Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Zdaje się że po raz kolejny w ramach świątecznych porządków ktoś pozbył się kłopotu.. W czwartek, 9 kwietnia, w okolicy działek pojawił się piesek. Bardzo zaradny, mały, żółty szczeniak. Wielki świat nieco go przerażał, ale postanowił sobie poradzić i poszukać swoich ludzi, którzy wg niego się zgubili. Szukał i szukał.. Ktoś go zawołał, ale to nie był Ten Człowiek. Usiadło więc psie dziecko na środku działkowej alejki i zawyło donośnie.. ..Znalazł się u mnie. Wet oceniła go na około 10 tygodni. Teraz jest wielkości dorosłego kota. Będzie średnim psem. Wesoły, ciekawski, pełen energii, dzieciolub, bardzo pojętny - błyskawicznie się uczy. Dziś poznawał świat w lesie, o mało nie rozjechał go rower, więc w popłochu uciekał. Po chwili się opamiętał i wrócił, ale rowerów bał się jeszcze pół godziny! Dwa razy jechał autem w panice, dziś już sam wsiadł i siedział grzecznie na siedzeniu. Reaguje na polecenia, w domu grzeczny, nie hałasuje (no czasem, jak zły sznurek go atakuje, to szczeka), śpi na kanapie albo w legowisku mojej suki. Nie dokucza kotom, świnkom morskim, ptakom. Wszystko go interesuje, ale łatwo go wyciszyć i skupić na tyle, że szybko "łapie" co wolno, co nie. Pilnuje już swojej działki i szczeka groźnie na obcych. Kot zrzucił go ze schodów, ale to go nie zraziło do tych dziwnych stworzeń. Nauczony czystości, rzadko zdarza mu się nie wytrzymać - ale to jeszcze psie dziecko. Wkrótce dołączę więcej zdjęć. Psiak ma charakterek, może być z niego świetny pies towarzyszący. kontakt: e-mail: trojka2@o2.pl tel. 609 359 024 (po 17) na działce: sobotni spacer edukacyjny ;) 11.04. : z Homerem-amerykańskim c.spanielem (wielkości kota) ogłoszony na: alegratka gumtree kupiepsa kokosy dwukropek adopcjapsa cafeanimal eoferty 4 łapy OGŁOSZENIA - (ogłoszenie 21004) - 4łapy Świat Zwierząt allegro adopcje.org Dziekuję Kasi i Zerduszko za zdjęcia :* Quote
zerduszko Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Jaki piękny :loveu: Ania, Ty mi go odchowaj i ja go wezmę :eviltong: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 zerduszko napisał(a):Jaki piękny :loveu: Ania, Ty mi go odchowaj i ja go wezmę :eviltong: nie ma sprawy! Mówisz-masz. Quote
halbina Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 :loveu::loveu::loveu: no to jak... imię wybrane?... bo dimek już się, jak widać, zgłosił...:p Quote
supergoga Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 A to Ci zając prezent przywlókł. To jak - zerduszko bierze psiaka, czy szukamy domu i robimy ogłoszenia?. A swoją drogą spokojnych Świat wszystkim!!! Quote
halbina Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Zdrowych, radosnych i rodzinnych Świąt! Jak nazwałaś kawalera, Alfo?... :p Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 nazwałam go Dizel. Musi mieć poważne imię, bo to nie będzie mały piesek. Zależy mi na dobrym domu, najlepiej z doświadcznymi opiekunami, bo piesek ma charakterek. Jest rewelacyjny, tylko tego nie zepsuć.. Quote
Nikki Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Fajny ;) Chyba będzie duży :cool3: Imię świetne :evil_lol: Quote
zerduszko Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='supergoga']To jak - zerduszko bierze psiaka, czy szukamy domu i robimy ogłoszenia?. Szukamy ;) Ja sie boję szczyla na 8 h zostawić w domu. Pewnie ktoś oferujący lepsze warunki się znajdzie. A tu małe conieco Quote
halbina Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Foty ma super, a to już ponad połowa sukcesu... teraz tylko jak najwięcej ogłoszeń! Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Proszę o pomoc w ogłaszaniu.. Napisałam taki sobie tekst, może jutro coś lepszego wymyślę ;) Szczeniaczek porzucony w wielkim świecie. Dizel czeka na dom. Żory. Dizelek został potraktowany jak zabawka, która się znudziła. W przedświąteczny czwartek pojawił się na działkach - siedział na alejce i wył. Ktoś go nakarmił, pogłaskał. Maluch już nie chciał odejść, był przerażony ogromnym światem. Nie wiem kto w taki sposób pozbył się psiaka. Pewnie jak co roku świąteczne porządki.. Dizel ma 8-10 tygodni, jest wielkości dorosłego kota. Będzie sporym pieskiem, około 20 kg. Bardzo pojętny, odważny, wesoły i energiczny. Nie dokucza kotom (szybko go nauczyły że nie warto), świnkom morskim, ptakom, innym psom. Obserwuje i się uczy. Szybko. Skupiony na opiekunie. Zapowiada się na rewelacyjnego psa do towarzystwa. e-mail: trojka2@o2.pl tel. 609 359 024 (po 17) Quote
DG32 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 alegratka gumtree kupiepsa kokosy dwukropek adopcjapsa cafeanimal eoferty Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 [quote name='DG32']alegratka gumtree kupiepsa kokosy dwukropek adopcjapsa cafeanimal eoferty dziekuję bardzo za pomoc w ogłaszaniu! :user: W 1 poście będzie uzupełniane gdzie już gadzina jest. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 właśnie oduczyłam smarkacza za pomocą spryskiwacza do kwiatków dobijania się do zamkniętych drzwi. Jakież to pojętne zwierzę! Teraz już rozumie także co to znaczy idź sobie! ze wskazaniem kierunku - i idzie sobie.:evil_lol: Quote
zerduszko Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 A to kto polewa spryskiwaczem?? :evil_lol: Quote
PaulinaT Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Piękny jest! Niby mały ale bardzo dojrzałe ma spojrzenie... Mam nadzieje, że imię mu przyniesie szczęście. Trzymam kciuki! Quote
Recommended Posts