Everybody_Lies Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Przeglądając wczoraj archiwalne numery "Przyjaciela Psa", natknęłam sie na reklamę szczepionek firmy Pfizer. Można nimi szczepic psy juz w wieku 5 tygodni. Czy ktoś miał juz stycznośc z tą szczepionką? jest skuteczna? ile trwa kwarantanna i w jakim wieku mozna juz wychodzić z psem na dwór? wiecej info: Gdy Psa Boli Quote
Everybody_Lies Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 czy naprawdę nikt dotąd nie miał styczności z tą szczepionką? Quote
Muszelka Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Vanguard plus to wcale nie takie nowe szczepionki, są dostępne w Polsce od wielu lat. Ja osobiście nimi nie szczepiłam - więc nie mam doświadczeń własnych. Co do wczesnego szczepienia, Nobivaciem Puppy Interwetu można szczepić już od 4 tygodnia, więc 5 tyg to żadna rewelacja. Potem standardowy program szczenięcy, więc tak naprawdę nie ma specjalnej różnicy np. w czasie gdy możesz wyjść ze szczeniakiem na dwór. Myślę że sprawa zależy gł. od weta i hodowcy - kto ma jakie doświadczenia z jaką szczepionką i jakiej marce ufa. Ja u szczeniaków trzymam się Nobivaca i raczej przy nim zostanę, tym bardziej, że jest to pierwsza seria szczepionek na naszym rynku, których producent oficjalnie potwierdza sens szczepienie dorosłych psów co 3 lata. Pozdrawiam Quote
Everybody_Lies Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 Hmm, czyli wcale nie jest taka rewolucyjna... Dzięki za odp.:eviltong: Quote
Recommended Posts