Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich posiadaczy Yorków :loveu:
Mam pytanie :
Co robiliście, przed kupnem psa, tzn. Co robiliście, aby zleciał wam szybciutko czas ? :razz:
Ja już nie mogę wytrzymać :-(. Czekam i czekam i nie mogę się doczekać . Nie wiem co robić, żeby ten czas zleciał ? Chciałam być wolontarjuszką przez ten okres lecz powiedzieli że jest ich za dużo. Nie mam pomysłów :roll:
hmmm ... poradzicie coś ?
I powiedzcie co wy robiliście w tym momencie;)
Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich i wszystkie yorczki :loveu:.

Posted

A co tu robić?Czekać cierpliwie;)Dużo czytać o rasie,kompletować wyprawkę przebierając i wybrzydzając:evil_lol:
A z jakiej hodowli kupujesz psiaka i kiedy odbierasz(bo rozumiem,że już się urodził i czekasz,tak?)

Posted

O tak pamiętam, ze na swoją psinkę musiałam czekać 5 tygodni i były to najdłuższe 5 tygodni w moim życiu:shake: Kupiłam sobie trzy książki o opiece nad pieskiem tej rasy i każdą przeczytałam co najmniej dwa razy:oops: Ale opłacało się... W wolnych chwilach łaziłam po zoologicznych i kupowałam "niezbędne" rzeczy...dużo "niezbędnych" rzeczy:lol: róznego rodzaju zabawki, które potem i tak dla nowej lokatorki okazały się duuużo za duże;) W ostatnim tygodniu nadszedł czas na zamawianie przez internet legowiska,miseczek,szczotki,grzebyka i różnych innych duperelek;) i w końcu czas jakoś zleciał, powoli, bo powoli, ale wkońcu do naszego domku zawitała mała, czarno-podpalana kruszynka, którą nazwaliśmy Suzi. I wszyscy zgodnie stwierdzili, że opłacało się na nią tak dłuuuugo czekać;)

Posted

hehe :p
Tak najgorsze to czekanie ... ;)
Ale jakoś się wytrzyma :roll: .
z hodowli Diamond Passion , no a szczeniaki dopiero urodzą się 5 maja:oops:.
Napewno się urodzą tak żebym mogła odebrać ją w Lipcu :multi:
czyli książki książki i jeszcze raz książki :cool3:
Dziękuję za odpowiedzi i czekam na dalsze :p

• 3 weeks later...
Posted

Ja na swojego czekałam aż 4 tygodnie,a w tym czasie dużo czytałam o yorkach i szykowałam wyprawkę dla Bonnie w sumie to nie potrzebnie,bo wszystko dostała od swojej mamusi,ale ja przynajmniej miałam zajęcie;) i radochę z kupowania nowych rzeczy dla psiaczka.

Posted

tak, wiem, ale Pani z hodowli, powiedziala ze juz normalnie mozna pieska zabrac. Grace nie piszczy, nie jest smutna, nie teskni za mamusia wiec raczej wszystko jest ok.

Posted

Czekanie na Yorka to wspaniały czas,ja na swojego czekałam prawie rok.To dopiero były katusze...Ale z perspektywy czasu oceniam,że był to wspaniały czas,jak pomyślałam o piesku to od razu miałam dobry humor ;-)

Posted

Just_York napisał(a):
ja na swojego czekałam prawie rok.To dopiero były katusze...

Ja na swojego czekam 6 lat i doczekać się nie mogę:placz: Nawet ciężko już mi wyobrazić sobie to, że będę miała takiego psa. Wyprawka już na psiaka czeka (w niepełnym składzie, nie wytrzymałam i parę dni temu kupiłam parę drobiazgów)