Princess_York Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Witam wszystkich posiadaczy Yorków :loveu: Mam pytanie : Co robiliście, przed kupnem psa, tzn. Co robiliście, aby zleciał wam szybciutko czas ? :razz: Ja już nie mogę wytrzymać :-(. Czekam i czekam i nie mogę się doczekać . Nie wiem co robić, żeby ten czas zleciał ? Chciałam być wolontarjuszką przez ten okres lecz powiedzieli że jest ich za dużo. Nie mam pomysłów :roll: hmmm ... poradzicie coś ? I powiedzcie co wy robiliście w tym momencie;) Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich i wszystkie yorczki :loveu:. Quote
**Villemo** Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 A co tu robić?Czekać cierpliwie;)Dużo czytać o rasie,kompletować wyprawkę przebierając i wybrzydzając:evil_lol: A z jakiej hodowli kupujesz psiaka i kiedy odbierasz(bo rozumiem,że już się urodził i czekasz,tak?) Quote
ola46 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 O tak pamiętam, ze na swoją psinkę musiałam czekać 5 tygodni i były to najdłuższe 5 tygodni w moim życiu:shake: Kupiłam sobie trzy książki o opiece nad pieskiem tej rasy i każdą przeczytałam co najmniej dwa razy:oops: Ale opłacało się... W wolnych chwilach łaziłam po zoologicznych i kupowałam "niezbędne" rzeczy...dużo "niezbędnych" rzeczy:lol: róznego rodzaju zabawki, które potem i tak dla nowej lokatorki okazały się duuużo za duże;) W ostatnim tygodniu nadszedł czas na zamawianie przez internet legowiska,miseczek,szczotki,grzebyka i różnych innych duperelek;) i w końcu czas jakoś zleciał, powoli, bo powoli, ale wkońcu do naszego domku zawitała mała, czarno-podpalana kruszynka, którą nazwaliśmy Suzi. I wszyscy zgodnie stwierdzili, że opłacało się na nią tak dłuuuugo czekać;) Quote
Princess_York Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 hehe :p Tak najgorsze to czekanie ... ;) Ale jakoś się wytrzyma :roll: . z hodowli Diamond Passion , no a szczeniaki dopiero urodzą się 5 maja:oops:. Napewno się urodzą tak żebym mogła odebrać ją w Lipcu :multi: czyli książki książki i jeszcze raz książki :cool3: Dziękuję za odpowiedzi i czekam na dalsze :p Quote
ola46 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 ooo taak to życzymy wytrwałości, dużo, bardzo dużo wytrwałości w czekaniu;) Quote
Princess_York Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 dziękuję bardzo ;) ;) A tak z ciekawości z jakich hodowli są wasze pieski i w jakiej cenie kupiłyście/liście ? :p Quote
syla929 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 ja jutro odbieram psiaka z hodowli:) Ten ostatni dzień jest najgorszy.. tak wolno mija czas:( Będzie miał 7 tygodni i kilka dni, Czy nie za szybko? Quote
ala89 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Ja swojego pieska dostałam z zaskoczenia, więc ominął mnie cały proces czekania... na szczęscie!! Quote
Milka_85 Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Ja na swojego czekałam aż 4 tygodnie,a w tym czasie dużo czytałam o yorkach i szykowałam wyprawkę dla Bonnie w sumie to nie potrzebnie,bo wszystko dostała od swojej mamusi,ale ja przynajmniej miałam zajęcie;) i radochę z kupowania nowych rzeczy dla psiaczka. Quote
Princess_York Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 :eviltong:syla929 (sorcia jak napisałam źle) moim zdaniem za wcześnie ja jak coś to w 10 yg dopiero bym chciała :lol: Quote
syla929 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 tak, wiem, ale Pani z hodowli, powiedziala ze juz normalnie mozna pieska zabrac. Grace nie piszczy, nie jest smutna, nie teskni za mamusia wiec raczej wszystko jest ok. Quote
Princess_York Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 to najważniejsze że wszystko z nią okej .:p Jutro jest termin porodu mojej suni ( mam nadzieję że będzie jakaś ):roll: Quote
Just_York Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Czekanie na Yorka to wspaniały czas,ja na swojego czekałam prawie rok.To dopiero były katusze...Ale z perspektywy czasu oceniam,że był to wspaniały czas,jak pomyślałam o piesku to od razu miałam dobry humor ;-) Quote
marikka Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Just_York napisał(a):ja na swojego czekałam prawie rok.To dopiero były katusze... Ja na swojego czekam 6 lat i doczekać się nie mogę:placz: Nawet ciężko już mi wyobrazić sobie to, że będę miała takiego psa. Wyprawka już na psiaka czeka (w niepełnym składzie, nie wytrzymałam i parę dni temu kupiłam parę drobiazgów) Quote
Princess_York Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 boziu !!!:-o 1 rok :-o:-o nie wyobrażam sobie tego, a co dopiero 6 lat :-o:-o:-o Chyba dostanę zawału :evil_lol: heh .. ja tak 5 msc czekam i czekam i się nie mogę doczekać :lol: Quote
Recommended Posts