Jump to content
Dogomania

Ile za baska? A ile za faraona, etnę itd....

Ile dałbyś/ałabyś za szczeniaka Basenji? ( z papierami)  

917 members have voted

1. 1. Ile dałbyś/ałabyś za szczeniaka Basenji? ( z papierami)

Recommended Posts

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Savannah napisał(a):
a jak już będzie basek...to tylko wystawy :D
pzdr.
Villarica Siberians

Widzę, że pojawia się fan basków.
Bardzo się cieszę. Zapraszam do oglądania serialu w galerii.
Zdrówko :lol:

Posted

Savannah napisał(a):
ja tam wiem że za baska dałabym dużo :D ale jak bede miec baska to tylko od Asiaczka, zresztą jesteśmy już umówione, prawda Asiaczku :D ?
Pzdr.
Villarica Siberians

OCZYWIŚCIE! Czekam na sygnał ... Możemy też tę sprawę przedyskutować w drodze do Kaliningradu. Czasu będzie aż nadto.
Pzdr.

Posted

[quote name='Basenji'][quote name='Savannah']a jak już będzie basek...to tylko wystawy :D
pzdr.
Villarica Siberians

Widzę, że pojawia się fan basków.
Bardzo się cieszę. Zapraszam do oglądania serialu w galerii.
Basenji - podaj linka do Waszego serialu.
Pzdr.

Posted

Przepraszam, że jakiś czas się nieodzywałam, ale kasowałam e-mail no i tym samym hasło do Dogomani, a sama go nie pamiętałam :(

Na szczęscie juz jest ok :) :) :) Mama juz zaakceptowala fakt ze moim marzeniem jest basenji i predzej czy pozniej bede miec takiego psiaka, ale teraz gorzej z tatą - tatą, który pierwszy niż ja zwrócił uwage na basneji :)

Przeryłam wszystkie swoje gazety, i znalazlm kilka wycinkow basenji - opis mam tylko z MP (z plakatem) ale ogolnie nie ma pocztowek, ksiazek czy opisow w gazetach z tą rasa... A moze znacie jakies pisma czy ksiazki, gdzie poswiacają basenji trochę więcej niż pół stronY??

pozdro!

Posted

Basenji napisał(a):
Czyżby Savanah mieszkała gdzieś niedlaleko mnie?
Uzupełnij profil.

Savannah mieszka w Poznaniu i ma pięknego psa SH. Jedziemy razem na wystawy do Kosic i CACIB-Kaliningrad.
Pzdr.

Posted

Labradorka napisał(a):
Przepraszam, że jakiś czas się nieodzywałam, ale kasowałam e-mail no i tym samym hasło do Dogomani, a sama go nie pamiętałam :(

Na szczęscie juz jest ok :) :) :) Mama juz zaakceptowala fakt ze moim marzeniem jest basenji i predzej czy pozniej bede miec takiego psiaka, ale teraz gorzej z tatą - tatą, który pierwszy niż ja zwrócił uwage na basneji :)

Przeryłam wszystkie swoje gazety, i znalazlm kilka wycinkow basenji - opis mam tylko z MP (z plakatem) ale ogolnie nie ma pocztowek, ksiazek czy opisow w gazetach z tą rasa... A moze znacie jakies pisma czy ksiazki, gdzie poswiacają basenji trochę więcej niż pół stronY??

pozdro!

Niestety. Bibliografii w języku polskim o basenji nie ma. Jeżeli jesteś zainteresowana mogę przesłac na Twój adres domowy jeden egzemplarz pisma ASKO (już nieistniejącego), w którym jest wywiad ze mną i sporo zdjęć moich basków. Może ten artykuł przekona Tatę? Poza tym strona w Internecie.
Adres domowy podaj mi w mailu (basenji@onet.pl) lub na PW.
Pzdr. Joanna

Posted

Basenji napisał(a):
Czyżby Savanah mieszkała gdzieś niedlaleko mnie?
Uzupełnij profil.

hehe no nie wiem czy niedaleko, według uznania :wink: ja z Poznania jestem :o i trochę uzuperłnie wypowiedz ASIACZKA, to prawda że mam pięknego(według gustu :wink: ) psa ale też mam suke oraz hodowle swoją i szczeniaki :wink:
Przy okazji napewno sie spotkamy na jakies wystawie,ok??
Jestem fanem :lol:
Pzdr!
Villarica Siberians

Posted

Asiaczek napisał(a):
Sorki Savannah. Nie zastanowiłam się wystarczająco głęboko i stąd moje niedokładne informacje. A ile Twoja suczka miała miotów?
Pzdr.

Nic się nie stało Asiaczku, a moja suczka miała już 2 mioty :D
Pzdr.
Villarica Siberians

Posted

Asiaczek napisał(a):
No to mamy następny temat do obgadania podczas jazdy do K.
Pzdr.

oczywiście :D
a wie Asiaczek (dziwnie mi sie tak zwracac, hihih :wink: ) że mój Black Wizard został tatusiem? :D
Pzdr!
Villarica Siberians

Posted

Savannah napisał(a):
Asiaczek napisał(a):
Pzdr.

a wie Asiaczek (dziwnie mi sie tak zwracac, hihih :wink: ) że mój Black Wizard został tatusiem? :D
Pzdr!
Villarica Siberians

No to nie pisz "a wie Asiaczek", tylko napisz "a wiesz Asiaczku" i po sprawie.
Gratuluję tatusiowi! Oby maluchy nie były gorsze od Black'a Wizard'a.
Pzdr.

