ( co tam dziury - doły, biedaszyby!!) w piasku. :D
Wody szuka, czy jak?

Posted

Tomek67 napisał(a):
:cry: . A pudle klub mają, choć ich też nie za wiele. :evil:

Ale w jakich bólach powstał i musi mieć 100 członków :lol:

Posted

Gosia jak miło ,że powróciłaś :P z całą Luką bez uszczerbku na jej zdrowiu :wink:
Brawo dla Carmen :klacz: za jej pierwszą k.... na spacerku :wink: Może się w końcu przełamała a może tylko próbuje sprawdzić ile jej pan ma cierpliwości i miłości dla swojej małej kuleczki :evil_lol:

Posted

Tomek - te kilka bolończyków, które widywałam na wystawach w Sopocie były wlaśnie spuszone... Może gdzie indziej nie są spuszone. Ja zawsze widywałam spuszone. :wink:

Carmen - zuch dziewczynka! :D Pamiętam, ile ja się z białą namęczyłam, żeby skumała, o co chodzi z tymi spacerkami! Na domiar złego była to deszczowa zima... :roll: No ale na pocieszenie dodam, że jak wreszcie zaskoczyła, tak do tej pory (od 4 m-ca życia) ani razu nie nabrudziła w domu nie licząc sraczki 8) ! A zdarzyło się ze dwa razy, że musiała zostać sama nawet 9-10 godzin!

Posted

Tomek, a wiesz gdzie nad Sanem na błoniach miasto majówki organizuje?
Na Poniatowskiego za Europejską od mostu na Pysznicę w lewo w stronę Rozwadowa. :lol: :lol: Ciekawe czy coś z tego zrozumiałeś.

A tak poza tym to ja wstaje o 5.20 :x tylko że pies nie chce wstawać tak rano i muszę go drzeć na siłę 0X

Posted

Czy ktoś z was korzystał ze szkoły dla psów chodzi mi o tresurę: przychodzenie na zawołanie zostań i takie tam niezbędne w życiu człowieka.

Tomek słyszałam o takiej szkole w Nisku czy wiesz coś o tym? :x

Posted

AnkaW napisał(a):
Albo oni siedzą w wannie a sunie pod stołem :lol: :lol:

Czyźbyś przeczuwała kłopoty? Luka chyba nie ma problemów z kąpielą :) czarno widzę tę drugą parę :wink:

Posted

A, no to ślicznie Ci dziękujemy Karkuniu! :snipersm:
Kąpiel odbędzie się jutro, ponieważ przysłane płyny opisane są tylko po ingliszmeńsku, a ja edukację języka piegowatych rudzielców zakończyłem na poziomie szkoły średniej (pozdrowienia dla Pani Profesor z V LO w Rzeszowie - taka piękna kobieta, a ja zapomniałem jak się nazywa). :wallbash:
Nie ryzykujemy więc. I drugie więc - Ty się Karka nie wymądrzaj, tylko napisz szczegółowo jak wykąpać gówniarę i co zrobić z odżywką. Na stare lata przyszło mi niańczyć psa, sacrebleu. :evil:

Posted

Sprawa kąpieli Szampon i odżywka jest koncentratem , możesz stosować 1:10 lub w innych proporcjach /nawet bez rozcieńczania / używasz do rozcieńczenia przegotowanej wody i dokładnie mieszasz by osiągnąć jednolitą konsystencję / najlepszy jest taki mikserek do capuccino albo musisz dobrze powstrzącać albo cuś sobie wymyśl jeszcze innego :wink: /. No i kąpiesz nakładasz szampon i trzymasz 5 minut / nie dziw się te kosmetyki słabo się pienią/ , spłukujesz dobrze poprawiasz lub nie drugi raz szamponem a po splukaniu odżywką również trzymasz 5 minut i dokladnie spłukujesz.Pytaj póki jestem...

Posted

Teraz wiem. Opis wystarczający - dzięki.
No i suszyć najpierw ręcznikiem, a potem suszarką. Po wysuszeniu wyczesać. Czuję, że będzie bonanza.

Posted

Nie suszyć ręcznikiem tylko odcisnąć wodę z psa w ręcznik! A potem susząc czesać a nie wyczesać po suszeniu :wink: Bo jak wysuszysz zmierzwionego psa to będzie problem z rozczesaniem poprostu :(

Posted

Acha odżywka tylko raz po ostanim szamponie :wink: Bonanza -juz się cieszę na jutrzejsze spotkanie i relację :roflt: :roflt: :roflt:

Posted

Tomek67 napisał(a):
Jest tak jak napisałem i tak jest napisane na opakowaniu!

kurde nie łąpię - o czym teraz piszesz?
Właśnie spojrzałam na stawki zgłoszonych psów na Europejską wystawę w Tulln /czerwiec/ i do tej pory są tylko 3 bolończyki zgłoszone :o

Posted

No to taka ma być na wystawę :) dobrze Ci posłała chyba ,ze chciałeś jeszcze szerszą :-?
A pytasz o lewki ? Narazie jest zgłoszonych 12!

Posted

A na tę wystawę no nie wiem , zobaczymy co będzie jeszcze jest czas aby zgłosić. Byłoby miło zobaczyć jakieś ciekawe psy wieść niesie ,że przybędą aż z Finlandii ...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...