Ola la Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [SIZE="2"] Dejra to maleńka 2 letnia sunia.Może ratlerkowata może liskowata a moze nijaka? Niestety wszystko wskazuje na to ostatnie. Dejrą nikt ,zupelnie nikt sie nie interesuje. Ludzie przechodzą obok niej obojętnie. Nie pcha sie do krat.Inne suki są przy nich pierwsze.Dejra ma prawo siedziec cicho w kącie. Odwiedzajacy schronisko nie zauwazaja małej rudej suni. Wstyd przyznac ale ja także nie zauważyłam jej przy poprzedniej wizycie w schronisku:shake:... sami wiec widzicie jaka jest sytuacja. Dejra jest kochaną sunią.Taka dobra psia duszyczka:lol: Łagodna,przymilna...niestety bardzo przerażona miejscem w którym się znajduje... Na razie są jedynie dwa zdjęcia suni.Mam nadzieje,ze uda mi sie dowiedzieć w najbliższym czasie czegoś więcej o suni. Postaram się. Dejra przebywa w schronisku dla bezdomnych zwierząt w Katowicach . kontakt w sprawie adopcji suni: 509 692 206 Jej numer to 108/09. Porobie suni dziś troszke ogłoszen. Tylko jeśli ktos moglby pomoc z allegro...niestety od kilku dni nie moge dodawac ogloszen nie wiem dlaczego:shake:.... domek tymczasowy byłby zbawienny ... popolecać znajomym ...no nie wiem co jeszcze... wiem ,ze zupelnie nie radzi sobie w schronisku. O pomoc dla Dejry prosimy.... banerek zrobiony przez Neczke:loveu: czestujcie sie ... Quote
Ola la Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Natussiaa dzieki w imieniu Dejry za wstawienie banerka:multi: Quote
Ola la Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 to super chruper !:lol: zrobilam jej kilka ogloszen.Jak wroce bede robić dalej ;) ale.gratka.pl/ogloszenie/1908605_przerazona_ratlerkowata_sunia_blaga_o.html psy.pl/adopcje/art3843,przerazona-dejra-szuka-domku.html kupiepsa.pl/detail.php?siteid=40125 eoferty.com.pl/id120132.html ogloszenia.aleokazja.pl/Przerazona-ratlerkowata-sunia.html,118886 gieldaogloszen.pl/ogloszenie.php?oid=16954 Quote
Ola la Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Heloł Neczko!:multi: Oj bardzo chcialabym sie dowiedzieć czegoś wiecej. Niestety w naszym schronisku nie ma jeszcze wolontariatu. Ale jesli sunia jest sama w boksie to chyba mozna ja wyprowadzic na spacer i troche poznac.... Wtedy mysle ze to wypasione allegro bedzie baaaardoz dobbrym pomyslem! trza porobic fajne fotki. Te obecne moga zadzialac ale tylko na litość a moze aż? jakos wyskrobie tą kase na ogłoszenie.Tylko tak wlasnie jak mowisz musze sie czegos wiecej dowiedziec. Dowiem sie po świetach;) moze Maciaszek cos poradzi:cool3: Quote
Neczka Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Oluś, dowiedz się czegoś więcej o psince, coby zrobić tekst do ogłoszeń ze szczegółami. Mogę zrobić allegro ;) Nie wiem czy nie lepiej będzie zaczynać od razu z wyróżnieniem + innymi bajerami, za co wychodzi mi całkowity koszt ogłoszenia 21 zł - dogomanio, co myślicie ? :razz: Quote
Ola la Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 ojć przeskoczył post.Widze ,ze teraz moje skaczą nad twoje:lol: Quote
maciaszek Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Ola la napisał(a):Ale jesli sunia jest sama w boksie to chyba mozna ja wyprowadzic na spacer i troche poznac.... Wtedy mysle ze to wypasione allegro bedzie baaaardoz dobbrym pomyslem! trza porobic fajne fotki.Sunia nie jest sama w boksie, jest z innymi sukami. Nie ma opcji wyprowadzenia jej na spacer. Mogę co najwyżej spróbować zrobić jakieś zdjęcia przez kraty, ale nie wiem czy uda mi się przy najbliższej wizycie. Będę miała dużo do zrobienia, a muszę się wyrobic przed pracą.. Quote
Ola la Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 a tak tez myslalam Maciaszku:-( no nic trza dzialac z tym co jest ;) moze ci sie uda cos cyknac przez kraty;) Quote
maarit Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Tyle tego psiego nieszczęscia.....:placz::placz: Quote
Ola la Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 Fajnie ,ze ktos do Dejry zagląda :jupi:nie ma ani wstrzasajacej historii ani olsniewajaco piekna nie jest...:-( Porobie plakaty i porozwieszam wszak wielu ludzi chce psa a internetu nie posiada...a do schroniska tez nie pojdzie ... Quote
Ola la Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 zrobilam jeszcze cafeanimala....Przerażona schroniskiem ratlerkowata sunia prosi o dom - Zwierzaki - cafeanimal.pl moze ja do metra wrzuca bo inaczej to ciezko oj ciezko... jesli ktos umialby zrobic elegancki plakacic z takimi wyrywanymi numerami telefonu to byloby bosko....:lol: Quote