Posted

Savannah napisał(a):
Asiaczku a mogła byś zamieścic na dogomani, może byc w tym dziale moje fotki z wrocławia?:)
Pzdr
Villarica Siberians

Móc, to bym mogła. Tylko mam problem. Bo tymi sprawami zajmuje się MKM, a on ostatnio jest zupełnie nie do życia; dużo pracuje. Może trochę później. Będę pamiętała o Twojej propozycji.
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Savannah napisał(a):
Asiaczku a mogła byś zamieścic na dogomani, może byc w tym dziale moje fotki z wrocławia?:)
Pzdr
Villarica Siberians

Móc, to bym mogła. Tylko mam problem. Bo tymi sprawami zajmuje się MKM, a on ostatnio jest zupełnie nie do życia; dużo pracuje. Może trochę później. Będę pamiętała o Twojej propozycji.
Pzdr.

To wyślij je do mnie.
Mogę to zrobić.
Zdrówko

Posted

Asiaczek napisał(a):
Savannah napisał(a):
Asiaczek napisał(a):
Pzdr.

Pzdr!
Villarica Siberians

Pzdr.

no akurat suczka co się urodziła jest rewelacyjna, jestem bardzo z niej zadowolona :wink: jest bardzo podobna do Black Wizarda, najlepsze cechy jego odziedziczyła :D , a to cieszy :wink:
Pzdr!
Villarica Siberians

Posted

Basenji napisał(a):
Asiaczek napisał(a):
Savannah napisał(a):
Pzdr
Villarica Siberians

Pzdr.

To wyślij je do mnie.
Mogę to zrobić.
Zdrówko

Ale to są "zwykłe" zdjęcia, a nie cyfrowe. A więc, jaka decyzja?
pzdr.

Posted

Savannah napisał(a):
Asiaczek napisał(a):
Savannah napisał(a):
Asiaczek napisał(a):
Pzdr.

Pzdr!
Villarica Siberians

Pzdr.

no akurat suczka co się urodziła jest rewelacyjna, jestem bardzo z niej zadowolona :wink: jest bardzo podobna do Black Wizarda, najlepsze cechy jego odziedziczyła :D , a to cieszy :wink:
Pzdr!
Villarica Siberians

No to superowo! Możesz być dumna ze swojego Blacka, pewnie już powoli przymierzasz się do różnych konkurencji hodowlanych, co?
Gratulacje!
Pzdr.

• 4 weeks later...
Posted

Asiaczek napisał(a):
Savannah napisał(a):
Asiaczek napisał(a):
Savannah napisał(a):
Asiaczek napisał(a):
Pzdr.

Pzdr!
Villarica Siberians

Pzdr.

Pzdr!
Villarica Siberians

No to superowo! Możesz być dumna ze swojego Blacka, pewnie już powoli przymierzasz się do różnych konkurencji hodowlanych, co?
Gratulacje!
Pzdr.

do konkurencji hodowlanych zaczne sie przymierzac za jakis czas w kazdym razie na klubowke w 2006 roku :wink: choc sadze ze bardziej na hodowlanki bede sie przymierzac, jak juz bede miec Francuskę to wtedy do pary hodowlanej je wezme, a wiec Asiaczku chyba spotkamy sie na parach, ja nie mam nic przeciwko bysmy obok siebie stały na pudle, jak dla mnie kolejnosc dowolna :D
Pzdr
Villarica Siberians

Posted

No to na początek spotkamy sie na parach, potem na grupie hodowlanej, a potem w konkurencji "najlepsza hodowla"! Już nie wspominając o "Najlepszy reproduktor" i "Najlepsza suka hodowlana". Ale do tych ostatnich konkurencji to mi jeszcze trochę brakuje. To znaczy przede wszystkim brakuje mi miotów i kryć. Nie trace jednak nadziei, bo wszystko przed nami, prawda?
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
No to na początek spotkamy sie na parach, potem na grupie hodowlanej, a potem w konkurencji "najlepsza hodowla"! Już nie wspominając o "Najlepszy reproduktor" i "Najlepsza suka hodowlana". Ale do tych ostatnich konkurencji to mi jeszcze trochę brakuje. To znaczy przede wszystkim brakuje mi miotów i kryć. Nie trace jednak nadziei, bo wszystko przed nami, prawda?
Pzdr.

oczywiście! mi też jeszcze do tego trochę brakuje, ale nie trace nadzieji że jak pojawi sie Francuska to wiele rzeczy sie zmieni.....ale ja juz mysle jak rozwiązemy problem, jak ja bede miala baska... :roll: chodzi mi o grupy hodowlane 8) jak ja sie rozdwoje by byc na tych konkurencjach i z baskiem i sh :roll:
Pzdr
Villarica Siberians

Posted

Asiaczek napisał(a):
Myslę, że zawsze trafi się jakaś dobra duszyczka i pomoże. ie martw się na zapas, będzie dobrze. Na razie czekamy na Twoja Francuskę.
Pzdr.

dokładnie, czekamy, a ja odkładam pieniądze 8) jak chcecie podam wam linka tej hodowli z Francji.....i muszę sie troszke pochwalic, że tak z ciukci ,zaprosili mnie własnie tam do nich do Francji, a potem po psiaka, chcą bym przyjechała w wakacje..... 8) 8) 8) 8) już się cieszę.
Pzdr
Villarica Siberians