Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani, Bejuś/azjata ma 11 mc i na łokciach ( a ma tam białe futro) zagniecenia i zaobserwowałam takie czarne plackowate odgniecenia. Nie wyglada to ładnie. A na wiosnę wystawa Międzynarodowa. Co robić?

Posted

Gdy Pirat ( boksiu) przyszedł do naszego domu z Palucha tez miał na łokciach takie czarne zgrubiałe placki (nie wiem jak to się fachowo nazywa, ale nasz lekarz wytłumaczył mi , ze robi się to od nacisku na te partie łap gdy cięzki psiak leży na twardym - nie wiem czy w Waszym przypadku chodzi o to samo). Zalecił nam smarowanie tych miejsc

1 lub 2 razy (nie pamietam juz dokładnie) dziennie ADO FILM. Piratek nie ma już śladu po tych zmianach - i .... pilnuję by wylegiwał się na miękkim :lol: :lol: :lol: ( Wyślę Wam ją jutro jeśli tylko będą mieć w lecznicy).

Posted
.... pilnuję by wylegiwał się na miękkim :lol: :lol: :lol: ( Wyślę Wam ją jutro jeśli tylko będą mieć w lecznicy).

No fakt, Bejuś pewnie już teraz przeskoczył 60 kilosów (więc JEST ciężki :lol: ) a on lubi leżeć tylko na twardym hmmm... :roll: Cóż robić?!?

Czy dobrze zrozumiałam? :D Naprawdę ,,wyślesz"? :D :D :D

Posted

Tak dobrze zrozumiałaś - smarowidło "idzie" do Was i jeśli nasza poczta nie nawali to powinniście juz jutro smarować łokcie.

A moze Bejuś na przyszłość da sie przekonać , ze na miękkim wygodniej ? :wink:

Posted

Spróbuj maści Tointex. Do nabycia w aptece za ok. 10zł. Ponadto niech pies leży na miękkim posłaniu, żeby modzele się nie odnawiały.

Posted
Tak dobrze zrozumiałaś - smarowidło "idzie" do Was i jeśli nasza poczta nie nawali to powinniście juz jutro smarować łokcie.

...

Mam :D , mam :D , poczta okazała się niezawodna,doszło.

Jesteś niesamowita :D

Tak ogromnie Ci dziękuję i nie tylko za maść; za Twoje słowa, za serce za WSZYSTKO :loveu:

Po prostu zrobiłaś mi taką RADOŚĆ...nie wiem co napisać ( a zdjęcia Pirata są fantastyczne :D To naprawdę wspaniały pies :D )

Od dzisiaj zaczynam smarowanie :D

Napiszę czy się poprawia 8)

Co do Bejka, on wręcz wyszukuje sobie miejsca na podłodze tam gdzie nie ma dywanu. Tam gdzie TWARDO. Najwspanialsze są kafle w kuchni a już szczyt radości to leżenie na balkonie. Teraz kładę mu tam karimatę na terakotę i tego pilnuję skrupulatnie. Robię co w mojej mocy...ale czarno to widzę i nie wiem, czy ,,da się przekonać" do ,,miękkiego" :roll:

Posted

Może Bejowi nie tyle chodzi o twarde co o chłodne. Tak czy inaczej może mieć problem z "estetyką "łokietków jeśli nie da się przekonać do miękkiego .
A co do Pirata to straszny z niego przystojniak - jak będę mieć dostęp do dobrego skanera to upublicznię tu na forum kilka jego fotek (ta na sofie , jest moją ulubioną).Cieszę się , że trafił do nas i napiszę nieskromnie, ze chyba jest u nas szczęśliwy :D :D

Posted

Brusiu spi na miekkim i tez ma modzele - malo tego: robia sie coraz wieksze. Smaruje, smaruje, smaruje - i nie pomaga! Jestem zalamana, ten sam problem byl z Bercikiem - Wandziusia chociaz ciezka ma sliczne lokcie i ani sladu modzeli, no nie mam pojecia, w ktorym kierunku uderzyc - wet sie dziwi - ale mnie to jakies poderzane sie wydaje, zwlaszcza, ze przyszedl do mnie ze schroniska bez modzeli a teraz mu sie robia mimo spania na materacu ( pilnuje tego i nauczyl sie spac TYLKO na materacu albo na puchatym dywanie) - ze niby mu tu cos nie sluzy czy jak?;-) No naprawde dziwna sprawa...

Posted

Jak mój piesek miał modzele to smarowałam mu linomagiem (często stosowana na odparzenia u niemowlaków). Pięknie wszystko zeszło i szybko.