maciaszek Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Ola la napisał(a):jesli ktos umialby zrobic elegancki plakacic z takimi wyrywanymi numerami telefonu to byloby bosko....:lol:No właśnie kto umie zrobić taki plakat z urywanymi karteczkami? Bo sama bym chciała wiedzieć jak się to robi... Quote
Ola la Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 Nikt?:-( . hmmm Napisze zaraz do kogos kto chyba potrafi:cool3: Quote
Kamila_s Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Dziewczyny,a nie ma mozliwosci by zrobic lepsze zdjecia???? jak ma stosunek do kociakow??? Quote
Ola la Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 Kamilo no niestety...to i tak cud ,ze schronisko wpuszcza kogos by zrobil zdjecia.... uwierz mi...ktos kiedys namieszal i jest jak jest.niewazne:( Wolontariatu jeszcze nie ma w naszym schronisku. na spacer mozna wyprowadzic pieska ,ktory jest sam w boksie.Dejra niestety nie jest w nim sama:( Maciaszek moze zrobic zdjecia ale przez kraty.Ona "obfoca" tamtejsze pieski:multi: a stosunek do kotow...nie mam pojecia... Ona jest bardzo lagodna sunia wiec mysle,ze nie byloby problemu ale to jest jakby nie bylo przypuszczenie.... Quote
maciaszek Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 na spacer mozna wyprowadzic pieska ,ktory jest sam w boksie.Małe sprostowanie - na razie nie można w ogóle wyprowadzać piesków na spacer, nawet jesli są same w boksie. Maciaszek moze zrobic zdjecia ale przez kraty.Ona "obfoca" tamtejsze pieski:multi:Postaram się zrobić te zdjęcia jutro. Ale pewnie nie będą najlepsze... a stosunek do kotow...nie mam pojecia...Ja też nie mam. I niestety tego się nie sprawdzi. Bo nawet jakby podprowadzić (a i takiej możliwości nie ma...) ją do kotów to nic z tego nie wyjdzie. Ona jest tak przerażona, że nie zwraca prawie na nic uwagi... Quote
Kamila_s Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Dziewczyny jakby sie udalo z tymi zdjeciami to pomoge w robieniu ogloszen!!! Postaram sie tez popytac juz czy moze ktos nie szuka psinki;) czy ona umie chodzic na smyczy??? Quote
Kamila_s Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 ok rozumiem;) czy moglabys mi jeszcze napisac o jej charakterze??? czy daje sie glaskac???czy ucieka???czy jest zdrowa??? z tym chodzeniem na smyczy to pewnie kwestia wyuczenia i troszke czasu;) Quote
grzenka Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Zrobiłam bidzie kilka ogłoszeń: -4łapy.pl -adopcjapsa.pl -dwukropek.pl -kokosy.pl -pajęczyna.pl Jaki kontaktowy adres mailowy podawać w ogłoszeniach bo jest tylko nr tel... Quote
maciaszek Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 [quote name='Kamila_s']Dziewczyny jakby sie udalo z tymi zdjeciami to pomoge w robieniu ogloszen!!!Super, dzięki! Tylko z góry zapowiadam, że zdjęcia pewnie nie będą fajne... czy ona umie chodzic na smyczy???Zadajesz pytania w sumie sensowne, ale takie, na które nie umiemy odpowiedzieć :shake:. Ona nie wychodzi z boksu na spacery. Odkąd trafiła do schronu siedzi w zamknięciu (tzn. boksie). Wyprowadzana jest tylko sporadycznie - do weta albo do mnie kiedy robiłam zdjęcia wszystkim psiakom ze schronu. Myślę, że to krótkie przejście nie jest miarodajne, bo raz, że pies, który raz na pół roku wyjdzie z boksu, najczęściej na smyczy chodzi dziwacznie (np. ciągnie), a dwa, że akurat ta suczka jest bardzo wystraszona i jej ew. szarpania/przestoje/czy inne sytuacje mogą się brać ze strachu. Choć z tego, co mi się po głowie telepie to raczej normalnie chodziła... Quote
Ola la Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 [quote name='grzenka']Zrobiłam bidzie kilka ogłoszeń: -4łapy.pl -adopcjapsa.pl -dwukropek.pl -kokosy.pl -pajęczyna.pl Jaki kontaktowy adres mailowy podawać w ogłoszeniach bo jest tylko nr tel... Dziekuje Ci bardzo za ogloszenia;):loveu: a kontakt email: by-myself@wp.pl w sumie ktos zainteresowany to powinien zadzwonic:cool3: ... no ale wiadomo rozni sa ludzie;) Kamilo tak jak napisala Maciaszek nie wiemy:shake: al sunia wydaje sie byc b.lagodna... Wierze,ze sie suni uda!zrobie co w mojej mocy:lol::lol: To musi byc straszne byc 24 godziny na dobe w miejscu ktorym jest sie przerazonym:shake: Quote
Recommended Posts