Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

o kurcze sorki znalazłam,bo Ca de bou to perro presa mallorouin . ta pierwsza nazwa dla nas znana nie była w spisie,dopiero podali ją w nawiasie na 125 stronie przy ich nazwie.
psów nie ma
suki
kl.ch.
Hu-En-La Amett
to wszystko.

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

buldożki francuskie
psy
kl.mladych
Baron Od Cerovej Vrchoviny

Eden Francouzska Lilie

Extreme Big Boy Primator Dietriech

Gavros Von Der Monarchia
kl.stredna
Aristocrad Auretto-Bully

Bertrand De La Gord Iz Palevych B.,

Desper Slowakia Sliac Slancik

Kleo Soli Deo Gratia
kl.otvorena
Antony Cierny Dym

Oliver Hawortia

Spartacus Du Champagne
kl.ch.
Herry Mon Polgaris King
Suki
kl.dorastu
Bonnie Bully Royal Club

Brenny Bully Royal Club

Olivia Van-Bull
kl.mladych
Adrodite Komaromi Molosszus

Amalia Les petits Archanges

Dolly Flamingo-Bull

Rebecca Hawortia

Top Teouila Janoel

Una Homeros Slovakia

kl.stredna
Arida Od Cerovej Vrchoviny

Atena Du Miriem

Bela Boy Pepinos

Ivca Suveren

kl.otvorena
Amy Du Miriem

Indira Zona Bulls
kl.ch.
Anitka Stella Parva

Posted

seter irlandzki to irish red setter
psy
kl.stredna
Garcia Jay Slovak Base

Gipsy King Jay Slovak Base

Hardy Bohemis Viktoria
kl.otvorena
Axel Burnin'sky

Flame Jay Slovak Base

Flirt Jay Slovak Base

Kassy John Jenny's Irsal

Kevin Meskov Dvor

Suki
kl.mladych
Hannar Jay Slovak Base
kl.stredna
Haide Bohemis Victoria

Karin Meskov Dvor

kl.otvorena
Abra Burnin'sky

April Burnin'sky
kl.pracovna
Yesterday's Hero Red Roses In D.,

Posted

warg2003warg napisał(a):
Byłam oceniana w tej samej pawilonie co wy.Spotkałam Izę i Rafała Podolskich z pieskami.Planuje być tam w maju.Może w BB też.

Jechaliśmy z nimi jednym samochodem :D

Posted

warg2003warg napisał(a):
Byłam oceniana w tej samej pawilonie co wy.Spotkałam Izę i Rafała Podolskich z pieskami.Planuje być tam w maju.Może w BB też.

w BB tez??bo ja szukam kogos do kogo bym sie mogla podlaczyc:))oczywiscie ze sznaucerem nie z szelciakiem:))

Posted

Jestem.
Wróciłyśmy około 23 wieczorem, wczoraj. Ocene miałyśmy dopiero około 14-tej, ale............... Udało się !!!! :laola: Veni, Vidi, Vici czy jakoś tak ? Mamy pierwszą w Polsce nowofundlandkę z tutułem CHAMPION SŁOWACJI !!!!!!! :laola:
A tutaj widzę, że mnie ominęło pisanie stawki różnych psiaków z katologu Nitry :lol:
Tymczasem przed nami Katowice z jamniorkiem i córką Erusi - Hossą Niech Trwa...

Posted

Dziękuję, dziękuję !! :lol: Baaaardzo się cieszymy, tym bardziej, że własnie wczoraj Erusia oficjalnie zakończyła karierę wystawową. Ma ponad 5 lat, niufy szybko "poważnieją", a po szczeniętach - jej charakter zaczął przypominać życie niedźwiedzia w środku zimy :lol: . Tylko by spała cały dzień.... :) Wystawy przestały ją interesować i wychodzi na ring ze takim wyrazem w oczach : - "no dobra, zrobię to dla Ciebie, jeżeli tak bardzo chcesz, ale radości to się po mnie nie spodziewaj".... :-? Więc obiecałam jej, że po Nitrze (jak skończymy CH.SK) przechodzi na zasłużoną emeryturkę, i wiecie co ? Dziś na spacerze, pierwszy raz od kilku miesięcy bawiła się patykami ! A podobno psy nic nie rozumieją ? :roll:
Ela i Era i Kropa

Posted

Ano, do słowackiego championatu trzeba mieć cierpliwość. Nie dość, że ( w niufach) jest tam najlepsza hodowla w Europie + psy od nich, to jeszcze trzeba 4 x CAC w dwóch sezonach wystawowych, a przecież wystaw jest u nich raptem kilka w roku :roll: . Mając tak jak ja - suczkę, trzeba "odjąć" kila miesięcy na odchowanie szczeniąt, jakaś wystawa może odpaść z powodu cieczki. Długowłose mogą być w trakcie linienia. :-? Ot- potrzebna cierpliwości i .....kasy. Bo teraz nawet na krajówce kasują nas w euro ( Nitra jedyne 50, przesyłka przez bank ponad 10 euro, więc na to samo wyszło płacąc na miejscu). A jak już zdobędziemy te 4x CAC, to jeszcze musimy zapłacić za ........ dyplomik championa ! :evil: Jedyne 400 koron, czyli około 44 zł + przelew bankowy...
Od lipca zaczynamy zdobywać Słowację z jamniorkiem ! 8)

Posted

My zaczelismy tez Championat Słowacji i mam nadzieje, ze go skonczymy ale narazie mi sie nie spieszy na Słowacje bo chcemy jechac na Białoruś i do Rosji ale pod koniec roku zalicze jeszcze z dwie wystawy na Słowacji zeby miec spokoj i w przyszlym roku moc zakonczyc championat ;)