blue. Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Witam. Jestem nowy na forum, więc prosze o przeniesienie tematu do dobrego działu :). Mam problem z moją spanielką, ma 10tyg. u mnie jest od tygodnia. Mała ma problem z katarkiem, od środy się zaczęło więc odrazu pojechaliśmy do weta, dostała vitaminę C w zastrzyki, i weteltymina(nie moge rozczytać). Teraz problem jest większy, a dzisiaj gabinety są zamknięte. Gabi ma 39'C, katarek, i takie dziwne podkrążone oczka. Apetyt ma świetny, bawi się, jest energiczna. Gabi była odrobaczana dwa razy, szczepiona na nosówkę. Dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam. Wesołego świętowania :p Quote
Lolan Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 blue. temp. ciała psa waha się od ok. 38,0 do 39,0'C - z tym ze wszystko zależy od wieku i wielkości psa. jeżeli temperatura ciała psa przekroczy 39'C to wtedy możemy uznac go za chorego(w tym przyp. dotyczy przeziębienia) co więcej psy ras małych i szczeniaki mają nieco wyższą temperature niż dorosłe osobniki.to tak apropo temperatury :lol: mogłabyś zrobić zdj tych oczu.? jak to wygląda. występuje biegunka.? Quote
blue. Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 Kupka jest okej :) normalna, twarda. Nie mam apartu, ale zaraz Ci pokaże na innym psiaku. http://img245.imageshack.us/img245/9192/kaja.jpg Oczka mojej łzawią. Apetyt ma, bawi się jak zawsze. Jutro się przejde z nią do weta. :) Quote
sota36 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 A czy Gabi byla wczoraj na spacerku,biegala po lakach, w trawie? Moze to uczulenie?Skoro wszystko inne jest ok. Quote
blue. Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 na dworze tylko biega u siostry za ogrodzeniem i to też tylko zrobi siku i do domku, bo ma kwarantanne po szczepieniu. boje się, że to może być początek nosówki :(( jutro lece raz dwa do lekarza. :-( Quote
Recommended Posts