Guest Basza Posted August 15, 2004 Posted August 15, 2004 hello;p ja tu jestem po raz pierwszy i po raz pierwszy mam psa. Husky 7-miesiecznego i chciałabym go nauczyc biegać przy rowerze...tyle ze nie wiem jak sie za to zabrać zeby od razu przy tej probie nie zginać... :o Quote
Ula Posted August 19, 2004 Posted August 19, 2004 hello;p ja tu jestem po raz pierwszy i po raz pierwszy mam psa. Husky 7-miesiecznego i chciałabym go nauczyc biegać przy rowerze...tyle ze nie wiem jak sie za to zabrać zeby od razu przy tej probie nie zginać... Basza,zapraszam na grupe V(szpice). Radzilabym zaczekac z nauka biegania przy rowerze az psiak skonczy rok,na razie jego stawy sa jeszcze nie wyksztalcone dobrze i moze duzy wysilek psu zaszkodzic(a raczej jego stawom). Na razie powinny mu wystarczyc spacery. Jak piesek skonczy rok to mozesz zaczac z nim biegac,radzilabym nie uczyc psa biegania obok,tylko ciagniecia roweru-wtedy i pies jest szczesliwszy i wlasciciel sie nie meczy:))A ciagniecie roweru to dla husky cos naturalnego i nie trzeba go tego uczy,nalezy tylko wpoic psu zeby biegl prosto i nie zatrzymywal sie. A jak juz wycwiczycie ciagniecie rowerku to na zawody i klasa Velo :) Quote
slimer Posted September 1, 2004 Posted September 1, 2004 Mam psa rasy Syberian Husky 6-miesięcznego, i już biega przy rowerze. Oczywiście nie są to jakieś wyczerpujące wycieczki, ale chce żeby się szybko nauczył, i bardzo dobrze sobie radzi :D Quote
Ag@tA Posted September 1, 2004 Posted September 1, 2004 A co zrobic jesli pies boi się roweru? :roll: Quote
slimer Posted September 1, 2004 Posted September 1, 2004 Powinnaś go na początku prowadzić blisko roweru po jego prawej stronie. Znajdź jakieś spokojne miejsce, żeby psa nic nie rozpraszało, i na początku go prowadź. No i musi umieć takie komendy jak prawo, lewo, stop, żebyś go nie przejechała :D Quote
slimer Posted September 1, 2004 Posted September 1, 2004 Aha, ale z treningami to jeszcze zaczekaj tak do 9 m-ca Pozdrawiam Quote
Ag@tA Posted September 2, 2004 Posted September 2, 2004 slimer dzieki za radę :D na pewno się do niej zastosuje, bo już nie mogę się doczekać wspólnych wycieczeka na rowerku (i przy rowerku :wink: ). Quote
Ula Posted September 2, 2004 Posted September 2, 2004 Mam psa rasy Syberian Husky 6-miesięcznego, i już biega przy rowerze. To Twoj pies,wiec mozesz robic z nim co chcesz. Ja mam husky 6 lat i wydaje mi sie ze lepeij poczekac do 12 miesiaca niz ryzykowac uszkodzenie stawow. A to ze dobrze sobie radzi to nic nie znaczy,bo szczeniaki sa bardzo ambitne i nie umieja sobie dawkowac ruchu. Quote
Guciek Posted September 10, 2004 Posted September 10, 2004 Wem że z psem spokojnie mozna biegać już od 9 miesiąca. A tak mam pytanie(mam klundelka nie husky): jak psa nauczyć prawo i lewo? Quote
tanita Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Chciałabym się zapytać czy ktoś ma doświadczenia w wyszkoleniu psa aby w mairę bezproblemowo biegał przy rowerze? Bardzo lubię ten sport, życia sobie bez niego nie wyobrażam a mój poprzedni foksik o mało co ze skóry nie wyskoczył kiedy widział jadące dwokółki, ale broń boże nie po to żeby za nimi ładnie biegać ale żeby je dopaść i zjeść. Pasja myśliwska u terierów jest ogromna, dlatego nie mam zielonego pojęcia co zrobić żeby z nowym pieskiem (tej samej rasy) sytuacja się nie powtórzyła. Jak mu pokazać, że to może być super wycieczka a nie zabawa w "łapanie koła" ? Quote
Recommended Posts