Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zdaje się że po raz kolejny w ramach świątecznych porządków ktoś pozbył się kłopotu..
W czwartek, 9 kwietnia, w okolicy działek pojawił się piesek. Bardzo zaradny, mały, żółty szczeniak. Wielki świat nieco go przerażał, ale postanowił sobie poradzić i poszukać swoich ludzi, którzy wg niego się zgubili. Szukał i szukał.. Ktoś go zawołał, ale to nie był Ten Człowiek.
Usiadło więc psie dziecko na środku działkowej alejki i zawyło donośnie..

..Znalazł się u mnie. Wet oceniła go na około 10 tygodni. Teraz jest wielkości dorosłego kota. Będzie średnim psem.
Wesoły, ciekawski, pełen energii, dzieciolub, bardzo pojętny - błyskawicznie się uczy. Dziś poznawał świat w lesie, o mało nie rozjechał go rower, więc w popłochu uciekał. Po chwili się opamiętał i wrócił, ale rowerów bał się jeszcze pół godziny! Dwa razy jechał autem w panice, dziś już sam wsiadł i siedział grzecznie na siedzeniu. Reaguje na polecenia, w domu grzeczny, nie hałasuje (no czasem, jak zły sznurek go atakuje, to szczeka), śpi na kanapie albo w legowisku mojej suki. Nie dokucza kotom, świnkom morskim, ptakom. Wszystko go interesuje, ale łatwo go wyciszyć i skupić na tyle, że szybko "łapie" co wolno, co nie. Pilnuje już swojej działki i szczeka groźnie na obcych. Kot zrzucił go ze schodów, ale to go nie zraziło do tych dziwnych stworzeń.
Nauczony czystości, rzadko zdarza mu się nie wytrzymać - ale to jeszcze psie dziecko.
Wkrótce dołączę więcej zdjęć.
Psiak ma charakterek, może być z niego świetny pies towarzyszący.
kontakt: e-mail: trojka2@o2.pl
tel. 609 359 024 (po 17)

na działce:

sobotni spacer edukacyjny ;) 11.04. :

z Homerem-amerykańskim c.spanielem (wielkości kota)

ogłoszony na:
alegratka
gumtree
kupiepsa
kokosy
dwukropek
adopcjapsa
cafeanimal
eoferty
4 łapy OGŁOSZENIA - (ogłoszenie 21004) - 4łapy Świat Zwierząt

allegro
adopcje.org

Dziekuję Kasi i Zerduszko za zdjęcia :*

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='supergoga']To jak - zerduszko bierze psiaka, czy szukamy domu i robimy ogłoszenia?.
Szukamy ;) Ja sie boję szczyla na 8 h zostawić w domu. Pewnie ktoś oferujący lepsze warunki się znajdzie.

A tu małe conieco

Posted

Proszę o pomoc w ogłaszaniu.. Napisałam taki sobie tekst, może jutro coś lepszego wymyślę ;)

Szczeniaczek porzucony w wielkim świecie. Dizel czeka na dom. Żory.
Dizelek został potraktowany jak zabawka, która się znudziła.
W przedświąteczny czwartek pojawił się na działkach - siedział na alejce i wył. Ktoś go nakarmił, pogłaskał. Maluch już nie chciał odejść, był przerażony ogromnym światem.
Nie wiem kto w taki sposób pozbył się psiaka. Pewnie jak co roku świąteczne porządki..
Dizel ma 8-10 tygodni, jest wielkości dorosłego kota. Będzie sporym pieskiem, około 20 kg. Bardzo pojętny, odważny, wesoły i energiczny. Nie dokucza kotom (szybko go nauczyły że nie warto), świnkom morskim, ptakom, innym psom. Obserwuje i się uczy. Szybko. Skupiony na opiekunie. Zapowiada się na rewelacyjnego psa do towarzystwa.
e-mail: trojka2@o2.pl
tel. 609 359 024 (po 17)